Programátorský kútik: prejavte sa!

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Programátorský kútik: prejavte sa!

Príspevok od používateľa johny3212 »

Dal som tam novu verziu, vyskusaj. Komprimoval som to v Linuxe, je to *.zip, to by ti malo rozbalit standardne uz systemom. Ak ti to nepojde, napis, budem rad za kazdu pripomienku :). Nemal som cas to este testovat . Je to spustitelne vo windowse, wine v linuxe to asi nespusti.
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

Vcera som trosku zacal s jednoduchou 2D grafikou v C++ (SDL). Vysledkom je jednoducha hra. Stiahnut moze TU
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Nič moc teda, ale určite sa potom príď pochváliť s 3D verziou :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

trošku kravina že môžem streliť jediný náboj a čakať kým doletí. Tiež by si mal dať viacero cielov. Takto si stačí na pár pokusov odsledovať kedy streliť a vždy to prejdem na prvú ranu.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ja som to zobral s veľkou rezervou a očakávam, že príde s 3D verziou a aj s levelmi a určite krajšou grafikou. Je pravda, že takéto niečo spravím za hodinku, ale ako "reklama" na 3D verziu je to dobré :)
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

mne na tom najviac vadi to, ze to vytazuje jedno jadro takmer stale na 100% :roll: a nie je to slabym vykonom mojho CPU(Intel Core2Duo T9300 2,5Ghz 6MB L2)...
Jedine ospravedlnenie, ktore beriem by bolo, ak to popri tom pomaha hladat liek na rakovinu v gride :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zrejme nepoužíva dvojitý buffer, hádajúc podľa tej sekajúcej grafiky
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Zappir napísal:Vcera som trosku zacal s jednoduchou 2D grafikou v C++ (SDL). Vysledkom je jednoducha hra. Stiahnut moze TU
Velmi zla optimalizacia, daj tu zdrojaky, kuknem ich, to musi byt katastrofa, ked to tak zle ide :). Odporucam, stiahni si moj zdrojak, pouzivam OpenGL a aj nadstavbu SDL ako ty, skus to prerobit na tvoju hru :), ak chces. Optimalizoval som to a nezere to ani spolovice tak procak ako to tvoje :). Odporucam ti pouzit na grafiku OpenGL, nie SDL.
http://www.hojko.com/ako-na-opengl-tuto ... 56180.html

Sekanie nemusi byt vobec sposobene vykonom ani buffrom. Napis ake mas FPS v hlavnom interface? Vies to algoritmicky vypocitat? Je mozne aj to, ze mas strasne velke FPS a to vytazuje zbytocne procak. Musis tam dat niekolko ms delay. Mozes mat aj neviem aky vykonny procak, ale ked tam das nekonecnu slucku, kt. nema uspanie, ti to vsetko zozere :).
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Na margo tejto témy http://www.hojko.com/sokoban-t158662.html som sa dnes chvíľu zabavkal. Najviac času som aj tak strávil pred photoshopom.
Zdrojáky sú bez hudby, lebo by sa mi to sem nezmestilo.
MariobanSource.rar
Zdrojové súbory
(622.92 KiB) 71 stiahnutí
MariobanGame.swf
(814.99 KiB) 476 stiahnutí
Urobených je 7 levelov, ak má niekto chuť, tak môže dorobiť ďalšie. stačí ich pridať do súboru MariobanLevels.as
domca48
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa domca48 »

Ahojte spravila som aplikáciu ktoru by som vám chcela ukázat som začiatočnik vo Visual Basicu a chcela by som počut čo si o nej myslíte keby ste ju skusili a tak čo na to poviete a čo by som tam take mohla este dorobiť ...
budem vdačná za všetky vaše pripomienky. :)

Stránka aplikácie: http://soneapp.webnode.cz/
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

nejak sa mi ta aplikacia nepozdava...
domca48
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Prečo? :(
©_ME
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ©_ME »

no na začiatočníka je tá aplikácia dobrá. pekná grafika....... aspoň čo sa týka prehliadača.
ale prehliadač nemá zmysel, lebo totálne ja IE, až na tú grafiku, kalendár je taký windowsácky. aktualizácia a také veci sú vlastne nič, a media player je totálne jak windows media player - on ním vlastne je. Asi na ňom fungujú aj win player kodeky.

