Ako tu už niekto spomínal, možno by nám prospelo keby starí hráči zavesili reprezentačné korčule na klinec a odovzdali štafetu mladším, lebo tréner, čo si ich trúfne nevziať na MS sa asi nenájde. Teoretickú šancu na postup stále máme ale je otázne, či si ten postup zaslúžime...
MS v hokeji, Slovensko 2011
Re: MS v hokeji, Slovensko 2011
Zvláštne, ako jeden kydá hnoj a ďalší ho silou mocou odpratuje.
Ja to vidím tak - dnešný zápas nezaslúžená prehra len o ten jeden gól, Česi nám mohli naklásť ďaleko viac. Hokejistom to nezazlievam, hrali čo mohli a čo bolo v ich silách.
V silách českých hráčov toho očividne bolo aj je o čosi viac a či sa nám to páči alebo nie, je to holý fakt.
Ako tu už niekto spomínal, možno by nám prospelo keby starí hráči zavesili reprezentačné korčule na klinec a odovzdali štafetu mladším, lebo tréner, čo si ich trúfne nevziať na MS sa asi nenájde. Teoretickú šancu na postup stále máme ale je otázne, či si ten postup zaslúžime...
Lenže je otázne, čo nastane, ak tých cca 10 hráčov starej gardy už naozaj nepríde reprezentovať pri súčasnej situácii. S nimi máme na toto, čo predvádzame. Bez nich nás porážajú Maďari.
Ale je jasné, že ten prerod prísť musí, len je otázne, odkiaľ.
Ale je jasné, že ten prerod prísť musí, len je otázne, odkiaľ.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja som zvedava na zapas Cechov s Nemcami. Som sa dnes docitala v novinach, ze nemecky hokej sa prebral zo spanku po 81 rokoch
A trufaju si hned na medajlu
ach, to uz nema vyznam tento slovensky hokej, vedel som preco som stavil na cesko. uz ma to nebavi, vedome mat na ociach ruzove okuliare. kebyze by sme vyhrali este, druhy treti zapas tak dobre.. ale len horko tazko prvy a potom nic. nerozumiem, ako si niekto este moze mysliet ze postupime alebo ze " v 12. sekunde nakonci tretej tretiny vyrovname ". kebyze na to mame, tak nasi by robili zazraky v tych zapasoch.. zabite ma ukamenujte ma a hlavne karmu dole.
Kôli tomuto je silná šestka silnou šestkou.
Ak máme len tak málo registrovaných hráčov , tak z toho sa veľa vybrať nedá. Ako sa hovorí z hovna bič neupletieš
Zahrám sa trochu na proroka
Keď sa na to tak pozerám v horizonte 10 rokov a ktorý štát bude mať do roku 2020 aké peniaze k dispozícii na hokej , tak silná šestka zostane silnou šestkou ( Kanada , USA , Česko , Fínsko , Švédsko a Rusko )
Ďalej sa asi vytvorí taká stredná vrstva - Švajčiarsko , Nemecko a teraz to síce vyzerá trochu smiešne ale možno aj Francúzsko !!!
A nám ostatným zostanú asi väčšinou len boje o záchranu ( Rakúsko , Slovensko , Nórsko , Lotyšsko , Dánsko , Bielorusko , Slovinsko )
Netreba zabúdať ani na mužstvá z B-kategórie , ktoré nás budú pravdepodobne tiež trápiť ako teraz Slovinsko ( Ukrajina , Kazachstan , Maďarsko , Taliansko , Veľká Británia )
Môže sa stať , že v nejakom ročníku vystrelí motyka a niekto slabší prenikne do semifinále , ale to bude výnimka potvrdzujúca pravidlo.
Počet registrovaných hráčov:
Kanada - 577 077
USA - 480 038
Česko - 99 462
Fínsko - 67 336
Švédsko - 59 504
Rusko - 53 280
Nemecko - 28 428
Švajčiarsko - 26 989
Francúzsko - 16 026
Rakúsko - 10 456
Slovensko - 8 671
Nórsko - 6256
Lotyšsko - 4424
Dánsko - 4058
Bielorusko - 3331
Slovinsko - 943
----------------------------------------------------------
Počet klzísk:
Kanada - 13 475 (z toho 2475 krytých)
USA - 1950 (z toho 1800 krytých)
Švédsko - 463 (z toho 327 krytých)
Rusko - 344 (z toho 316 krytých)
Fínsko - 267 (z toho 240 krytých)
Nemecko - 219 (z toho 175 krytých)
Švajčiarsko - 187 (z toho 156 krytých)
Česko - 180 (z toho 157 krytých)
Francúzsko - 134 (z toho 129 krytých)
Rakúsko - 97 (z toho 25 krytých)
Slovensko - 66 (z toho 45 krytých)
Nórsko - 43 (z toho 40 krytých)
Dánsko - 22 (všetky kryté)
Bielorusko - 22 (z toho 19 krytých)
Lotyšsko - 21 (z toho 17 krytých)
Slovinsko - 10 (z toho osem krytých)
Ak máme len tak málo registrovaných hráčov , tak z toho sa veľa vybrať nedá. Ako sa hovorí z hovna bič neupletieš
Zahrám sa trochu na proroka
Ďalej sa asi vytvorí taká stredná vrstva - Švajčiarsko , Nemecko a teraz to síce vyzerá trochu smiešne ale možno aj Francúzsko !!!
