Cestovanie (trip) po USA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Cesta do USA

Príspevok od používateľa Header »

Co sa tyka tych stvrti ktore spominas, dokonca samotny taxikari co tam robia ta nezobaru vsade kde chces.... je to vraj prilis nebezpecne :)
north
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa north »

A kolko priblizne trva cesta z tych okrajovych casti(Long Island, New Jersey,..) do centra?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

z new jersey zhruba pol hodinu autobusom. Potom metrom už kam potrebuješ
rex
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa rex »

Policajti nemaju pravo ta tam nevpustit. Aj ked to tam moze byt nebezpecne, takyto pristup by ma dost nastval.
north
Light Expert
Light Expert

No mna zaujimala hlavne ta bezpecnost
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rex napísal:Policajti nemaju pravo ta tam nevpustit. Aj ked to tam moze byt nebezpecne, takyto pristup by ma dost nastval.
No jo, ďalší mudrlant. Policajt má právo, ba dokonca povinnosť, konať tak, aby ochránil občanov, ich zdravie a majetok. A to v každej krajine, nie len v USA. Keď je takmer isté že by ťa tam okradli alebo zbili a okradli, tak ťa tam nepustí. Z rovnakého dôvodu ako ti zoberú nôž na letisku. Alebo s nimi sa tiež hádaš, že je to tvoj majetok a nemajú právo ti ho zobrať? Ak sa ti nepáči, choď pešo a vyhýbaj sa metru kde sa o tvoju bezpečnosť dokážu postarať.
north
Light Expert
Light Expert

Ked tak nad tym uvazujem, to normalne stvrte su len Long Island a polka Manhatanu a ostatne su "gheta" ?:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no hlavne tie čo si vymenoval nie sú všetko štvrte. Delenie new yorku máš napríklad tu: http://letenky-new-york.sk/stvrte/
Každá z nich sa potom delí na ďalšie. Niektoré štvrte bronxu teda možno nie sú také ako ich poznáme z filmu. My keď sme prechádzali cez bronx (alebo brooklin, neviem už) busom na transporte z letiska, tak to pripomínalo našú blavu. Ošarpané budovy, graffity.. ale život by som si tam vedel predstaviť aj normálny (asi vďaka tomu porovnaniu s blavou)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ale tak len ten Brooklyn ma cez 2,5 miliona obyvatelov a skoro 200km2... samozrejme ze to nie je vsade rovnake...
north
Light Expert
Light Expert

No len ako zistit, kde to take nie je:)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

stačilo mi pozrieť tento dokument a viem že hoci som veľky fanúšik rapu a hip-hopu do Bronxu by som nikdy nešiel
(dávam sem len trailer)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

rex napísal:Policajti nemaju pravo ta tam nevpustit. Aj ked to tam moze byt nebezpecne, takyto pristup by ma dost nastval.
audiotrack napísal:No jo, ďalší mudrlant. Policajt má právo, ba dokonca povinnosť, konať tak, aby ochránil občanov, ich zdravie a majetok. A to v každej krajine, nie len v USA. Keď je takmer isté že by ťa tam okradli alebo zbili a okradli, tak ťa tam nepustí. Z rovnakého dôvodu ako ti zoberú nôž na letisku. Alebo s nimi sa tiež hádaš, že je to tvoj majetok a nemajú právo ti ho zobrať? Ak sa ti nepáči, choď pešo a vyhýbaj sa metru kde sa o tvoju bezpečnosť dokážu postarať.
Ty si riadny lolo.... myslim ze keby si velmi naliehal, tak ta pustia, ale skus pochopit ze oni robia sluzbu tebe ze ta tam nepustia resp odhovoria od toho...
PS som zvedavy ak by si tam siel a by tam prepadli a dobili co by si potom hovoril a nadaval
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

Ked som bol v Grécku robiť tak mal som tam kamaráta s Brooklynu a poviem vám to čo on hovoril čo sa tam deje tak v živote by som tam nešiel, možno tam kde on býval tam to bolo dosť kruté keď mu pred očami zastrelili kamaráta.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestovanie (trip) po USA

Príspevok od používateľa hojko »

Tema Cestovanie (trip) po USA a tema Cesta do USA spojene.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Čo sa všetcia tak čudujete my tu máme zasa cigánske getá. Tam ako človek dopadne keď tam príde? Ešte horšie ako v Harleme alebo Bronxe.
My sme s kamošmi omylom vystúpili na okraji Bronxu, vyšli sme z metra. A pohľad presne ako vo filmoch - na každom rohu posedávali skupinky černochov v basketbalistickom oblečení. Tak sme sa pekne potichúčky nenápadne otočili a šli sme pekne naspäť do metra.
Los Angeles je horšie ako NYC.
Z osobnej skúsenosti sú najhorší mexikánci. Také okrajové štvrte pri Los Angeles, tuším je tam najviac gangov na svete. Po chodníkoch tam vysadávajú mexikánci, zazerajú. Sú tam také tie uličky, úzke špinavé ako stvorené na popichanie nožíkom a okradnutie. Osobne som sa rozprával s policajtom, ktorý mi povedal, že každý týždeň je tam tak 10 ľudí zabitých. Objasnenosť nulová, keďže sú to všetko ľudia bez identity ( utečenci z Mexika ). Doporučil nám tade prechádzať iba autom. A keď už pešo tak iba na cez obed a všetcia spolu. My sme tadiaľ šli iba raz pešo a tá dusná atmosféra by sa dala krájať...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Mal som tu moznost navstivit Bronx v roku 2008, a nemozem povedat, ze by to bolo nejake hrozostrasne. Az na bandy cernochov, nastastie ziadna nemala zaujem o "zoznamenie". Nie som si isty, ako by som sa tam citil v noci, ale cez den je to bezna stvrt. Navyse snad kazde stvrte auto bolo NYPD, co tiez prispievalo k relativnej pohode. Je zaujimave, ze Bronx je len kusok od srdca NY - Manhattanu. Metrom sme sli tusim len 5 ci 6 zastavok a kusok pesi
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Do USA letím za 10 dní, no ešte stále mám nevyriešenú jednu záležitosť a tou sú peniaze. Zatiaľ ich mam v hotovosti, no nakoľko je to hotovosť ktorou si plánujem pokryť všetky cestovné náklady, nocľahy na 20 dní, peniaze na nákupy, mi to príde trošku riskantné ich brať v hotovosti. Kreditnú kartu nemám a cca pred mesiacom som zrušil účet v banke.
Čo by ste mi poradili ? Ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keď nemáš kartu ani účet, tak čo myslíš že ti poradíme?
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

audiotrack napísal:keď nemáš kartu ani účet, tak čo myslíš že ti poradíme?
No ono to bola asi hlúposť to zrušiť no zároveň aj nevyhnutné. Myslel niečo tipu cestovné šeky alebo podobne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

šekovú knižku si môžeš vybaviť iba keď máš účet v banke. Na tvojom mieste by som si za tých 10 dní ešte založil devízový účet, to v pohode stíhaš. Prípadne ak sa nebojíš cestovať s takou sumou, tak si založiť účet v USA, len už si nespomínam či ti ho spravia aj bez social security number, a na to sa čaká nejaké dva týždne. Treba sa spýtať v banke, možno majú aj niečo pre turistov kde nemusíš mať žiaden ich doklad (resp. bude stačiť pas)
Napísať odpoveď