pocitac neodpoveda
pocitac neodpoveda
mam taky problem ze ked stlacim tlacidlo na case pre zapnutie tak sa nic nestane ... svetlo na doske svieti cize tam prud je (a tiez svieti aj sietova karta)
... neviete niekto ako to zapnut alebo co sa stalo? moze to byt softwarova chyba?
... neviete niekto ako to zapnut alebo co sa stalo? moze to byt softwarova chyba?
-
vikko78
Medium Professional
Re: pocitac neodpoveda
skus vyresetovať bios....teda buď vytiahni Jumper na základovke, alebo jednoducho vytiahni baterku zo základnej dosky tak cca na 30 sekund, daj naspäť a pusti pc..
skusal som nic to nezmenilo
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aspon pipne, alebo ako sa zachova, ked ho zapnes?
nic sa nestane (o nicom neviem) ...Soviet napísal:Aspon pipne, alebo ako sa zachova, ked ho zapnes?
-
vikko78
Medium Professional
a roztočia sa ti aspoň ventilátory? cpu, grafa poprípade iné fany v skrini.
absolutne nic
-
vikko78
Medium Professional
buď zdroj alebo základná doska...takže najlepšie je začať so zdrojom /požičať si a skusiť/, ale viac sa prikláňam k základnej doske...to, že svieti nejaká kontrolka nič neznamená.
Treba trocha informácií.
Je to čerstvo poskladaný PC, alebo išiel a zrazu prestal?
Keď išiel /píšeš o možnej SW chybe/ - čo si s tým naposledy robil? Mal si to rozobraté ba robil si úpravy?
BIOS s tým nemá azda nič. SW takisto nič.
Pokiaľ to nebolo rozobraté, neodpájal si kábliky z MB a nieto žiadem prejav POST /repro, ventilátory v zdroju a na procesore/ - okruh možností je zdroj, MB, RAM, MP v danom poradiu. Aj kontaktná chyba konektoru zdroja na MB, RAM DIMM.
Zmerať ohmetrom kontakt tlačítka pre zapínanie PC, voltmetrom napetia na zdroji.
Keď išiel /píšeš o možnej SW chybe/ - čo si s tým naposledy robil? Mal si to rozobraté ba robil si úpravy?
Pokiaľ to nebolo rozobraté, neodpájal si kábliky z MB a nieto žiadem prejav POST /repro, ventilátory v zdroju a na procesore/ - okruh možností je zdroj, MB, RAM, MP v danom poradiu. Aj kontaktná chyba konektoru zdroja na MB, RAM DIMM.
Zmerať ohmetrom kontakt tlačítka pre zapínanie PC, voltmetrom napetia na zdroji.
Byť tebou, skúsil by som vyskratovať Power piny na doske.
isiel asi pol roka a zrazu prestaljarda.j napísal:Treba trocha informácií.
den predtym som reinstaloval zvukovku ktora bola na doske a otvaral som ho a snazil sa s tym opravit aj jacky ktore su z prednej strany ale nefunguju (odpojil a zapojil)
nebudu s tym mat problem pri zaruke? zajtra by som ho chcel reklamovat ak nepojdeSapo napísal:Byť tebou, skúsil by som vyskratovať Power piny na doske.
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
a neodpojil si nahodou pri tom konektor power na doske a tym padom ti power tlacidlo na skrinke nereaguje
uz som ho skusal znovu zapojit ... neviem ci som ho zapojil spravne ale vyzeralo to ze predtym tam bol normalne
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2011, 17:40)
v obchode povedali ze je to zdroj ale je to divne lebo doska mala prud a tak isto aj sietova karta
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2011, 17:40)
v obchode povedali ze je to zdroj ale je to divne lebo doska mala prud a tak isto aj sietova karta