problem s HD tune
-
Daniel9911
Professional
problem s HD tune
čavko mam problem s HD tune mam nainštalovany operačný systém Windows 7 Home Premium a ked si nainstalujem HD tune tak mi neukaže žiadne info ohladom pevných diskov ktoré mam v pc čo mam doinštalovať alebo nastaviť ??
Re: problem s HD tune
Skus stiahnut starsiu verziu nie 2.55
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Naopak, skor si myslim, ze je prave problem vo verzii 2.55, ktora je z februara 2008. Takze ti neostava nic ine, len si najst a stiahnut z internetu Pro verziu.
Daniel9911
nenapisal si preco mas nutkanie testovat hdd pomocou 3rd party utility. nejaky problem s nim?
alebo to chces testovat len tak pre tvoje info?
nenapisal si preco mas nutkanie testovat hdd pomocou 3rd party utility. nejaky problem s nim?
alebo to chces testovat len tak pre tvoje info?
-
hojko
Site Admin
lokkju: Asi preto, lebo HD Tune je to najlepsie riesenie na testovanie diskov.
hojko dík za info.
mám za to že na predbežnú diagnostiku je very cool S.M.A.R.T utility v BIOS. a čo sa týka testu diskov, sú na to predsa určené utility od ich samotných výrobcov, aj keď mnohí dnes inklinujú k mutáciam acronis sw.
a propos - hdd tune podľa mňa a pár ďalších, je len obecný piece of cake.
doporučovať to niekomu, je to isté, ako zasvätené rady a nabádania k použitiu tzv. CCleaneru. Ale dobre, niekto používa systémové riešenie, iný zase tieto barličky.
mám za to že na predbežnú diagnostiku je very cool S.M.A.R.T utility v BIOS. a čo sa týka testu diskov, sú na to predsa určené utility od ich samotných výrobcov, aj keď mnohí dnes inklinujú k mutáciam acronis sw.
a propos - hdd tune podľa mňa a pár ďalších, je len obecný piece of cake.
doporučovať to niekomu, je to isté, ako zasvätené rady a nabádania k použitiu tzv. CCleaneru. Ale dobre, niekto používa systémové riešenie, iný zase tieto barličky.
-
hojko
Site Admin
lokkju: Ake systemove riesenie pod Windowsom mas k testovaniu disku ako takeho (SMART test, povrch disku, read/write/seek/spin error...) a k benchmarku???
Pokial mam rozne disky, resp. mi prejde rukami viacej kuskov, tak na co mam pouzivat viacero utilit od vyrobcov, ked mozem pouzit len jednu a v pripade, ze naozaj mam podozrenie na chybu, tak potom pouzijem napr. WD Datalife...
Pokial mam rozne disky, resp. mi prejde rukami viacej kuskov, tak na co mam pouzivat viacero utilit od vyrobcov, ked mozem pouzit len jednu a v pripade, ze naozaj mam podozrenie na chybu, tak potom pouzijem napr. WD Datalife...
hojko, hdd sa pod beziacim opsys zasadne netestuju. to sa robi tak, ze bootneme pc s prislusnym diskmanagerom - podla vyrobcu (a nehovor mi, ze niekto ma v pc 10 typov hdd) a ficime.
-
hojko
Site Admin
lokkju: V tom pripade potom mozem pouzit uz rovno Hiren's Boot CD.
hojko - tuším sme každý v inom leveli.
keď - tak ja by som skôr použil nejake to BACKTRACK (tuším štvorka je aktuálna) CD alebo bootovaciu flash s tym ...
keď - tak ja by som skôr použil nejake to BACKTRACK (tuším štvorka je aktuálna) CD alebo bootovaciu flash s tym ...
-
Daniel9911
Professional
Tak HD tune protrebujem preto lebo mi stale sekne system a chcem skontrolovať HDD či nemaju nahodou chybu. A skušal som crystal disk info ten ukazuje že je všetko v poriadku lenže som mal vistu v PC a tam mi HD tune ukazovalo všetko ako ma ale ked mam 7 tak mi nič neukaže a neviem prečo mam HD tune verziu 3.00 a tam to ukazuje tak isto. A popritom ked mi crystal ukazoval že je všetko v poriadku tak HD tune mi našiel chyby a je to potom zaujimave.
Odskúšaj to tak, ako píše lokkju, nie z OS, ale pri štarte PC z CD, aby si vylúčil prípadné chyby z OS /získané inštaláciami SW, viry a.i./
-
Daniel9911
Professional
tak som to skušal ale nič nenašlo testoval som aj HDD aj Ramky ale pri seknuty by to mal byť HDD. A chcel by som velmi rad vedieť prečo to len mne nejde ked dam do druhého PC s win 7 tak to ide len akurat mne to nejde
S SW býva oštara a ťažko sa to hľadá. Pokiaľ máš zálohu po inštalácii W a všetkého SW, ktorý používaš, tak sa na ňu vráť, to býva najrýchlejšie.
-
Daniel9911
Professional
tak neviem ja som mal dosku v oprave a vymenili mi tam bios bud za novšiu alebo staršiu verziu a od vtedy mi nič neukazuje. A ked som instaloval windows na sata disk tak každy vravel že musim najprv tie ovladačne a Sata nainstaloval lebo mi to system nerozozna može byť že je tam problem ??? lebo v biose sa to zda byť všetko ok mam dosku MSI K9N SLI .
Verziu BIOS si ľahko zistíš a porovnáš s aktuálnou na www výrobcu MB.
Ja som nikdy žiadne ovládače SATA pri inštalácii nepotreboval, aj keď často čítam, že je to potrebné. Na W XP, Vista , W7 a Linuxe Asi ide iba o nejaké typy MB.
Odskúšal si tú možnosť podľa lokkju?
Ja som nikdy žiadne ovládače SATA pri inštalácii nepotreboval, aj keď často čítam, že je to potrebné. Na W XP, Vista , W7 a Linuxe Asi ide iba o nejaké typy MB.
Odskúšal si tú možnosť podľa lokkju?
-
Daniel9911
Professional
jj skušal som to nič mi nenašlo,, už neviem no lebo ak tam dam vistu či starši OS tak mi to fakči bez problemov ale zo 7 nie mam disky od Seagate a Western Digital . Skušal som Western Digital lifeguard diagnostic ale ani tam mi nič neukazuje. A tiež mi S.M.A.R.T mi neukaže to bude asi chyba len neviem kde sa to da zapnuť či aktivovať