Ventilatorik

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

Ventilatorik

Príspevok od používateľa Madeyro »

Je to taka banalitka kt mi terorizuje usi uz nejaku tu hodinku. Na maticnej doske mam maly fan (pravdepodobne bude nad southbridgom, ale nie som si isty) ten mi zacal v poslednej dobe poriadne hucat, hucat prestane ak moju bednu udriem, z toho mi vychadza ze bude asi nieco uvolnene, no skrutky kt su viditelne su dotiahnute a neviem kde inde by mohla byt chyba. Viem ze my velmi poradit asi nebudete vediet v tomto ohlade ale mozno mal niekto podobny problem...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ventilatorik

Príspevok od používateľa jarda.j »

Sundaj kryt a pribrzdi rukou ten ventilátor, uvidíš - ktorý hučí, či ten na MP, alebo iný. Potom ho prečisti /stlačený vzduch/. Určite neudieraj po PC, aby Ti neodišiel HDD.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

jednoduhsie je, ho vybrat a poooriadne vypucovat. btw. ked mas fan spinavy od prachu, rozbijaju sa loziska a huci cim dalej tym viac
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

Na 100% je to ten fan len neviem ci je to southbiridge :D, vysaval som ho lebo stlaceny vzduch nemam a ako som spominal ma svoju poziciu kedy nehuci takze to prachom najskor nebude...ja donho neudieram to len som skusal :D ved som dajaky technik :D taktiez som si vsimol ze ked huci tak sa jemne kmita (do stran) pretoze ta nalepka co tam je tobi pri otacani kruhy a tie sa pohubuju do stran.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak ho vymeň a je to. Asi je to šunt, kedže má axiálne vibrácie.
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

4 roky bezal v poriadku :D, ja som chcel radu ci sa vam to uz nestalo alebo neviete ako to opravit respektive upevnit, takze asi nic. Dakujem aj tak za ochotu.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Keď má 4 roky a kmitá rotor, tak na tom nemáš čo opravit, nie? Kúp nový, je to o drobných, alebo počúvaj hluk.
Ide o klzné ložisko v plastovom uloženiu, a ja také mením často. Skús ho ešte rozobrať, vyčistiť a premazať, keď trváš na oprave. Možno to bude lepšie.
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

novy kupupovat nebudem ma uz svoje roky a rad by som menil celu maticnu dosku ale tak dakujem za rady myslm ze mozeme zamknut :)
Napísať odpoveď