Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Hlavne by si mali posvietiť na toho starostu, čo nevedel ani prečítať čierne na bielom. Takých ľudí platiť toľkými peniazmi - to je výsmech spoločnosti.
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://korzar.sme.sk/c/5852545/mlady-pa ... cajti.html

veľmi zaujímavá rodinka toto.... zrejme tí dvaja nie sú prví napadnutí.... Daj Cigánovi či aktivistom moc a toto je výsledok....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Dávam to sem, pretože očakávam, že poniektoré slávne organizácie spustia povyk, že je to rasistické a neviem aké (pretože všetci aj tak dobre vieme o čo konkrétne ide) http://korzar.sme.sk/c/5855473/vlada-uv ... ostov.html
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

http://www.mojevideo.sk/video/dc1f/nam_ ... ovuje.html nám to proste nevyhovuje !
sorry ako tu už bolo
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Tak ma napadlo. Keď idú ti cigáni do UK. Idú tam preto, že je tam vyší plat, alebo dostávaju aj nejaké "dávky" od štátu?
Či nedostávajú tam nič? Neverím, že si všetko zarobia a dobrovoľne.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dostávajú sociálne dávky, pričom zneužívajú celý systém. Sám som bol toho svedkom a mám o tom informácie aj z prvej ruky. Viac sa dozvieš tu:
http://aktualne.centrum.cz/video/?id=223561
http://korzar.sme.sk/c/5281389/romovia- ... licku.html
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Niekdo hovori že priznajme si kdoby zamestnal roma, ked je vypatlany smrdi je špinavy manualne nezručny a ešte sa majitel podniku boji že mu niečo ukradne tak je logicke že ho nezamestna je to jednoducho havet ktora obera štat o peniaze.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Ja len som zvedavý koľko bude cigánov na SR po sčítaní ľudu... Určite to bude okolo 50 000 - 70 000 Pritom ich je oveľa viac
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

http://korzar.sme.sk/c/5863105/tyranie- ... licia.html
Zašli sme aj za rodičmi údajného agresora. Tí razantne odmietajú, že by ich syn bol bezcitný tyran. „Ak šikanoval deti, prečo sa rodičia alebo žiaci neozvali skôr? Chceme, aby sa všetko povedalo z očí do očí. Deti mu peniaze požičiavali, pretože spoločne stávkovali,“ povedal nám otec 15-ročného žiaka Milan R.
Matka údajného agresora po tom, ako sa všetko prevalilo, doniesla do školy 18 eur. Išlo o peniaze, ktoré si mal jej syn údajne požičať od ostatných detí.

Na našu otázku, ako môže ich syn v takomto veku stávkovať, nám rodičia povedali, že je ťažké ustrážiť, čo robia deti mimo domu.

Šikanovanie na pôde školy nechce pripustiť ani riaditeľka Bibiána Krajníková: „Ide o bežný výchovný problém, deti mali medzi sebou nedorozumenia.“
ja len, ze wtf? NEDOROZUMENIA :lol:riaditelka by moihla porozmyslat o vypovedi
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Aj google vie pravdu. :)
Prílohy
untitled.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to fake, lebo je tam napísané cigáni nekradú, ak si dáš nekradnú, nič to nevyhodí. Ale jednoduchým ľuďom stačí. :wink:
sisula
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sisula »

veď skúste pár mesiacov nezaplatiť za byt a uvidíte čo to spraví, alebo tiež elektriku a pod. veci.. vysťahovanie okamžite... nech im stavajú stále nové a nové bytovky a oni nech ich stále rozoberú, večný kolobeh.. a deti, ktoré chcú chodiť na krúžky tak ich treba platiť a pomôcky tiež.. vysoké školy si taktiež musíme platiť my, ale štátu ide o vzdelanie....

minule som pozerala na jednom programe, kde platia rómske deti len polovicu alebo dokonca len 1/4 sumy z obedu a "biele" deti platia plnú sumu, tak nech mi tu nikto nejde hovoriť ako sú oni diskriminovaní.. ale najpodstatnejšie na tom je to, že matky rómskych detí sa sťažovali, že ich deti jedia z horších a obitých tanierov... tak to ma dostalo, nie že by boli radi, že majú polovicu obedu zaplatenú, tak madam sa nepáčilo z akého taniera jedia..

no a skúste povedať niečo na ich adresu, alebo sa skúste len brániť keď vás napadnú a hneď je to diskriminácia...

nemám slov!!!!
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Sisula njn... Neplatia nič za obedy, aby chodili do školy a oni sa chodia len nažrať zadarmo...
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Niekde platia romom za to ze chodia do školi.
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

no jo myslim ze maju 40€ na mesiac alebo tak nejak
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Ono pri tých 200 tisíc eur, ktoré mali byť spreneverené v Žehre to nie je tak úplne jednoznačné, vlastne nie je koho obviniť. Mám totiž pocit, že obec ako taká nemôže byť súdená za spreneveru. Zrejme aj vyšetrovanie (ak dáke vôbec začne) bude viesť do slepej uličky. Ono je to podľa mňa veľká chyba, lebo ak sa človek nad tým zamyslí, keď dáky podnikateľ spácha spreneveru pomocou svojej spoločnosti, je za tento čin súdený bez väčších problémov a tresty nie sú práve najmenšie.