A nám ostatným zostanú asi väčšinou len boje o záchranu ( Rakúsko , Slovensko , Nórsko , Lotyšsko , Dánsko , Bielorusko , Slovinsko )
Netreba zabúdať ani na mužstvá z B-kategórie , ktoré nás budú pravdepodobne tiež trápiť ako teraz Slovinsko ( Ukrajina , Kazachstan , Maďarsko , Taliansko , Veľká Británia )
Môže sa stať , že v nejakom ročníku vystrelí motyka a niekto slabší prenikne do semifinále , ale to bude výnimka potvrdzujúca pravidlo.
Počet registrovaných hráčov:
Kanada - 577 077
USA - 480 038
Česko - 99 462
Fínsko - 67 336
Švédsko - 59 504
Rusko - 53 280
Nemecko - 28 428
Švajčiarsko - 26 989
Francúzsko - 16 026
Rakúsko - 10 456
Slovensko - 8 671
Nórsko - 6256
Lotyšsko - 4424
Dánsko - 4058
Bielorusko - 3331
Slovinsko - 943
----------------------------------------------------------
Počet klzísk:
Kanada - 13 475 (z toho 2475 krytých)
USA - 1950 (z toho 1800 krytých)
Švédsko - 463 (z toho 327 krytých)
Rusko - 344 (z toho 316 krytých)
Fínsko - 267 (z toho 240 krytých)
Nemecko - 219 (z toho 175 krytých)
Švajčiarsko - 187 (z toho 156 krytých)
Česko - 180 (z toho 157 krytých)
Francúzsko - 134 (z toho 129 krytých)
Rakúsko - 97 (z toho 25 krytých)
Slovensko - 66 (z toho 45 krytých)
Nórsko - 43 (z toho 40 krytých)
Dánsko - 22 (všetky kryté)
Bielorusko - 22 (z toho 19 krytých)
Lotyšsko - 21 (z toho 17 krytých)
Slovinsko - 10 (z toho osem krytých)
-
t0m4s3
Admin
2 goly dostali aj od LotysovGothaR napísal:hughito: zdalo sa mi to pocas celeho zapasu, ale pozorne som sledoval iba zaver tretej tretiny, takze to moze byt skreslene
Nasi prehrali so ctou, dokazali dat Cechom 2 goly, okrem nich dostali na celom sampionate iba jediny.
hughisto: ceska liga je nepochybne kvalitnejsia, ale Kosice by hrali urcite hornu polovicu, ak nie o titul, zas bacha na to podcenovanie. Rovnako ako aj Slovan a Trencin ked mali formu v poslednych rokoch.
//GothaR: jaj, ja som skore pozeral iba v tabulke E skupiny a tam mali jednotku
S emocionálnym odstupom sa pokúsim trošku priblížiť tému Hanlon. Viem, že pred MS som sa ho zastával, ale hokejoví priatelia zo sveta mi troška otvorili oči a pokúsim sa trošku ich názory priblížiť aj vám, dúfam, že angličtina nebude veľký problém. Jednoducho čo funguje v Bielorusku s hokejovými robotníkmi, nemusí fungovať v jednom z najtalentovanejších tímov dekády.
Na úvod článok od Klepiša na tému Hanlon:
http://webhokej24.sk/repre/ms/ms-11-kle ... -si-do-oka
________
I was going to say...I have been disappointed by how Hanlon appears to have handled the position. Slovak players are generally known for skill and this team does have a lot of it but they are underperforming. I think a big reason is Hanlon has them playing dump and chase style hockey on the international rink.
The Czechs did a lot of carrying the puck into the zone in the game today, and they had more possession. The only time they dumped was when they were badly outnumbered or making a line change. However I cannot figure out why Hanlon has the Slovak puck carriers getting hear the blue line and the offense all spread out with no puck support, then the player dumps the puck in and all 3 forwards (who are now 15 feet further away from the puck than the defensemen) go to chase it. Makes it really hard to score if the defensemen do not make turnovers.
The one time in the tournament I've seen Slovakia get away from this awful strategy is during the great 3rd period against the Germans where they almost came back.
