• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
keg987
Light Expert
Light Expert

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa keg987 »

Super.. ani som nečakal takú rýchlu odpoveď :) Pomohlo dosť !
Ale predsa ešte dačo :D Budem hrávať hlavne v lese a tak sa ešte rozhodujem medzi C-čkom a K-čkom(http://www.municak.sk/airsoft/jg-g36k-ras-tlmic) myslíš že sa oplatí dať tých dalších 25 € za lepšiu presnosť K-čka ? :)
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Do lesa je lepšie K kvôli dlhšej hlavni, ideálne by bolo vziať rovno verziu E (resp. bez písmenka). Hentú, čo si linkoval, určite NEBRAŤ! To ris predpažbie totálne pokazilo skvelé vyváženie zbrane a presnosť streľby tak šla dopreč - príliš ťažký predok = únava ruky = chvenie = nepresná streľba.

Lepšie je lúpiť http://www.municak.sk/airsoft/jg-g36k-ras alebo najlepšie rovno http://www.municak.sk/airsoft/jg-g36-ras-bipod
V predpažbí sú od výroby dierky so závitom na prichytenie 3 RIS líšt (2 zboku a jedna zdola). Tie sa dajú za pár babiek objednať z netu, napr. ebairsoft či jak sa ten eshop volá.
keg987
Light Expert
Light Expert

Rád by som zobral túto(http://www.municak.sk/airsoft/jg-g36-ras-bipod)len škoda že už nemám prachy :(
Budem sa musieť uspokojiť z C-čkom ... a neskôr by som tam možno dal dlhšiu hlaveň :wink:
S tým by nemal byť problém nie ? ... alebo sa mýlim ? :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dlhšiu hlaveň tam dáš v pohode, no budeš musieť kúpiť nie len vnútornú, ale aj vonkajšiu. A nie som si istý, ako je to s objemom valca - či sú rovnaké pre C i K. Totižto ak budeš mať malý objem valca, tak ti bude dlhá hlaveň nanič. Niekde na wargames sú vypísané ideálne pomery objemov valca a dĺžky hlavne.
Samotné C je super zbraň, vhodná do budov. Do lesa taktiež, no musíš rátať s trocha menšou presnosťou - bavíme sa tu o mierenej streľbe režimom single, prípadne mierené 3ranné dávky. Ak plánuješ strieľať dávkami streľbou od boku, prípadne mieriť podľa bieleho hada, tak ti postačí C a dokúp si viacej hi-cap zásobníkov. Vtedy neoptrebuješ presnú zbraň. No nikdy sa tak nezlepšíš a budeš stále totálny lamer či už po streleckej, tak i po taktickej stránke - krásne je to vidieť na lokálkach v lese, kedy borci vybehnú z respawnu, zakľaknú za druhý strom a potom majú 30s prst na spúšti ako strieľajú full outo na postupujúceho protivníka, ktorý je zväčša ešte mimo ich dostrel. Prípadne keď sa kropič dostane do krízovej situácie a vidí za krytom v dostrele svojho protivníka, tak drží full outo a dúfa, že náhodou toho človeka, resp. časť končatiny trafí.

Inak povedané: ak chceš strieľať presne, radšej investuj do presnej zbrane. Ak chceš radšej kropiť, tak sa na presnú zbraň vykašli.
keg987
Light Expert
Light Expert

