Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Respekt pani.... ja by som na to uz chut ani nervy nemal 
Na kolko ta vysiel film? lebo mam doma paru kuskov a chcel by som vyskusat aspon smenu a zenit
-
martinez13
Light Professional
pár fotiek z blížiacej sa svadby
http://www.boston.com/bigpicture/2011/0 ... eddin.html
http://www.boston.com/bigpicture/2011/0 ... eddin.html
-
Francek
Star
Film 36 zaberovy vyjde okolo 4€ v beznom kamennom shope.
-
chlapec10
Addict
Inac, ak sa niekto zamysla nad tvorbou noveho webu, tak davam do pozornosti: http://www.creativemotiondesign.com/index.html
Za pomerne nizku sumu(50 resp 150 USD + ak chcete u nich hosting tak 100 USD za rok) mate kompletny web....
Ja sa nad tym vazne zamyslam
Za pomerne nizku sumu(50 resp 150 USD + ak chcete u nich hosting tak 100 USD za rok) mate kompletny web....
chlapec10 napísal:Inac, ak sa niekto zamysla nad tvorbou noveho webu, tak davam do pozornosti: http://www.creativemotiondesign.com/index.html
co to znamena ze za 150 + 100 usd mas u nich web na rok?
to ti poskytne hociktorky webhost na svk lacnejsie aj napr atlantis.sk co som mal u nich webhost par rokov bol lacnejsi..
mam z toho dojem skrytej reklamy ktora za to nestoji...
ak je clovek amaterksy fotograf tak zo zaciatku moze vyuzit free hostingy ktorych je neurekom a az ked mu zacnu za foto platit si moze dovolit vlastny plateny web...
-
chlapec10
Addict
Aku skrytu reklamu? nikto ta nenuti mat u nich webhosting ak nechces.
Jediny "hacik" co sa mne nepaci, ze bud si platis 100 USD rocne za webhosting, alebo jednorazovo 100USD za presunutie stranky na tvoj vlastny webhosting....
To su ale 2 ine veci a sumy, 50/150 USD(podla toho ci si vyberies classic alebo elite dizajn) das na licenciu za stranku, a potom 100 USD rocne za hosting alebo 100 USD presunutie + tvoj vlastny hosting rocne + tvoja domena
Takisto si netreba mylit slova stranka a hosting... stranka je obsah co tam mas, a hosting ti niekde na serveri tento obsah uschovava a zabepecpuje pristup k nemu z netu, ale same o sebe to su 2 nezavysle veci
Jediny "hacik" co sa mne nepaci, ze bud si platis 100 USD rocne za webhosting, alebo jednorazovo 100USD za presunutie stranky na tvoj vlastny webhosting....
To su ale 2 ine veci a sumy, 50/150 USD(podla toho ci si vyberies classic alebo elite dizajn) das na licenciu za stranku, a potom 100 USD rocne za hosting alebo 100 USD presunutie + tvoj vlastny hosting rocne + tvoja domena
Takisto si netreba mylit slova stranka a hosting... stranka je obsah co tam mas, a hosting ti niekde na serveri tento obsah uschovava a zabepecpuje pristup k nemu z netu, ale same o sebe to su 2 nezavysle veci
a ktory webhost na slovensku ti spravi flashovy dizajn za 50/150 USD? tu nejde cisto o hosting..
// FML to uz tu mam 5000 postov?... chjo
// FML to uz tu mam 5000 postov?... chjo
skryta reklama resp ziadna reklama nikoho nenuti ku kupe ale to nie je dolezite... neriesme
takze za flash web to mas rocne cca 65 evri rocne... to sa mi zdalo vela, aj ked neviem ako to teraz bezi na trhu s tymito propravenymi webmi pre fotografov... ale cena sa mi zda trosku vela
ja som svojho casu platil skoro 100 evri rocne za webhosting... stranku som si sice robil sam ale bolo to neunosne vela a pri moznosti mat aj zadarmo stranku to bola max blbost a utal som to odpociatku... ale to bolo v case pred krizou kedy ceny boli ine
maki: nikdo ti robit webhost za 150 dolarov robit nebude tak ako na tej stranke, su presetovane a s tym treba ratat... hovorim o weboch zadarmo kde sa tiez zo zaciatku fotografickej kariery daju ulozit svoje diela ak ma niekdo nevyhnutnu potrebu prezentovat svoje diela svetu, nie su to sice priamo weby na foto ale daju sa tam v pohode prezentovat...
