Apple/Mac
Re: Apple/Mac
Chcel by som sa opýtať či niekto nemá iPod shuffle ktorý by predal za takú simbolickú cenu.
(nie, nemylsím 1€)
(nie, nemylsím 1€)
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Apple/Mac
Napisal som SS 
-
krankenwagen
Professional
Apple/Mac
Aha, nemyslel si 1€ ale symbolicku dvojeurovku..
dalšia SS.
-
viper1993
Medium Professional
Po vymazani suborov z USB kluca mi to neuvolni miesto az kym nevyprazdnim trash. Robi to aj vam? Je nejake riesenie?
moosha, vdaka za rady.
este posledna otazka: MacBookPro vs. presny cas: pred casovym posunom to bolo o hodinu viac, teraz uz o dve... ked cas zmenim pod Mackom, tak sa zeni aj vo W7 kde je spravny
este posledna otazka: MacBookPro vs. presny cas: pred casovym posunom to bolo o hodinu viac, teraz uz o dve... ked cas zmenim pod Mackom, tak sa zeni aj vo W7 kde je spravny
to viper1993:
robi mi to tiez, ale kedze som uz nabral taky klasicky zvyk: cmd + backspace a subory idu do kosa a nasledne automaticky cmd + shift + backspace a subory su odstranene vdaka tomuto som si to dlho nevsimol
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2011, 22:52)
to viper1993:
robi mi to tiez, ale kedze som uz nabral taky klasicky zvyk: cmd + backspace a subory idu do kosa a nasledne automaticky cmd + shift + backspace a subory su odstranene vdaka tomuto som si to dlho nevsimol
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2011, 22:52)
to viper1993:
Dobrý rozmýšľam o kúpe macbooku avšak sa chcem spýtať či macbook Pro 13,3" 2,7GHz mi bude stačiť na nejaké nové hry aj za 3-4 roky a či by som na tom utiahol nejaké herné pecky ako GTA IV alebo Mafia II cez paralels
-
moosha
Darca
Nie.
Neutiahol by ani teraz mafiu II alebo GTA IV ?
-
moosha
Darca
Nie.
M2 som zahral, sice na minimalnych, lebo zo stareho Dellu na nic ine nie som zvyknuty, ale islo to... no a GTA4 sekalo, ale to som tam nemal nahodene patche...moosha napísal:Nie.
-
moosha
Darca
No a co mas z toho ze hras Mafiu II na 800x600 a minimalnych detailoch? Ništ. Ja hravam len hry urcene na Mac, a aj to len daktore idu schopne (take CoD 4 mi ide aj mojom 2011 MacBooku Pro 13" v podstate tiez na nizkych detialoch, a to ma ta hra svoje roky)
mal som to 1280x800 a 3 roky som hraval vseto na minime a sekalo to ako besne... teraz to aspon slo normalne... aj ked zase od Mafie 2 som cakal lepsi dej, ale to som uz pisal v teme o nej... teraz hravam Armu I a ta ide fajn, a najnovsi Flashpoint tiez siel na strednych v pohode...moosha napísal:No a co mas z toho ze hras Mafiu II na 800x600 a minimalnych detailoch? Ništ. Ja hravam len hry urcene na Mac, a aj to len daktore idu schopne (take CoD 4 mi ide aj mojom 2011 MacBooku Pro 13" v podstate tiez na nizkych detialoch, a to ma ta hra svoje roky)
-
moosha
Darca
Ja som si na hranie pořídil PS3, a mam pokoj. Mna Mafia II praveze uchvatila, k tej hre som si za par hodin spravil seriozne citovy vztah a spolu s prvym dielom ju radim medzi najlepsie hry na svete. Zas mam chut ju prejst
.
Kazdopadne, na Macu si obcas dam Team Fortress 2, inak dostava zabrat dost v Premiere, cize vykon neostava nevyuzity
Kazdopadne, na Macu si obcas dam Team Fortress 2, inak dostava zabrat dost v Premiere, cize vykon neostava nevyuzity
-
Old Dirty Bastard
Guru
zdravím, ako to funguje pri apple online store? poviem konkrétny príklad, napr. pri ipad špecifikáciach som našiel v popise, že operačný systém existuje aj v cz/sk preklade a taktiež aj dodatočná wireless klávesnica má cz/sk prevedenie, lenže pri kúpe produktu nikde nie je možnosť zvoliť si jazyk systému/klávesnice, absolútne žiadna.. ako to teda je/funguje? taktiež by ma zaujímalo, či je podobná možnosť pri macbookoch (tam som už nenašiel ani tú zmienku) alebo sa dá z apple online store nakupovať len "americké prevedenie" (pri macbook air je možnosť kúpiť aj japonské/španielské/francúzske prevedenie klávesnice, ale to je mi samozrejme na nič) ? pýtam sa preto, že objednávka produktov a príslušenstva z apple online store vychádza oveľa lacnejšie ako napr. u cz/sk resellerov.
