Mám taký problém,že pred pár dnami mi priniesli set to box Magio,ale dostal som krátky ethernetový kábel (z routra do set to boxu),tak som bol kúpiť nový 15 metrový,ale na moje prekvapenie mi predávali kábel so 4 drôtikmi na koncovke a ten môj originálny krátky má 8 drôtikov..predavačka mi povedala,že to je v poriadku,ale Magio mi nejde..tak som sa chcel spýtať,či je chyba niekde inde,alebo to bude predsa len ten kábel.Keď je vložený kábel do routra tak ani nesvieti kontrolka na LAN a set to box neprijíma žiadny signál.Po zapnutí sa na obrazovke ukáže ozubené koliesko,ale asi po 8-10 min.zmizne a ukáže sa červený krížik.
Nefunkčné Mágio-tv
Nefunkčné Mágio-tv
čaute
Mám taký problém,že pred pár dnami mi priniesli set to box Magio,ale dostal som krátky ethernetový kábel (z routra do set to boxu),tak som bol kúpiť nový 15 metrový,ale na moje prekvapenie mi predávali kábel so 4 drôtikmi na koncovke a ten môj originálny krátky má 8 drôtikov..predavačka mi povedala,že to je v poriadku,ale Magio mi nejde..tak som sa chcel spýtať,či je chyba niekde inde,alebo to bude predsa len ten kábel.Keď je vložený kábel do routra tak ani nesvieti kontrolka na LAN a set to box neprijíma žiadny signál.Po zapnutí sa na obrazovke ukáže ozubené koliesko,ale asi po 8-10 min.zmizne a ukáže sa červený krížik.
Re: Nefunkčné Mágio-tv
klasicky lan len zo 4my drotikmi??? ci aj koncovka je ina?
To je zajímavé, nikdy som takový se 4 vodiči nevidel, aj keď sú využívané práve 4. Stačí ale pri výrobe urobiť chybu, a je to. LAN musí svietiť. Ja som pre rozvod použil jeden 8 žilový pre dva PC, treba ale vedieť, na ktoré kontakty tie 4 /2 páry/ nalisovať.
Tu je niečo viac, a ja by som to reklamoval, kedže to nekomunikuje.
http://cs.wikipedia.org/wiki/RJ-45
Tu je niečo viac, a ja by som to reklamoval, kedže to nekomunikuje.
http://cs.wikipedia.org/wiki/RJ-45
-
javatar
Hardcore addict
4 drotikovy je na telefon 
edit:
edit:
- Prílohy
-
- rj11-45[1].gif
- (89.91 KiB) 1923 stiahnutí
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
zober si ten kratky co mas do obchodu a podla neho si daj nakrimpovat novy dlhsi....
Áno kábel s 4 drôtikmi sa využíva hlavne na telefón,dsl modem.Teraz som skúsil dať set to box do izby kde mam router a zapojil som ten krátky 8 drôtikový kábel a ta kontrolka na LAN už svieti..tiež ma toto mohlo napadnúť skôr
tak problém bude predsa len v kábli.Ďakujem za radi,ale myslím,že pracovníčka t-comu by mohla mať trochu prehlad
PAULi3 mám ešte jeden 4 drôtový kábel,ktorý je určite funkčný a nešlo to ani cez neho tak tam bude treba už asi ten 8 drôtový.Ešte raz ďakujem.
PS:AK by mal niekto záujem o 10 a 15 metrový 4 drôtový kábel tak dajte vedieť

PS:AK by mal niekto záujem o 10 a 15 metrový 4 drôtový kábel tak dajte vedieť
Však ho reklamuj a doplať za RJ45 kový
Kašlem na to kúpim normálne,akurát som pozeral a 15m kábel stoji 20€..ma trochu prekvapilo,ten 4 drôtový stál 3 či 4 €..
EDIT:a vlastne neviem či ho vôbec budem kupovať,lebo to mágio budem mať len na dva mesiace..teraz je tá akcia,že to mám zadarmo a neviem či sa mi oplatí dávať 20€..
EDIT:a vlastne neviem či ho vôbec budem kupovať,lebo to mágio budem mať len na dva mesiace..teraz je tá akcia,že to mám zadarmo a neviem či sa mi oplatí dávať 20€..
Ale ten kábel 15 m je cca 7 Eur, nie? Pohľadaj vo svojom bydlisku na nete, pred chvíľou som to hľadal pre niekoho v Žiline. A to "Mágio" - radšej satelit Skylink, nie? A net osve.
http://www.ediscomp.sk/produkt/Patch-kabel-FTP-15m/
http://www.ediscomp.sk/produkt/Patch-kabel-FTP-15m/
Možno som pozeral zlý obchod..tak to asi kúpim.Ja som chcel využiť tú akciu a potom dať CS link,alebo skylink..neviem čo je lepšie.
Prezri si ponuku programov u Skylinku a CS linku a vyber si, čo Ti vyhovuje. A ten kábel sa dá aj lacnejšie - na metry a nakrimpovať tie konektory, ale veľa neušetríš. Iba ak máš niekoho s kliešťami, alebo to v predajni urobia.
neni na nom nahodou viazanost 24mesiacov?maban napísal:Kašlem na to kúpim normálne,akurát som pozeral a 15m kábel stoji 20€..ma trochu prekvapilo,ten 4 drôtový stál 3 či 4 €..