Storno poplatky
Storno poplatky
Objednal som produkt z internetoveho obchodu, nakolko mi neodpisovali po tyzdni som ho objednal z inej stranky. O 3 tyzdne od vyplnenia objednavky mi dosiel produkt este z toho prveho obchodu, tam som to neprebral s oddovodnenim ze ma 3 tyzdne ignorovali a neinformovali ma. Teraz vyvolavaju ze chcu 16eur nejaky storno poplatok. Som povinny to zaplatit alebo to mam ignorovat? dakujem za odpovede
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Storno poplatky
precitaj si ich obchodne podmienky, vacsinou tam je pisane o storne objednavky
-
Hellboy248
Guru wannabe
nakolko sa ti ignorovali maily tak je* nanich .)
.. Hned po vyplneni objednavky mi dosiel automaticky vygenerovany mail s potvrdenim objednavky, po tyzdni nic nedoslo, nikto mi nenapisal. Tak som to objednal z ineho obchodu, keby mi aspon zavolali alebo napisali co je s mojou objednavkou ci ju poslu alebo ako teda... Ako som mal vlastne vediet ci ju vybavili alebo nie?? Ja som si skor myslel ze sa vy***li na moju objednavku, o to ide. Alebo som mal este cakat dalsie 2 mesiace ci sa im nahodou neuraci poslat to?Hellboy248 napísal:nakolko sa ti ignorovali maily tak je* nanich .)
-
Hellboy248
Guru wannabe
pozri kolko dni maju dodaciu dobu ..osobne by som to uz neriesil, oni ta ingorovali tak ich teraz ignoruj ty
-
hojko
Site Admin
Miňo_sk: V obchode na nete nebolo napisane, ci je tovar skladom, kedy je dodanie atd...???
Dostupnost do 3 dni tam bolo uvedene, to ale uvadzaju pri kazdom produkte a pritom to trva az mesiac
na jednej strane je nekorektné, že ťa ignorovali no na druhej si ty neodstúpil od zmluvy, takže v práve sú oni, v zákone č. 22/2004 o elektronickom obchode sa píše, že majú mesiac na doručenie odo dňa objednávky, keby si korektne odstúpil od zmluvy nemôžu ti nič. A nič na tom nemení ani to, že ti garantovali tovar do troch dní. Po týchto troch dňoch keď si tovar nedostal a neodpisovali ti, mal si napísať mail, že odstupuješ od zmluvy a tovar aj keď pošlú neprevezmeš. Ale byť tebou by som to ignoroval, neverím, že nejaký menší eshop by sa púšťal do súdnych sporov ak ide o menšiu čiastku.