Javaskript - uprava

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
WebScript
Medium Expert
Medium Expert

Javaskript - uprava

Príspevok od používateľa WebScript »

Dobrý deň,
na internete som našiel jeden javaskript, ale potreboval by som menšiu pomoc. Mohli by ste mi prosím do neho pridať aby to posielané údaje cez get najprv z nich ošetrilo (odstránilo) diakritiku?
Tu je javaskript:

Kód: Vybrať všetko

function mybot(text)

{

$(document).ready(function()

{

$.ajax({

url:'loadBot.php?msg='+text,

cache: false,

success: function(html){

$('#mybot').append(html); 

}

});

});

}

</script>
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Javaskript - uprava

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak cez get posielaš dáta s diakritikou, používaj funkciu escape. Neviem čo tvoj skript má robiť, ale ak je to nejaký chat a chceš to potom vypísať bez diakritiky tak to zamieňaj na strane servera a nie cez javascript
WebScript
Medium Expert
Medium Expert

Re: Javaskript - uprava

Príspevok od používateľa WebScript »

Aj mňa to napadlo, ale mám menší problém... Mám úpraveného ChatBota , a keď to cez GET získavam tie údaje, tak mi to nepíše diakritiku, ale niake hovadiny... Keď nastavím iné kódovanie, tak mi funguje cez get, ale robot má vypisovať z DB odpoveď a tá zase nemá diakritiku. Výber je z mysql... A neviem ako to opraviť, keď dám kódovanie na Windows tak ide jedna a keď dám na UTF8 tak ide druhá, ale nikdy nejdú tieto dve veci naraz s diakritikou... Videl som niekde odstránenie diakritiky pomocou javascriptu, ja by som to cez javascript odstránil tú diakritiku, a potom cez php GETnuté dáta im dal diakritiku... Mne by len stačilo ako mám v javascripte odstrániť diakritiku... Nevie niekto mi pomôcť?
Napísať odpoveď