Epilepsia a vodičské oprávnenie
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Epilepsia a vodičské oprávnenie
nedavno v casopise zdravie (aj ked to je prespikovane bulvarom, stale sa tam daju dozvediet zaujimave veci) bol o tomto clanok, prespikovany menami celebrit s epilepsiou co soferuju..
v podstate to pravidlo a tie limity su dane ministerstvom zdravotnictva a zrusenie diagnozy epilepsia, nakolko epileptik nemoze mat vobec vodicak u nas, podobne ako v mongolsku, cine a dalsich zaostalych krajinach
v tom clanku bolo aj vyjadrenie niekoho od policie ze to planuju dat preriesit ministerstvu zdravotnictva aby drzali krok s EU, no kedy to bude, tazko povedat
v USA alebo aj inych krajinach to funguje tak ze ak je clovek urcity cas bez zachvatu (3 mesiace - 2 roky, zalezi od konkretnej krajiny), dodrzuje zivotospravu a chodi na pravidelne kontroly, moze soferovat legalne
vacsina epileptikov co soferuje aj tak soferuje nelegalne
v podstate to pravidlo a tie limity su dane ministerstvom zdravotnictva a zrusenie diagnozy epilepsia, nakolko epileptik nemoze mat vobec vodicak u nas, podobne ako v mongolsku, cine a dalsich zaostalych krajinach
v tom clanku bolo aj vyjadrenie niekoho od policie ze to planuju dat preriesit ministerstvu zdravotnictva aby drzali krok s EU, no kedy to bude, tazko povedat
v USA alebo aj inych krajinach to funguje tak ze ak je clovek urcity cas bez zachvatu (3 mesiace - 2 roky, zalezi od konkretnej krajiny), dodrzuje zivotospravu a chodi na pravidelne kontroly, moze soferovat legalne
vacsina epileptikov co soferuje aj tak soferuje nelegalne
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Problém v tom je. Z partie zo strednej školy sme už o jedného menej. Spolužiak Berty šiel na otcovej felicii domov do Moldavy nad Bodvou. Dostal záchvat, havaroval, a v aute uhorel.Frikso napísal:Moje postrehy, skúsenosti? Žiadne, epileptika som za volantom ešte nestretol. Ak sa to dá, tak nech jazdia. Keď to v EU kvitujú (a to sú schopní zakázať kadejakú hovadinu), tak kde je problém?
Najhoršie na tejto veci je, že ďalší spolužiak, ktorý je hasič, ho šiel zahasiť. Samozrejme, keď šli na výjazd, nevedeli ku komu idú. Zistili to až po kontrole dokladov, ktoré sa zachovali. Bertalanove telo bolo už na nespoznanie.
-
spojka13
Darca
predchvilou bolo v spravach ako jeden vodič epileptik havaroval... ked mal zakazane šoferovať prečo vlastníl vodičský preukaz?
Vodicsky preukaz mal odobraty zo zdravotnych dovodov, takze jazdil nacierno..
RATZINGER666 napísal:no, pokial je to len jeden z 10 000 pripadov, tak nech si kludne jazdiadokonca by som to ani nenazval "strasnym nebezpecenstvom"...
ved hej, ale keby kazdy epileptik dostal vodicak, myslim ze tych pripadov by bolo viacej..
Každý mikrospánok je malý epileptický záchvat.
-
RATZINGER666
Darca
trolco; najskor si precitaj pravidla pre udelenie vodicskych opravneni pre vyliecenych epieptikov, ktorymi je to udelenie podmienene, potom reaguj na moje prispevky 
//
trolco: ... naozaj netusim, co si mi tou karmou chcel povedat, davam ti este jednu prilezitost si to obhajit ...
//
trolco: ... naozaj netusim, co si mi tou karmou chcel povedat, davam ti este jednu prilezitost si to obhajit ...
Takže je cca rok po tom ako to prešlo, vaše dojmy? Cítite sa ohrozený na cestách?
-
Hellboy248
Guru wannabe
dost pomimo, nakolko epilepsia nemusi vyvolavat zachvaty u cloveka ..moze byt clovek ktory nikdy nemal epilepsiu ale ma ju ..dalsia vec, ano, hned ako ti toto lekari zistia posielaju sa listy a vodicak ti beru ..je tam ale moznost vybavit ho, no musia ti napisat lekarku spravu ktora prejde komisiou ze nemas epilepsiu ktora "vyvolava" zachvaty ..napr. taka epilepsia v spankovej casti ti moze robit len vypadky pamate, co nema nic spolocne so zachvatom 
-
RATZINGER666
Darca
pravdupovediac som si na tuto upravu vyhlasky spomenul az po natrafeni na tuto temu, takze urcite nie, ohrozeny sa byt necitim... a som rad, ze aj tito ludia dostali prilezitost viezt motorove vozidlo, co ma ci uz priamy alebo nepriamy vplyv na kvalitu ich zivota - pocnuc kazdodennymi nakupmi a vozenim deti do skoly az po omnoho sirsiu skalu pracovnych moznosti...begbeee napísal:Takže je cca rok po tom ako to prešlo, vaše dojmy? Cítite sa ohrozený na cestách?