Tebe take veci ako ARRA vyhodnotenie a ine nic nehovoria? Tak sa pozri, ako v nej obstali fakulty z celeho Slovenska a tiez z SPU. To, ze mas nejakych kamaratov, ktorych to nic nebavi nic neznamena.audiotrack napísal:dubček aj SPU patria k tým slabším univerzitám na slovensku, tak nečakaj nič moc. Ani v systéme, ani v materiáloch, ani ubytovanie ani nič. Oboje sú školy na ktorých je 90% ľudí len pre lacný titul. Poznám pár študentov (aj absolventov) aj z Dubčeka aj z SPU a obe skupiny sa vyjadrujú že im tá škola nič nedala (nedáva). Takže ak nejdeš na výšku kvôli titulu ale preto že chceš, tak si vyber radšej nejakú lepšiu. Lebo teraz tuším prešiel zákon, že budúci vysokoškoláci si už budú platiť odvody a nebude ich za nich platiť štát ako to bolo dotreaz (práve preto aby sa nedrbal každý debil na výšku, lebo na slovensku sa na ňu dostane doslova hocikto, aj z učilišťa)
Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Ja prave koncim, co potrebujes vediet?
super....zistil som, že si môžem miesto prijímacieho testu započítať test z maturity....tak mám dilemu...
zaujíma ma, aká je úroveň prijímacieho testu? prepdokladám, že si už teraz na inom leveli, tak dúfam, že mi nepovieš "bolo to ľahké"
budem vďačný za každú radu na prijímačky, keďže nepatrím do skupiny "bifľošov"...
som z OA a zvolil som si prijímačky z eko a anj....
zaujíma ma, aká je úroveň prijímacieho testu? prepdokladám, že si už teraz na inom leveli, tak dúfam, že mi nepovieš "bolo to ľahké"
budem vďačný za každú radu na prijímačky, keďže nepatrím do skupiny "bifľošov"...
som z OA a zvolil som si prijímačky z eko a anj....
Nuz pre mna boli prijimacky uplne jednoduche, kedze som sa od A po Z namemoroval odpovede testovych otazok. Skoncil som preto testom z Ekonomie za 5 minut, jazyk som nemal, kedze od 17 mam odborne statnice z jazyka. Ked som po 5 minutach odchadzal z prijimaciek, pozerali na mna ludia velmi cudne
. Ak nepatris do skupiny biflosov, tak to na tej skole budes mat holt takze, kedze je to teoreticka skola (samozrejme aj s logickymi predmetmi), ucenie 100-200 stranovych skript na skusky je samozrejmostou.
paráda! 
ako učenie mi nerobí problém a keď sa musím naučiť, tak sa naučím....udržať sa nejako udržím
len škoda, že som si neobjednal tie testy....ale neva....
a tie otázky anj sú na niečo zamerané? sú to také doplňovačky do textu zo 4 možností?
ako učenie mi nerobí problém a keď sa musím naučiť, tak sa naučím....udržať sa nejako udržím
len škoda, že som si neobjednal tie testy....ale neva....
a tie otázky anj sú na niečo zamerané? sú to také doplňovačky do textu zo 4 možností?
Tie testy si objednaj, bez toho nemas ziadnu sancu, aby ta prijali, na FEM-ku je hrozna tlacenica, nie je to len pre nic za nic najlepsia ekonomicka fakulta na Slovensku.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ale veď som písal, že rebríčky slovenských škôl moc smerodatné nie sú, lebo máme iba pár univerzít (a niekoľko vysokých škôl) takže do prvej desiny sa dostane každá ak sa tam daný odbor vyučuje. A tu si vlastne sám protirečíš:icefiresr napísal:Tebe take veci ako ARRA vyhodnotenie a ine nic nehovoria? Tak sa pozri, ako v nej obstali fakulty z celeho Slovenska a tiez z SPU. To, ze mas nejakych kamaratov, ktorych to nic nebavi nic neznamena.