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 17:44)
A dokelu hovorímk pravdu a ak sa vám pravda nepáči, neznižujte karmu bo to nema zmysel.
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 17:44)
To vás to znižovanie karm,y stále baví? To je proti pravidlám!
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

iba 8 prispevkov aplikacia ktora nenapadne moze vstup niekam zapisovat , urcite by som sa niekam neprihlasoval + ten co mi dal karmu dole :* ak sa nabuduce niekto prihlasi pod tvojim menom a heslom , tak neplac
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mám rovnaký názor, tiež som to hneď vypol. CHcelo to inštalovať, ale ja nemienim inštalovať niečo čo nemá žiaden popis (ani len na tej stránke sa nepíše čo to je) a čo sem hodil niekto koho vôbec nepoznáme. Z fotiek som videl že to má byť niečo s facebookom a pokecom, takže o to viac to smrdí kradnutím účtov
domca48
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Sa láskavo chlapci uvedomte čo tu píšete po prve ma neuražajte a keď sa už vy dvaja tak veľmi bojite tak čo si to nedáte overiť anitivirusom

A poďakovať sa musím srdečne že mi uživateľ c-ice poradil aby som tu prezentovala moju aplikaciu...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

domca48:
Mňa hneď odradilo to, že som sa nikde nedozvedel k čomu vlastne slúži. Tu nič na tej stránke nič.
Nebudem sťahovať niečo, keď ani neviem na čo to slúži.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

domca: len pochop, že my nie sme povinný sťahovať niečo. Kto chce, ten si stiahne a skúsi. Prečo by som to mal overovať antivírakom? Ty si nedodržala zásady. Nenapísala si popis o čo ide. Pozri si prvý príspevok v téme, kde máš zhrnuté ako sem publikovať svoje výtvory. Capneš sem aplikáciu bez komentáru, ktorá chce moje údaje. Povedz si úprimne, ty by si do takého niečoho čo nájdeš na fore dala svoje prihlasovacie meno a heslo? Ja teda nie. A že každému kto ti to napíše dávaš k- je iba prejav tvojej zaslepenosti. Takto to ďaleko v programovaní nedotiahneš keď nevieš prijať kritiku a napraviť to (napríklad dopísaním toho popisu, lebo stále netuším o čo tam ide a či to teda vlastne skúsiť chcem)
domca48
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Sorry že som tu niečo dala
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

tak to zhrniem...
je to VB.net aplikácia ... ten setup som bral ako nejaku zakladnu vec v tom VB ked tam nieje ziadne exe tak to maju asi takto riesene cez FrameWork...
k Obsahu raru myslím ze v subore vidno zdroj ? nepozeral som co to je ...
k app nainstalovanie a odinstalovanie bez problemov ... spustenie tiez ide ... aplikácia je myslené ako nieco pre zábavu tzn. prehliadac (asi jadro IE predsa Win) a prehravac(WMP) mas tam pokope plus radio = prednastavene streami rádií ktore si mozes spustat ... kalendar myslený ktomu ze by sa tam neskôr mohli pravdepodobne dorobit nejake Eventy ... alebo tak proste komponent na ktory si kliknes ked si vo Visual Studiu klikas Design mas ich tam vela na výber... to by som nejak neriešil v konecnom dosledku to vyzera celkom dobre ako klikátko ... treba zobrat do úvahy hlavný faktor a to je jej Skill ziadne programátorske znalosti pred tým ako to zacala robit len sa spýtala aký jazyk by mala skusit keby chcela programovat "Okienka" (to vylucilo na zaciatok pascal console co by bola odpoved moja) ... tak ze VB ze tu je par násťročných začiatočníkov (podobne spravanie) aj na fóre a že to vyzerá dost lahko ... takze za pomoci par tutorialov take nieco zlepila ... mne sa to zdalo celkom uhladená vec ktorá by stála za to ukázať lebo neviem či sa stým da ist nejak dalej...
k tým paranoidnym myslienkam len tolko nikto ta nenuti sa niekam prihlasovat je to prehliadac hod google a to je vsetko sam som v tom nic ine neskusil ...
myslim ze to bol celkom dobrý spôsob ako si ohmatat asi tak programovanie aj ked nejaka aplikačná logika za tym nieje zas (minimum ak vobec nejake cykli, ify a tak )
Napísať odpoveď