Zdravím,
mám os Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 32-bit, sieťová karta je integrovaná na matičnej doske Gigabyte EX58-UD4, driver je Realtek PCIe GBE Family Controller.
Internetové pripojenie je 40mbps/40mbps FUP 5GB/1hodina. Po prekročení FUP padne rýchlosť na 1:20, čiže cca 2mbps. Keď mám prekročený limit, DW sa pohybuje cca 1,5mbps, upload padá na 30kbps a niekedy ide aspoň 1mbps(ráno o tretej napr). Pri uploade 30-100kbps sa neuskutoční ani meranie rýchlosti na stránkach, buď timeout alebo napíše chybu, stránky sa nedajú pozerať(iba ak s pivkom alebo kávou na zahnanie času). Keď sa toto stane, volám ISP ohľadom toho, že ten upload je hrozný. ISP vie, že by mal byť aspoň 1,5mbps ale nič stým nespraví, vravia mi, že konštantne sťahujem rýchlosťou 1,5mbps(aj keď nemám ani len firefox zapnutý,icq,skype proste nič) ja im vravím, že to je rýchlosť môjho pripojenia(ale upload graf tam asi nemajú). Mám programy na diagnostiku pripojení/downloadu/uploadu(NBMonitor), diagnostický program pre sieťovú kartu(Realtek Ethernet Diagnostic Utility) takže viem, kedy sťahujem niečo.
Keď limit prejde, rýchlosť DW je cca 30-38mbps, upload sa pohybuje cca 20-30mbps, v čase špičky 1-15mbps. Viem, že by som mal byť happy za toto, ale platím si za 40/40 s garanciou 80% čiže 32/32mbps a ten upload to nedosahuje. ISP poslal technika, ten zistil len toľko, že všetko je v poriadku. Takže je problém v mojej sieťovej karte podľa technika, lebo zistil, že daný port z ISP routru k môjmu PC bol nejak "blokovaný na 10mbps"(ich slová) stým, že rýchlosť uploadu bola nejak zrazená, čiže nedosiahnem viac. Nechápal som o čom točia(keďže nameriam viac ako 10mbps), zásahy do sieťovej karty som nerobil, nikdy som ju nedával blokovať alebo čosi podobné. Cez ten diagnostický program pre sieťovú kartu prebehli testy bez problému. Do danej problematiky sa trochu rozumiem, takže tá komunikácia s ISP nie je typu "máte zapnutý počítač, viete čo je to sieťová karta ?" atď. Na dané pripojenie vyskúšam ešte pripojiť iný počítač, uvidím či to bude "blbnúť" rovnako. No aj tak by som vás chcel požiadať, či neviete v čom by mohol byť problém alebo doporučiť nejaký soft, čo by v danom prípade mohol pomôcť. Ďakujem za pomoc.
Blokovaná sieťová karta ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Blokovaná sieťová karta ?
stiahni si ubuntu napáľ to na CD a spusti live distro
neviem čo riešiš, keď prekročíš FUP tak sa nečuduj, ak sa spočíta garancia 80% a k tomu ešte aj 1:20 tak sa nečuduj, že ti to nejde ako má,
1byte=8bit, čiže 40Mbit/s= 5MByte/s a to čom máš tých 1:20 rýchlosti 2Mbps to je 250KBps čiže tam ti rýchlosť nemôže ísť ani viac ako 250KBps pri prekročení FUP
druhá vec prečo máš prekročený FUP ???
neviem čo riešiš, keď prekročíš FUP tak sa nečuduj, ak sa spočíta garancia 80% a k tomu ešte aj 1:20 tak sa nečuduj, že ti to nejde ako má,
1byte=8bit, čiže 40Mbit/s= 5MByte/s a to čom máš tých 1:20 rýchlosti 2Mbps to je 250KBps čiže tam ti rýchlosť nemôže ísť ani viac ako 250KBps pri prekročení FUP
druhá vec prečo máš prekročený FUP ???
Re: Blokovaná sieťová karta ?
ak mám download pri prekročení FUP 1,5mpbs = 187,5KB/s tak aj upload by mal byť rovnako a nie 30-150kbps = 3,75 - 18,75KB/s...ani pri 80% garancií by som nemal toto, mal by som mať aspoň 150KB/s čiže 1196kbps. Mám privedené optické vlákno nech mi nehovoria, že to je problém dosiahnuť.
Prekročený FUP, zaujímavé, mám obmedzenie nastavené na max. 1000KB/s UP aj DW kde neprekročím limit 5GB, či už pri sťahovaní, surfovaní alebo neviem čoho. Predvčerom som stiahol film pre rodinku(1,5GB), utorrent nastavený ako má byť a prekročil som FUP z nejakého dôvodu. Pritom za čas, ktorý som ho mal prekročiť som v utorrente videl stiahnutých iba tých 1,5GB a uploadovaných 500mb dát. Na večer im padá rýchlosť takže nedosiahnem ani 50% bez ohľadu na FUP
Prekročený FUP, zaujímavé, mám obmedzenie nastavené na max. 1000KB/s UP aj DW kde neprekročím limit 5GB, či už pri sťahovaní, surfovaní alebo neviem čoho. Predvčerom som stiahol film pre rodinku(1,5GB), utorrent nastavený ako má byť a prekročil som FUP z nejakého dôvodu. Pritom za čas, ktorý som ho mal prekročiť som v utorrente videl stiahnutých iba tých 1,5GB a uploadovaných 500mb dát. Na večer im padá rýchlosť takže nedosiahnem ani 50% bez ohľadu na FUP