Ok ! Idem teda do toho C-čka :) Nie že by som bol nejaký kropič ale tá presnosť mi až tak neprekáža
A inak aký velký rozdiel v presnosti medzi nimi je ? Dokážem trafiť z C-čkom postavu na povedzme 30m z desiatich gulí 10 zásahov ? :) a ako z K-čkom ? (to som dal len príklad,ako je to v reále to neviem :D)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No takto:
efektívny dostrel airsoftiek je niekde medzi 35-50m, u vytunených zbraní aj viac. Na 30m trafiť stojacu postavu nie je nejaký veľký problém - stačí mať trochu času a poriadne zamieriť. U airsoftu je iný problém - zväčša sa mieri na pohybujúci sa terč. A tam sa treba naučiť predsádzať. To už také ľahké nie je.
A zároveň - len zriedka máš možnosť strieľať na celú postavu, väčšinou spoza stromov vytŕčajú len ruky, nohy, hlava... na celú postavu strieľaš len v prípade ako je prepad, pasca, streľba zozadu...a to vyžaduje taktické myslenie, niečo také naplánovať. Na bežných lokálkach sa ti niečo také pošťastí proti priemernému airsofťákovi, ak v tvojom tíme budú tiež len priemerní, veľmi zriedka. Preto treba rátať so streľbou na pohyblivý terč veľkosti postavy (bežiaci airsofťák) alebo na statický terč veľkosti ruky, hlavy... (kryjúci sa airsofťák).
Ak máš namierenie čas, si oddýchnutý... tak je lepšie mať presnú zbraň - vyššia šanca trafiť vyčnievajúcu ruku. Ak sa chveješ ako ratlík, lebo si práve pod paľbou šprintoval k najbližšiemu hrubému stromu aby si opätoval paľbu, tak budeš vďačný za C (že vôbec nejakú zbraň máš, nemusí byť ultra presná), dáš kryciu paľbu (nie bezhlavé nemierené strieľanie ako vo filmoch!) a budeš sa modliť, aby ťa zvyšok tímu z tej kaše vysekal alebo dvihneš svoj zadok a za súčasnej kombinácie streľby a behu vymanévruješ protivníka.

Inak povedané: tvoja otázka, či je na postavu lepšie C alebo K je zlá otázka. V airsofte tak veci nefungujú. Tam sú hlavne 2 druhy situácií:
1) potrebuješ presnú strelu na vyčnievajúcu časť tela a tam je treba presná zbraň a hlavne presný strelec - sharpshooter, špeciálka
2) potrebuješ hocakú zbraň, aspoň trocha presnú, ktorou udržíš protivníka pod paľbou - radová pechota

Otázka je, či si dostatočne takticky vyspelý, aby si vedel protivníka vmanévrovať do pozície, kedy uplatníš presnosť zbrane (1). Na lokálkach je ale niekedy dosť ťažké vysvetliť zvyšným ľuďom, že spoluprácou a taktikou sa dá dosiahnuť viac aj s menej presnou alebo výkonnou zbraňou (2) - preto je pre sólo hráča výhodnejšie mať presnejší a silnejší kvér. Lebo vtedy sa uplatní taktika zákopovej vojny - obe strany sú v krytoch a vyhrá ten, kto sa trafí do tej trochy nekrytého terča. Samozrejme, ak si trúfaš vymanévrovať protivníka sám (skvelo to funguje najmä v daždi), tak sa dá aj s menej presnou zbraňou narobiť riadna paseka - vlastná skúsenosť, kedy som prakticky rozobral útočiaci tím metódou hit-and-run a do konca bitky (ostreľovali sa s "mojim" tímom) ani nevedeli, odkiaľ to na nich lieta.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

dodám praktickú skúsenosť z porovnania, kúpil som si Cčko a kamarát má ten bipod aj s optikou, je mi jasné, že číny sú rozdielne kus od kusu, ale keď sme pustili bieleho hada z mojho Cčka išiel krásne rovno, v podstate tým istým smerom, tak isto aj single dávky lietali krásne rovno a presne, zatial čo z toho bipoda s dlhšou hlavňou sa tá presnosť po cca 25metrov strácala a guličky stáčalo do roznych strán, teda presnosť bola o dosť nižšia, čo nás všetkých pomerne prekvapilo, pri tom bol naštelovaný aj hop up atď
keg987
Light Expert
Light Expert

Uff díky... hneď mám o trocha jasnejšiu predstavu :)
mango33
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mango33 »