ja napr pouzivam velmi casto vidany estranky.sk portal... a v pohode s tym vystacim, samozrejme nejde o profesionalnu prezentaciu ale da sa to a je to free s obmedzenim kapacity storage...
myslim ze vacsina tu pritomnych za foto plateny nie su...
takze za flash web to mas rocne cca 65 evri rocne... to sa mi zdalo vela, aj ked neviem ako to teraz bezi na trhu s tymito propravenymi webmi pre fotografov... ale cena sa mi zda trosku vela
ja som svojho casu platil skoro 100 evri rocne za webhosting... stranku som si sice robil sam ale bolo to neunosne vela a pri moznosti mat aj zadarmo stranku to bola max blbost a utal som to odpociatku... ale to bolo v case pred krizou kedy ceny boli ine
maki: nikdo ti robit webhost za 150 dolarov robit nebude tak ako na tej stranke, su presetovane a s tym treba ratat... hovorim o weboch zadarmo kde sa tiez zo zaciatku fotografickej kariery daju ulozit svoje diela ak ma niekdo nevyhnutnu potrebu prezentovat svoje diela svetu, nie su to sice priamo weby na foto ale daju sa tam v pohode prezentovat...
ja napr pouzivam velmi casto vidany estranky.sk portal... a v pohode s tym vystacim, samozrejme nejde o profesionalnu prezentaciu ale da sa to a je to free s obmedzenim kapacity storage...
myslim ze vacsina tu pritomnych za foto plateny nie su...
-
chlapec10
Addict
ja som aktualne pozeral ceny a ceny su nasledovne:
Domena(adresa) je od 5 do 100 eur rocne, zalezi aka tam je koncovka niektore su lacnejsie niektore drahsie
Hosting(ulozenie + dostupnost stranky) mas bud zadarmo ak si tam ochotny mat nejaku cudziu reklamu resp mat podstranku ako bolo spomenute napr MENO.estranky.sk, ak chces mas cistu stranku, bez hocijakej cudzej reklamy a tak, tak od 2 eur mesacne(podla objemu dat atd)
Vytvorenie webu, to moze byt od nula do tisicov eur
zalezi co a ako tam chces mat, ci si to urobis sam alebo ti to spravi firma, alebo pouzijes nejaky gratis system zase s nejakym ich obsahom.
Vyhoda toho CMD je, ze tam nemas absolutne ziaden cudzi obsah, len pri tvojom copyrighte je ich "Created by CMD" nic viac.
Vyhoda toho CMD je, ze tam nemas absolutne ziaden cudzi obsah, len pri tvojom copyrighte je ich "Created by CMD" nic viac.
ako polo... o co ide? kto na to ma a chce, tak si zaplati, kto nema, nezaplati...
nejde o nic len ze pre bezneho resp uzivatela tu nie je az tak potrebna vec ked ludia skor daju peniaze na foto vybavu ako na webhost ktory sa da aj zadara najst...
je pravda ze tieto fotoportaly su pekne presetovane a su bez prace ale je to podla mna vyhodeny peniaz...
je to skor pre ludi ako chlapec10 ktori sa fotografiou zivia na prezentaciu svojho portfolia, v opacnom pripade to naozaj nema zmysel...
osobne ty som 100 dolcov investoval napr do nejakeho dobreho filtra or so...
ale je to o chuti... ja len ze mi to prislo trosku ako reklama ale ok berem, chcel sa podelit o info... popojedem
je pravda ze tieto fotoportaly su pekne presetovane a su bez prace ale je to podla mna vyhodeny peniaz...
je to skor pre ludi ako chlapec10 ktori sa fotografiou zivia na prezentaciu svojho portfolia, v opacnom pripade to naozaj nema zmysel...
osobne ty som 100 dolcov investoval napr do nejakeho dobreho filtra or so...
ale je to o chuti... ja len ze mi to prislo trosku ako reklama ale ok berem, chcel sa podelit o info... popojedem
-
Jeremy
Medium Professional
Neblbnite 100eur rocne za webhosting? vo Websupporte mam 79Eur za neobmedzeny hosting + 13 eur roocne domena...