Na tak dobrú školu ako ju reklamuješ sa dostanem namemorovaním otázok? Super, a vlastnú hlavu kedy začínate zapájať? Dúfam že aspoň v piataku, lebo so skriptami v práci veľa vody nenamútite. A toto je presne slovenské školstvo. Zoberieme každého, aby bol veľký záujem. Za záujem dáva aj spomínaná ARRA body a poskočíme v rankingu. Dáme ľahšie skúšky aby bolo veľa absolventov (za to tiež dostaneme od ARRA body)... Stačí prísť do čiech. Začínalo nás na magistra 750, je nás 150. Rok a pol a už to nezvládlo 600 ľudí. Jeden opravný termín (nie ako na slovensku kde sme mali dva a niekedy aj viac lebo to profáci nekontrolovali). Vyhadzuje sa aj po semestri (nie až na konci roka ako na slovensku) atď atď. A to som chodil na FPV UKF v nitre, čo je tiež v tvojom rankingu dosť vysoko. Tak kde je chyba? Skús si spraviť výlet do prahy na karlovku (keď si z tej ekonomiky) na prednášku a uvidíš ten prístup na Univerzite s veľkým U. Na slovensku také totiž nemáme. Možno len komenský, stu, a tukeNuz pre mna boli prijimacky uplne jednoduche, kedze som sa od A po Z namemoroval odpovede testovych otazok. Skoncil som preto testom z Ekonomie za 5 minut, jazyk som nemal, kedze od 17 mam odborne statnice z jazyka. Ked som po 5 minutach odchadzal z prijimaciek, pozerali na mna ludia velmi cudne. Ak nepatris do skupiny biflosov, tak to na tej skole budes mat holt takze, kedze je to teoreticka skola (samozrejme aj s logickymi predmetmi), ucenie 100-200 stranovych skript na skusky je samozrejmostou.
Ja pisem o svojej fakulte, nie SPU (celkovo ostatne fakulty nemusim, ale FEM je naozaj vyborna fakulta, UKF je komedia sama o sebe, kedze tam v jednom semestri maju 13 jednotkreditovych predmetov a v ARRA hodnoteni bola 7/8 to je podla teba akoze vysoko? ROFL. Plus tie tvoje dohady o metodike hodnotenia ARRA su scestne, precitaj si ich hodnotiacu spravu a kriteria).
To, ze sa ja dokazem naucit naspamat 1000 otazok z Ekonomiky, nema nic spolocne so zapajanim logickeho myslenia a tvojho hodnotenia. Zisti si pocty prijimanych studentov na FEM-ku a potom pis. Skus robit prijimacky z gymnazia bez jedineho predmetu ekonomiky na takuto skolu. Ako keby tam bola ina moznost. A to, ze mas jeden opravny termin je koho chyba? Vnutornych smernic skoly ? Co to ma spolocne s kvalitou vzdelavania? Ked je len jeden, je to lepsie? Asi hej pre teba.
Mali sme gestorovane predmety od pedagogov v CZ cely semester a pristup ten isty. Jediny odlisny bol u tych CZ pedagogov, ktori boli mladi, co sedi aj na nasich mladych. Skolstvo je celkovo na mizernej urovni, ale vzdy to moze a na mnohych miestach aj je horsie. A aj u nas sa vyhadzuje semestralne a nie na konci roka.
A ohladom mojho pracovneho uplatnenia sa bat nemusis, uz som si na seba zarabal pred VS a pocas studia tiez. Najlepsie by bolo, ak by si rovno zostal v CZ, urcite im aj fandis pri hokeji.
To, ze sa ja dokazem naucit naspamat 1000 otazok z Ekonomiky, nema nic spolocne so zapajanim logickeho myslenia a tvojho hodnotenia. Zisti si pocty prijimanych studentov na FEM-ku a potom pis. Skus robit prijimacky z gymnazia bez jedineho predmetu ekonomiky na takuto skolu. Ako keby tam bola ina moznost. A to, ze mas jeden opravny termin je koho chyba? Vnutornych smernic skoly ? Co to ma spolocne s kvalitou vzdelavania? Ked je len jeden, je to lepsie? Asi hej pre teba.
Mali sme gestorovane predmety od pedagogov v CZ cely semester a pristup ten isty. Jediny odlisny bol u tych CZ pedagogov, ktori boli mladi, co sedi aj na nasich mladych. Skolstvo je celkovo na mizernej urovni, ale vzdy to moze a na mnohych miestach aj je horsie. A aj u nas sa vyhadzuje semestralne a nie na konci roka.
A ohladom mojho pracovneho uplatnenia sa bat nemusis, uz som si na seba zarabal pred VS a pocas studia tiez. Najlepsie by bolo, ak by si rovno zostal v CZ, urcite im aj fandis pri hokeji.
