SYSAID

Informácie o software, ankety...
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

SYSAID

Príspevok od používateľa Luigy88 »

Zdravim vsetkych!

Poculi ste uz o tomto programe , mate s nim niekto nejake skusenosti?
Malo by to robit toto:

Umožňuje automatické zpracovávání servisních požadavků, vzdálené monitorování, správu a testování hardwarového a softwarového vybavení počítačů připojených k síti.
wintermute
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: SYSAID

Príspevok od používateľa wintermute »

Vo firme, kde som predtým pracoval sa to chvíľu testovalo.
Je to systém hlavne na nahlasovanie porúch helpdesku a ďalej na správu a eskaláciu riešení daných problémov.
Jednoducho aby človek s problémom nemusel 30× volať na helpdesk.
Nakoniec tam tento systém neprešiel (kvôli peniazom) a zostalo sa pri klasickom vyvolávaní.
To automatické spracovávanie ber tak, že sa problémy dostanú k ľuďom, ktorí ich majú riešiť, napr že človek, ktorý má na starosti AD nebudú otravovať s nefungujúcim outlookom a naopak.
Pre také domáce žuvanie tento program využitie nemá, je to pre vačšie firmy, kde sa počítače rátajú na desiatky či stovky, prípadne pre firmy, ktoré robia IT outsorcing (a ich zákazníkov).
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Luigy88 »

wintermute dakujem Ti za odpoved,
Pouzival by som to v jednej firme , kde je cca 50 PC , cital som ze do 100 PC je program free, avsak neviem ci ma nejake obmedzenia.
Nemal si skusenosti s instalaciou? Podla popisu by to malo fungovat tak , ze pustis instalaciu u seba v compe a naisntaluje sa to do vsetkych PC v sieti....Je to napzaj tak?
A tie poruchy sa potom nahlasuju cez ten program a zobrazuju sa mi hned po zadani?
Dik za info :)
wintermute
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wintermute »

Kolega to inštaloval hromadne zo servra, ale neviem, či to nastavoval v AD, alebo si to ošéfoval sysaid sám.
Správa problémov sa riešila cez webrozhranie a notifikácie chodili na mail + urgentné veci boli riešené aj na sms (sms brána skrz mail, ale to nebolo súčasťou tohoto sw). Poruchy sa nahlasujú ak si správne spomínam cez F11 a vyplnením formulára, jediná automatika čo som si tam všimol bolo vkladanie screenshotu pri niektorých typoch problémov. Takže oneskorenie by malo byť dané len emailom.
Napísať odpoveď