K tým obedom, sú to obedy pre sociálne slabšie rodiny, to znamená, aj pre "bielych". To, že väčšina takzvaných "bielych" zarába dosť na to (väčšinou len minimálnu mzdu, ale už tým strácajú právo na takéto výhody) aby im takéto výhody neboli pridelené je druhá vec. K plateniu nájomného poviem len toľko, že nechápem ako je to možné. Totiž osobne som mal možnosť vidieť prípad jednej ženy (nezamestnanej "bielej" ženy), ktorá po smrti manžela/druha (neviem presne, či boli manželia) nevládala platiť nájomné. Nájomné neplatila cca 3-4 mesiace. Následne bola vysťahovaná a nikto sa s ňou nebavil, či má kde ísť. Veľmi fandím rómom, ktorý pracujú a snažia sa viesť relatívne uspokojivý život. Bohužiaľ obrovská časť z nich, im robí hanbu. Je smutné, že často deti nemajú k dispozícii podmienky, ktoré by im zabezpečili adekvátny psychologický vývoj a vzdelanie. Ale treba sa zamyslieť, pokiaľ nie je rodič schopný svojmu dieťaťu zabezpečiť prostredie vhodné pre jeho ďalší vývoj a vzdelávanie, máme tu sociálnu službu. To platí pre všetkých. Každý sa musí snažiť sám, aby sa mal ako tak dobre. Nikomu nikto len tak zadarmo nič nedá, dokonca ani prácu. Zamestnávatelia veľmi málo prijímajú ľudí, ktorí nemajú skoro žiadnu kvalifikáciu. Ak sa takéto miesto aj vyskytne, ide o prácu za minimálny plat. Je veľmi smutné, že v Európe sa stále nájdu ľudia, ktorí majú problém so základným vzdelaním. Je to určite hanba ľudí, ktorí sa neboja priznať, že majú problém s čítaním, či písaním. Školstvo je na Slovensku bezplatné. Každý dostáva približne rovnaké vzdelanie na základnom stupni. Potom sa dakto čuduje, že nemôže takýto človek nájsť žiadnu prácu ? Však dnes už, aj upratovačka v obchodnom centre má často maturitu. Je to klasický princíp ekonomiky. Prečo kupovať pracovnú silu so slabšou kvalitou, keď často môžem mať na danom mieste vysokoškolsky vzdelaného človeka, za tú istú cenu (bohužiaľ aj veľa vysokoškolákov je bez práce, alebo sa venujú zamestnaniam, ktoré sú vzdialené od odboru, ktorý študovali).
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Diskriminácia Rómov na Slovensku podľa Amnesty pokračuje
http://www.sme.sk/c/5891331/diskriminac ... acuje.html
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Cerstva zial osobna skusenost s tymto etnikom (chcel som napisat ludmi, ale..) . Prisli (samozrejme bez pozvania) "pozriet" nasu vikendovu chalupu. Neviem ci maju skutocne tak nizke IQ alebo su si isti svojou nestihatelnostou, ale zanechali tolko stop (sekerku, kt. pouzili na vlamanie, stopy na flasiach, odtlacky stop veduce smerom k osade), ze nebolo tazke ist najst. Kedze vieme, ze neprisposobivi neziju tak daleko od chatky, aby o nej nevedeli, nemali sme tam nic cenne, akurat naradie (cirkularka, mot.pila, kosacka) ale to jaksi ostalo bez povsimnutia :D . Ovela vacsiu neplechu zanechali v chatke kde vsetko rozhadzali a dost veci (nabytok napr.) ponicili, pozrali zasoby chipsov a vychlastali par piv, co tam ostalo po poslednej akcii.

Co je ale na tom najsmutnejsie, ze aj ked sme ich spolu so statnymi policajtami uplne lahko vypatrali, v podstate sa aj priznali (zvalovali vinu jeden na druheho), po dohode s policajtami sme sa rozhodli, ze nepodame trestne oznamenie. Skodu nemaju z coho uhradit, vo vazeni su na tom lepsie ako doma a iba by sme si vypoculi vyhraziek. Takze tak :(

na obrazku je okienko na kupelni cez kt. sa vlamali dnu
Prílohy
Okno.jpg
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Čítal som to dnes, už mi tieto kydy od AI ani nevedia poriadne zdvihnúť adrenalín, sú tak otrepané a obohrané, že to už nikoho netrápi. Plus, tá organizácia stratila u ľudí (a dovolím si tvrdiť, že ide o väčšinu verejnosti) akýkoľvek kredit, to isté platí aj pre ĽPR, takže sa môžu akurát tak navzájom tľapkať po chrbtoch a to je asi tak všetko. Pretože všetci dobre vedia, že to, čo šíria o nás a o našom vzťahu k cigánom je minimálne tak obmedzené a jednostranné, ako je ten vzťah, ktorý oni medzi nami opisujú. Takže MF a ignore.
Napísať odpoveď