Tak ako ty nemusíš ostatné fakulty... tak ostatné fakulty nemusia FEM-ku... žiadna novinka... typický FEM- kár...icefiresr napísal:(celkovo ostatne fakulty nemusim, ale FEM je naozaj vyborna fakulta
-
audiotrack
VIP
neviem o akých 13 jednokreditových predmetoch hovoríš, ja som najmenej asi zažil 4 kreditový. Ešte raz si pozri že spomínam fakultu prírodných vied, a nie celú univerzitu. Tá je v rámci prírodných vied dobre hodnotená. Kritéria ARRA som čítal, a práve preto mám na ňu taký názor ako mám. A gestorované predmety? Ja som vravel aby si išiel pozreť na univerzitu, a nie na gestorovaný predmet. To nie je o profákovi, to je o fakulte a univerzite. U nás sa napríklad streamujú prednášky, a tak na ne vôbec netreba prísť. Aj tak sú však prednáškarne často plné, lebo študenti si vážia že sa tam dostali a môžu tam študovať. U nás na slovensku sa študuje pre titul. Zažil som prednášku kde sme boli piati. A pritom žiadne materiály z prednášok neboli. A takýchto príkladov prístupu ti nájdem kopec. Od menzy, cez technické vybavenie až po formu skúšania. Jasné že si obhajuješ svoju fakultu, ja som to tiež robil kým som neuvidel iné a nezistil že na slovensku univerzity nemáme. A jasné že ste v rebríčku arra, keď z 10 trabantov má vybrať jeden čo aspoň naštartuje. Kde sú naše školy v europskych rebríčkoch? V prvej 500 určite žiadna nie je, aspoň čo som čítal minuloročné rebríčky.icefiresr napísal:Ja pisem o svojej fakulte, nie SPU (celkovo ostatne fakulty nemusim, ale FEM je naozaj vyborna fakulta, UKF je komedia sama o sebe, kedze tam v jednom semestri maju 13 jednotkreditovych predmetov a v ARRA hodnoteni bola 7/8 to je podla teba akoze vysoko? ROFL. Plus tie tvoje dohady o metodike hodnotenia ARRA su scestne, precitaj si ich hodnotiacu spravu a kriteria).
Audiotrack:
Heh keď spomínaš opravné termíny tak na FEI a FIIT je len jeden opravák, druhý už musíš žobrať od dekana.
A s tým počtom na magistra že 750 to myslíš vážne?
Však to je šialenstvo... nás je v 3.Bc na odbore asi 40 a budeme radi ak na 1.Ing nás bude aspoň toľko.
Ale inak FEI skončila celkom dobre v hodnotení a tiež musím povedať že to tu je nie bohviečo... nechcem si predstaviť tie fakulty čo sú v rebríčku nižšie.
Heh keď spomínaš opravné termíny tak na FEI a FIIT je len jeden opravák, druhý už musíš žobrať od dekana.
A s tým počtom na magistra že 750 to myslíš vážne?
Ale inak FEI skončila celkom dobre v hodnotení a tiež musím povedať že to tu je nie bohviečo... nechcem si predstaviť tie fakulty čo sú v rebríčku nižšie.
má niekto skúsenosti s VUT FSI(fakulta strojního inženýrství) ??? mám záujem o info.
co tak sa hned opytat na konkretne veci ?
-
pishta
Light Professional
Myslite ze sa da nejakym sposobom podat prihlaska na VS aj po termine (tj.) teraz ? Ci uz to asi nezoberu 
Náročnosť hlavných predmetov: mat,fyz a či budu velke problemy pre gymnazistu konštruovanie a deskriptiva, lebo mám v pláne sa na to nejak predpripraviť.Pikolik napísal:co tak sa hned opytat na konkretne veci ?
-
kukiak
Addict
na STU sa to da, pokial dolozis nejaky velmi vazny dovod.
matematika - pre gymnazistu by to nemal byt problemDinnamo13 napísal:
Náročnosť hlavných predmetov: mat,fyz a či budu velke problemy pre gymnazistu konštruovanie a deskriptiva, lebo mám v pláne sa na to nejak predpripraviť.
fyzika - take mensie sito pre prvakov (tiez opakujem FYZ I), ale inak je to v podstate len o matematike a troche logickeho uvazovania pri vypocte uloh, takze by si to mal davat. Labaky neboli tiez extra tazke len sa treba pytat ked nevies. Ale su tam profaci na labakoch, ktory vobec neporadia pri samostatnom merani (1. tyzden priprava na merania, 2. tyzden uz je meranie na ostro). Protokoly sa robia hned na hodine.
desktriptivu - toto som nemal tak nemozem posudit ale co som sa pytal kamaratov tak je to trochu narocne hlavne na cvikach a prednaskach, kde borec kresli na tabulu a druhou rukou uz zotiera. Tzn. skripta budu potrebne.
konstruovanie - v prvaku neni tak dopodrobna, vlastne sa prebera latka od uplnych zaciatkov, takze ak si nemal s kontruovanim zatial ziadne skusenosti tak nevadi.
-
pegasusss
Light Professional
prosim vás , nemate niekto skusenosti s VŠ v Štúrove ? ( Logistiky ) , či je sa tam ťažké dostať atd ? take normal info pre uchadzača , ale ktore sa nedaju najst na ich strankach
Neviete kde najdem na nete kde ešte prijmaju prihlašky na VŠ na Vychode ?
-
master23
Light Professional
http://www.portalvs.skOndrej115 napísal:Neviete kde najdem na nete kde ešte prijmaju prihlašky na VŠ na Vychode ?
ale vela toho asi nebude.
chcem sa opytat ako to je s matematikou, pripadne fyzikou na FA STUBA, odbor architektura / urbanizmus, ci uz na prijimackach alebo pocas studia celkovo.
??
??