However Hanlon has a lot of good players playing like 4th line grinders on NHL rosters and that is not smart coaching.
I also did not like what he did in the German and Russian games of leaving the top players out on the ice for the last almost 2 minutes trying to get the comeback. No matter how good a player is they are not going to stay effective when given a shift that is that long. Slovakia has enough depth to be at least able to make ONE line change in that situation...
Hanlon has lost some of the players, there is some truth to that. That is exactly why he was fired from his last NHL coaching job (Washington Capitals).
_______
Pár rokovo dozadu, bol trénerom Jokeritu a vyhodili ho. Fanúšikovia dokonca urobili akúsi petíciu, kde sa dožadovali vyhodenia Hanlona a dokonca bojkotovali stretnutia. Núti hráčov hrať veľmi defenzívny systém, ktorý zabíja celý team a dostáva ho do pozície, keď vyvýjať akúkoľvek ofenzívu je nesmierne tažké, navyše jeho štýl nie je veľmi zábavný.
_______
Hanlon je hlavný problém vášho teamu. V teame vie potlačiť akúkoľvek známku kreativity a končí to nudným a v tejto dobe aj neefektívnym hokejom. Slováci sú talentovaný a tomu sa mal nechať voľný priebeh. Ako ,pre boha, ste si mysleli, že Hanlon bude pre vás dobrý kouč?! He hrozný a je zázrak, že dostane prácu zas a znova potom v akom chaose necháva svoje teamy.
Na úvod článok od Klepiša na tému Hanlon:
http://webhokej24.sk/repre/ms/ms-11-kle ... -si-do-oka
________
I was going to say...I have been disappointed by how Hanlon appears to have handled the position. Slovak players are generally known for skill and this team does have a lot of it but they are underperforming. I think a big reason is Hanlon has them playing dump and chase style hockey on the international rink.
The Czechs did a lot of carrying the puck into the zone in the game today, and they had more possession. The only time they dumped was when they were badly outnumbered or making a line change. However I cannot figure out why Hanlon has the Slovak puck carriers getting hear the blue line and the offense all spread out with no puck support, then the player dumps the puck in and all 3 forwards (who are now 15 feet further away from the puck than the defensemen) go to chase it. Makes it really hard to score if the defensemen do not make turnovers.
The one time in the tournament I've seen Slovakia get away from this awful strategy is during the great 3rd period against the Germans where they almost came back.
However Hanlon has a lot of good players playing like 4th line grinders on NHL rosters and that is not smart coaching.
I also did not like what he did in the German and Russian games of leaving the top players out on the ice for the last almost 2 minutes trying to get the comeback. No matter how good a player is they are not going to stay effective when given a shift that is that long. Slovakia has enough depth to be at least able to make ONE line change in that situation...
Hanlon has lost some of the players, there is some truth to that. That is exactly why he was fired from his last NHL coaching job (Washington Capitals).
_______
Pár rokovo dozadu, bol trénerom Jokeritu a vyhodili ho. Fanúšikovia dokonca urobili akúsi petíciu, kde sa dožadovali vyhodenia Hanlona a dokonca bojkotovali stretnutia. Núti hráčov hrať veľmi defenzívny systém, ktorý zabíja celý team a dostáva ho do pozície, keď vyvýjať akúkoľvek ofenzívu je nesmierne tažké, navyše jeho štýl nie je veľmi zábavný.
_______
Hanlon je hlavný problém vášho teamu. V teame vie potlačiť akúkoľvek známku kreativity a končí to nudným a v tejto dobe aj neefektívnym hokejom. Slováci sú talentovaný a tomu sa mal nechať voľný priebeh. Ako ,pre boha, ste si mysleli, že Hanlon bude pre vás dobrý kouč?! He hrozný a je zázrak, že dostane prácu zas a znova potom v akom chaose necháva svoje teamy.
-
P3Bo
Guru wannabe
ja som českú ligu sledoval no žeby bola kvalita nejak extra . Posledné tými sú rovnako na kkt ako aj naše. Košice by určite vodu pomútili neviem ako Slovan a Trenčín. a bolo by to len dobré. Ja by som veselo bol aj za jednotnú európsku ligu by to len prospelo. Lenže na všetko treba eury. A poslednú 20 ročnú lajnu som myslel na majstrovstvách. Aby ich tréner jednoducho musel nasadiť. To len ako vysvetlivkahughito napísal:Spojenie ? To je už nereálne, veď tá kvalita je niekde úplne inde. Od nás by do takej ligy mohli ísť max. tak Košice a Slovan dajme tomu, aj tí by tam dreli kdesi na chvoste.