ááá :D chalaníí :D mám pocit že sa bude kupovať nová JG G36 z muničáku :D dúfam že nazhŕňam tolko evriou dokým skončí tá super akcioška :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

coldrain: základná otázka: aké gule ste použili? Myslím výrobca i gramáž. Ak to boli Guarder 0,25, tak bude v tom dlhom G krivá hlaveň alebo pošahaná hop-guma.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

stoporko: gule boli guarder 0,25...nevyznám sa do toho toľko aby som vynášal nejaké súdy, tak len prikývnem, že máš asi pravdu, čo sa dá robiť, preto je to čína...
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa D.I.K. »

Stoporko napísal:neopováž sa ísť hrať s lyžiarskymi okuliarmi!!!!!
sorry stoporko že otravujem ,ale chcel bi som sa ta opýtať otázočku , hrávam airsoft par krát za rok ,a nechcelo sa mi investovať do okuliarov tak som si zobral lyžiarske , prvý krát ma netrafili ale už ale na 3 krát ma trafili do okuliarov a nič ,žiadna puklina nič ,a potom ma tam trafili už aj viacej krát a ešte sa mi nerozbili,asi sú nejakej pevne ,ale aj tak sa pýtam že či môžu bit také pevne že mi vydržia aj silne nárazy ,pretože všetci si ideme kupovať drahé silne zbrane .,a hrávať to každí deň
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

D.I.K. - skús nechať niekoho, kto má aspoň 130 strunu, aby do tých lyžiarskych okuliarov vystrelil zblízka dávku. Ak ťa trafili z 30metrov nejakou slabučkou čínou, tak to mohli tie lyžiarske ustáť. No stačí. aby na teba začal strieľať niekto so silnou zbraňou a problém je na svete. A oči máme len jedny.

p.s. čo rozumieš pod drahou a silnou zbraňou? Systema PTW s m150 kitom? :) Ak áno, tak nemá zmysel riešiť či sa ti oplatí ostať pri lyžiarkach - ak máš vyše 1000e na systemu, tak máš aj 70e na ESS Ice.

No každopádne - pri lyžiarskych okulároch sa ti ostávať neoplatí, keďže najlacnejšie Uvex stoja okolo 10e a ochrana očí za to stojí. Mimochodom - na väčšinu akcií (aj lokálok), kde je aspoň trocha seriózny organizátor, ťa s lyžiarskymi okuliarami ani nevpustia do hry. Napr. aj v Ba na zákopoch Bigfoot svojou zbraňou s m150 robil z lyžiarskych okuliarov celkom pekné franforce, aby ich dotyčného, čo si ich doniesol, ani nenapadlo dať si ich do hry na hlavu.

Coldrain - skús vymeniť vnútornú hlaveň a hopgumu, malo by to pomôcť. Je to najčastejšia príčina nepresnosti.
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa D.I.K. »

ok diki ,a silne zbrane ,heh to sú pre nás 480 fps ,ja si idem kúpiť sniperku a ostaní silne samopaly ,ale ket ti mam pravdu povedať aj ket mam tie lyžiarske okuliare ,tak skoro stále ich nemám na ococh ,pretože mi vadí (neviem preco) to sklo ,je pod tím horko atd. , kamarát ma masku a namiesto skla ma droti (tuším drotena maska sa to vola) ,ta sa mi do cela pači ,aj horko mi v tom nieje ,atd ,ale neverím tím drôtom a neviem či nedokáže nejaká silná zbraň (480 fps) prestreliť to pomedzi tie droti ,čo na to hovoríš ti??(alebo aj niekto ini kto sa v tom vyzná)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Drôtená maska je dobrá iba od firmy sansei - tá vydrží aj tých 480fps i viac. A len taká poznámočka na okraj - ktorá zbraň má sériovo 480fps? :-) Tuším M4 od aimtop dáva niečo nad 400, no 480 mi už príde tak na dosť upgradeovanú zbraň a nie sériovku. A druhá poznámočka: si si istý, že takú silnú zbraň zvládnete? Nesmie sa s ňou strieľať na bližšie ako 10metrov, vyhýbať sa streľbe na hlavu a treba rátať s tým, že zásahy budú o dosť viac bolieť, než ste asi zvyknutí :)
mango33
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mango33 »