Co sa tyka flashovych weboch prosim ak budete rozmyslat nad flash webom vyprdnite sa na to je to imho to najhorsie riesenie
Co sa tyka flashovych weboch prosim ak budete rozmyslat nad flash webom vyprdnite sa na to je to imho to najhorsie riesenie
-
chlapec10
Addict
zalezi aka domena.... .SK stoji 13 eur rocne, ale ine viac alebo menej... a priznam sa ze ja .sk na 90% mat nebudemJeremy napísal:Neblbnite 100eur rocne za webhosting? vo Websupporte mam 79Eur za neobmedzeny hosting + 13 eur roocne domena...
Hosting to ano, 100 USD(USD, nie EURO) je vela.... ja som nasiel aj za 3 eura mesacne vlastny(s 20 GB traffic)
a co sa tyka webu, nuz, flash sa mi paci, ale samozrejme ak poznas nejaky system ktory vyzera fajn a je jednoduchy na upravu pre cloveka co weby nerobi, tak sem s nim
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2011, 23:58)
Pripajam velmi vtipny foto web http://photogmath.blogspot.com/ + moj osobny vyber
- Prílohy
-
- artisticphoto2.jpg (8.13 KiB) 953 zobrazení
-
- avatar.jpg (15.3 KiB) 953 zobrazení
-
- cheapzoom.jpg (34.12 KiB) 953 zobrazení
-
- luxurious.jpg (17.04 KiB) 953 zobrazení
-
- onlocation.jpg (16.17 KiB) 953 zobrazení
-
- point-and-shoot.jpg (10.7 KiB) 953 zobrazení
hehe, fajne chlapec 
inac, dnes v BA - Zombie walk
Start Point: Namestie Slobody /Gottko/, Stare mesto & okolie, Bratislava
14:30 +-
asi pojdem daco pocvakat
inac, dnes v BA - Zombie walk
Start Point: Namestie Slobody /Gottko/, Stare mesto & okolie, Bratislava
14:30 +-
asi pojdem daco pocvakat
Ahoj, chcem sa opýtať či sa tento objektív hodí na fotky budov, alebo sôch, poprípade portréty... Alebo ak by ste mohli poradiť niečo v takejto cenovej kategórií hlavne na tie budovy (hrady,zámky)
Napr.
http://www.liber.sk/data/Bansk%C3%A1-%C ... 427-kB.jpg
alebo
http://www.magimaxclub.net/pics/zaujima ... rad-02.jpg
Spomínaný objektív je Canon EF 50mm f/1.8 II,
http://www.tpd.sk/products/7218-0.jpg
Napr.
http://www.liber.sk/data/Bansk%C3%A1-%C ... 427-kB.jpg
alebo
http://www.magimaxclub.net/pics/zaujima ... rad-02.jpg
Spomínaný objektív je Canon EF 50mm f/1.8 II,
http://www.tpd.sk/products/7218-0.jpg
yogi: na portrety jo, na budovy by to chcelo nieco sirsie, na sochy mozno zasa nieco dlhsie... a samozrejme ak chces fotit architekturu, tak by to chcelo Tilt-Shift objektiv, ktorý ale rozhodne nieje v cenovej kategórii ako pevná 50ka
Aha, nájde sa niečo na tie budovy aj do cca 200€ ? (ten tilt-shift efekt to nemusí mať.)
-
masterdead
SysAdmin
Tu nejde o efekt, ale o to ze tento typ objektivu dokaze upravit linie. Kedze klasicky objektiv ma neviem ci to nazvat chybou, ale trpi zbiehanim linii.