Tak mne sa to celkom pacilo .. pekny hokej pekny zapas .. a celkom sa mi aj paci ako to SR zorganizovalo..nebol som tam nazivo ale znamy spominal ze ziadna tlacenica dnu aj ze to pivo nestalo zas strasne peniaze ze cakal viac .. a s pohladu mna TV divaka .. keby som nevedel ze sa to kona u nas tak by som si spoza telky myslel ze je to vysielane dakde z kanady alebo z inakade.. proste to bolo ako ma byt .. vyhrat sice nevyhrame aj ked na to mame ale proste ta šťastena neni pri nas zase... lebo kopec golov bolo v nasej branke ozaj ze len nahodou.. ale tak divalo sa na to dobre tie tymi su uz dnes setky skoro vyrovnane je to len o presilovkach stasti chybach inak ta hra je vyborna.. A organizacia celych MS 2011 je velmi fajn ..
begbee: pekny rozbor, konecne aj nejake fakty (v tom anglickom texte) a nie len prostoduche obvinovanie z neschopnosti.
caute, kedy hrame nad FINSKOM?
Dnes 20:15
Mame este sancu postupit?Ing. FijoK napísal:Dnes 20:15
Sorry za OT, ale čo je toto za nezmyselné používanie predložiek??? "kedy hráme nad Fínskom?", "čo keď Fíni prehrajú nad Rusmi?"Codyman napísal:caute, kedy hrame nad FINSKOM?
hrať a prehrať sa dá iba s ("kedy hráme s Fínskom?", "čo keď prehrajú Fíni s Rusmi?", ...
nad sa dá iba vyhrať... ("Česi vyhrali nad Slovákmi...")
Chcel som to dať do gramatického okienka, ale tam chodia na 99% len ľudia, ktorí to nepotrebujú a takíto experti tam ani nepáchnu...
Mame, ale dalsie 2 zapasy musime vyhrat a Fini musia vsetko prehrat.Codyman napísal: Mame este sancu postupit?
PS na okraj: vsimam si velky naval vtipov, dost mi to pripomina atmosferu po OH v roku 2002, len teraz to uz zacina byt opravnene, zatial si netrufam povdat, ci je to Hanlonom alebo vekom hracov, ale skor v tom bude mat prsty Hanlon, lebo 4. miesto z minulorocnej olympiady pod vedenim Filca bolo s podobnou zostavou ako mame teraz.
Na vtipoch sa bavim, ale zaroven som zarmuteny, lebo to zacina byt pravda a o rok alebo dva to uz bude kruta realita.
//pekny clanok: http://hokej.sme.sk/c/5882547/v-com-sme ... ysiel.html
Podľa mňa by niektoré tými aspoň pomútili vodu a zvyšné aj keby dreli tak aspoň by získavali skúsenosti a zlepšovali sa. Spoločnou ligou by sa hokej viac spopularizoval, ja by som do spoločnej ligy šiel....hughito napísal:GothaR: Však áno, myšlienka je to pekná, ale je reálna ? Veď aby sa spájali dve ligy, tak tá kvalita by mala byť ako tak na podobnej úrovni. A dosť pochybujem, že to už dnes platí. Česi majú dosť kvalitnú ligu.
-
master23
Light Professional
Gothar: Sice mame podobny tim ako minuly rok, ale ta obrana nam hrozne chyba, ak sa nemylim tak nam chyba Chara, Meszaros a Sekera, co je polovica obrany + Visnove zdravotne problemy. A z utoku nam chybaju Kopecky a Svatos (este niekto?).
Ale zas je pravda, s takym timom aky mame momentalne, sme mali hrat o vela vyssie priecky. a mozno hrat o 3. miesto.
neviem, kde sa to vsetko pokazilo, mozno trener, mozno nam chybalo stastie. neviem.
ale vysledok z minuleho roka sa nam uz dlho nepodari dosiahnut (snad sa mylim). toto bola nasa posledna sanca s touto generaciou.
Ale zas je pravda, s takym timom aky mame momentalne, sme mali hrat o vela vyssie priecky. a mozno hrat o 3. miesto.
neviem, kde sa to vsetko pokazilo, mozno trener, mozno nam chybalo stastie. neviem.
ale vysledok z minuleho roka sa nam uz dlho nepodari dosiahnut (snad sa mylim). toto bola nasa posledna sanca s touto generaciou.
-
DanielDevil
Addict
sorry ale nedalo mi to
Jaromír Jágr: "Boh ma poslal na Zem aby som hral hokej"
Marián Hossa: "Ja som nikoho neposielal!"
//tipoval som 3 mínusku, tak ešte dvaja
//tipoval som 3 mínusku, tak ešte dvaja
-
P3Bo
Guru wannabe
po včerajšom zápase skôr naopak...celá obrana si nevie poradiť s jedným hráčomDanielDevil napísal:sorry ale nedalo mi to![]()