Ahojte, počujte mám na vás ešte pár otázok :D
V muničáku majú teraz slušné akcie, čo už dobre viete. Chcel by som sa Vás opýtať, ktorá z nižšie uvedených zbraní je najlepšia, kedže ceny tychto zbraní sú momentálne rovnaké na cene nezáleží.
:) ak máte s týmito zbranami skusenostami budem rád, ked sa vyjadríte :)
dakujeem :D

http://www.municak.sk/airsoft/jg-g36c
http://www.municak.sk/airsoft/cyma-ak47
http://www.municak.sk/airsoft/cyma-ak47-tactical
http://www.municak.sk/airsoft/cyma-mp5-j-navy

Zaujímalo by ma hlavne, ako je natom tá posledná MP5-j od cyma a aj tie AKčka :):)
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Nechapem naco vam su take silne zbrane. To idete hrat na luku? Jedine na sniperku to ma ake take vyuzite ale inak je to zbytocne. Este niekomu ublizis. Okrem toho vela akcii je limitovanych do 400 az 450 fps.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

psychos - to, čo mango33 postol má k silným zbraniam ďaleko, je to bežný priemer, aj keď už na CQB nevhodný (tam je na akciách s inteligentným organizátorom limit 350fps). Inak, silná zbraň má využitie v dostrele (od cca 450 fps už s výkonom dostrel prakticky nerastie) a hlavne: ak je nepriateľ schovaný za hustým kríkom, tak jedna z možností ako ho dať dolu je taká, že do toho kríka pustíš cca 5 rannú dávku a ak máš dobrú a presnú zbraň, tak prvých pár BB si v konárikoch vyseká cestu a zvyšné zasiahnu cieľ. :)

mango33 - JG G36 som tu prednedávnom komentoval, resp. v tejto téme tuším aj dávnejšie viac rozoberal. Je to slušná zbraň za dobrú cenu.
Cyma je známy výrobca kvalitných AK. Sám takú zbraň nevlastním, tak ti povedať neviem. Tak isto ti neviem poradiť ani s tou MP5 - samotná zbraň je primárne určená do budov svojimi rozmermi i dĺžkou hlavne, s tým treba rátať. O tom, že MP5 bude v rukách človeka v ruských maskáčoch vyzerať podobne podivne ako AK47 v rukách človeka navlečeného do woodlandu alebo podobne :)
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ahoj,
planujem kupit nejaky kratky manual na obcasnu hru a sem tam sa "pohrat" s holubmi co mi tu osieraju okno...
Rozhodujem sa medzi Glockom 17 a USPckom. Chcem si nechat poradit od profesionalov, co sa mi bude hodit viac? Ide mi predovsetkym o presny aim...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mmartin - na holubov je lepšia vzduchovka a mierenie na hlavu. Teda ak to "hranie sa s nimi" má mať definitívnu podobu.
Od krátkeho manuálu nejakú ultra presnosť nečakaj. Od TM máš v princípe jedno čo - kúp, čo ti lepšie sadne do ruky. No pozeraj sa po modeloch, ktoré majú jednodielny záver - viac vydržia. A ak chceš o niečo väčšiu silu, no životnosť bude o niečo kratšia, tak kúp SOCOM - je to veľká kráva, no je presná a celkom aj silná. Mal som ju a bola to sranda strieľať na ovocie.
Výhoda toho glocku je v tom, že má nepohyblivé vyhadzovacie okienko , teda pri streľbe v prašnom prostredí sa tak rýchlo zvnútra nezašpiní a v lese ti do nej nenapadá bordel a prach - veci ktoré zbrani neprospievajú.
A nezabudni na BB - postačia guarder 0,2g, maximálne o niečo málo ťažšie.
Napísať odpoveď