taktiež, dodatočná otázka na užívateľov ipadu, zaujímalo by ma, oplatí sa ho kupovať ako taký "full-timeovejší" notebook? z hľadiska funkčného, nie praktického (aj keď toto hľadisko je veľmi lákavé), pretože ten operačný systém vyzerá dosť jednoducho, aby stačil plniť funkcie prostredníctvom dotykového displeja, vlastne niečo ako iphone, len väčšie.. čiže to nepodporuje klasické počítačové aplikácie, ale všetky programy sa musia zadovážiť v špeciálnej verzii pre ipad. počítam s tým, že veľa bežných programov v "ipad forme" neexistuje (aspoň zatiaľ), tak je? resp. sa tam nedá pustiť napr. klasický photoshop/ableton/office a pod., aj keby som mal trebárs externú klávesnicu a myš, ktorou by sa ovládal?
taktiež, dodatočná otázka na užívateľov ipadu, zaujímalo by ma, oplatí sa ho kupovať ako taký "full-timeovejší" notebook? z hľadiska funkčného, nie praktického (aj keď toto hľadisko je veľmi lákavé), pretože ten operačný systém vyzerá dosť jednoducho, aby stačil plniť funkcie prostredníctvom dotykového displeja, vlastne niečo ako iphone, len väčšie.. čiže to nepodporuje klasické počítačové aplikácie, ale všetky programy sa musia zadovážiť v špeciálnej verzii pre ipad. počítam s tým, že veľa bežných programov v "ipad forme" neexistuje (aspoň zatiaľ), tak je? resp. sa tam nedá pustiť napr. klasický photoshop/ableton/office a pod., aj keby som mal trebárs externú klávesnicu a myš, ktorou by sa ovládal?
-
moosha
Darca
Preklady klavesnic existuju, ale konkretne slovensku klavesnicu zozenies jedine na Slovensku. V US Apple Store mas na vyber tusim z francuzskej a japonskej klavesnice. Ja mam anglicku na svojom MacBooku Pro, a vobec mi to neprekaza
.
@Filipito: rad by som, ale nemam/nechcem dat take peniaze za par misii, a este k tomu PSN je down
@Filipito: rad by som, ale nemam/nechcem dat take peniaze za par misii, a este k tomu PSN je down
-
johny541
King
Externú klávesnicu pre iPad aj s dockom si môžeš zadovážiť a je to super vec na písanie dlhších textov. Neviem čo by si robil pri iPade s myšou, kedže je to iOS a nie MacOS. iPad vlastním už asi pol roka a notebook to určite nenahradí. Vymenujem činnosti, pri ktorých iPad vynikne - browsovanie a prezeranie si webu, písanie mailov, prezeranie si fotografií, pozeranie filmov na cestách/keď si mimo domu a nevieš ako vyplniť čas, potom samozrejme zábava - rôzne hry, ktoré su pomaly dominantou čo sa týka všetkých mobilných OS. Taktiež nesmiem zabudnúť na vynikajúci kalendár, ktorý využívam asi najviac s e-mailovou schránkou.S HW klávesnicou pripadá do úvahy aj písanie dlhších textov. Ja HW klávesnicu nemám a práve preto uprednostňujem notebook na písanie dlhších dokumentov.
Pre väčšinu PC programov sa nájde aj alternatíva na iPad, no skoro nikdy to nie je plnohodnotná app, ktorá by sa mohla rovnať s tou na PC.
Word = Pages
Excel = Numbers
Powerpoint = Keynote
Ableton = Garage band
Photoshop = Adobe Ideas, PS Express
a veľa ďalších
Ale ako hovorím, nie sú to skoro nikdy plnohodnotné aplikácie. iPad je skôr niečo na štýl - začneš niečo na PC/iMac-u a v iPade si to dokončíš a spravíš posledné úpravy. Prípadne iba keď potrebuješ niečo veľmi jednoduché, tak to spravíš aj v iPade. Nemožeme stavať iPad do pozície konkurenta notebooku, pretoźe iPad je iná kategória a má rôzne plusy, ktoré notebook nikdy mať nebude.
Pre väčšinu PC programov sa nájde aj alternatíva na iPad, no skoro nikdy to nie je plnohodnotná app, ktorá by sa mohla rovnať s tou na PC.
Word = Pages
Excel = Numbers
Powerpoint = Keynote
Ableton = Garage band
Photoshop = Adobe Ideas, PS Express
a veľa ďalších
Ale ako hovorím, nie sú to skoro nikdy plnohodnotné aplikácie. iPad je skôr niečo na štýl - začneš niečo na PC/iMac-u a v iPade si to dokončíš a spravíš posledné úpravy. Prípadne iba keď potrebuješ niečo veľmi jednoduché, tak to spravíš aj v iPade. Nemožeme stavať iPad do pozície konkurenta notebooku, pretoźe iPad je iná kategória a má rôzne plusy, ktoré notebook nikdy mať nebude.