Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
tehla

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa tehla »

nediskutuj, kto ti kaže?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Opakujem, Ježiš žiadnu cirkev ani kresťanstvo nezaložil, to je neskorší konštrukt. Ale tak keď tebe to stačí, nech sa páči.
Prílohy
IMG.jpg
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

tehla napísal:A ja ti hovorím: Ty si Peter (skala) a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôzu. Tebe dám klúče od nebeského královstva: co zviazes na zemi, bude zviazané v nebi, a co rozviazes na zemi, bude rozviazané v nebi." (Mt 16:13-19)

Ježiš Kristus je braný ako hlava cirkvi, ktorú založil, ak by nahodou niekto nevedel.
Ja neprotestujem, len pár faktických poznámok..

1. Slovo "Cirkev" tam určite nie je použité :wink:, stojí tam " אבנה את קהלתי ", čo by možno bolo najlepšie v kontexte preložiť ako "vybudovať spoločenstvo". V podstate je to jedno. Týmto chcem skôr naznačiť, že Ježiš celkom určite nemal namysli žiadny hierarchický aparát, ktorý dnešná cirkev má. Vlastne nešpecifikoval nič, povedal spoločenstvo, spoločnosť ľudí. A to už si každý môže vyložiť ako chce.

2. Z bodu č.1 je zrejmé, že ak vezmeme do úvahy vývoj nového zákona (ale aj starého) a všetky priame a drastické zásahy ranných "cirkevníkov" do neho, je očividné, že nejaký veľmi objektívny obraz o skutočnosti bohužiaľ neposkytujú. Inak povedané, nikto a naozaj nikto nevie čo Ježiš skutočne povedal pred 2000 rokmi. Nevieme preto posúdiť koľko je pravdy na biblickom kanóne a koľko na apokryfoch. Teda, s vyjadreniami tohto typu by som bol opatrný. Všetko sú to dohady nad dohady.

Ja osobne sa plne stotožňujem s Ježišovými myšlienkami ale vonkoncom sa nepodriaďujem dvetisíc rokov zliepanému dogmatickému konštruktu. Na druhej strane cirkev ako takú plne podporujem, lebo ľudstvo Boha potrebuje a nie každý sa vie oslobodiť od dogmy. A tu bohužiaľ platí lepšia dogma než chaos. Takže proti šíreniu klasickej katolíckej predstavy Ježiša Krista so všetkým čo k tomu patrí, absolútne nenamietam. Spoločnosť bez Boha čaká len úpadok.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ahojte, prosím vás, robím prezentáciu o Ježišovom živote a chcel by som sa spýtať, či niekto nemá odkaz na stránku, kde sú pekne opísané omyly nášho všeobecného vzdelania o Ježišovi, proste fakty, ktoré mňa, ako dosť nevzdelaného človeka v tejto oblasti, prekvapia, zaujmú spolužiakov na gymnáziu. VĎAKA!
slay
Addict
Addict

Prameňom informácií o Ježišovom živote je nový testament, najmä evanjeliá podľa Lukáša a Matúša, ale aj ostatné samozrejme. Ak sa chceš skutočne vzdelať, prečítaj si nový zákon. Ak chceš na rýchlo nejaké fakty a perličky - otec google ti isto pomôže, myslím, že o Ježišovi sa toho popísalo viac než dosť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nový zákon určite sám o sebe nie je dostačujúci, čo sa týka Ježiša. Nový zákon je výrazne ovplyvnený neskoršou teológiou a len kritickým nazeraním naň sa z neho dá vyextrahovať niečo reálnejšie.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

na margo WTC doporucujem pozriet videa z tohto yt kanala, kde je po jednom rozobrata skoro kazda konspiracna teoria. vychadzali zo zaverov komisii, ktore boli v tom case dostupne, teda miestami su tam aj domnienky, kazdopadne oplati sa pozriet...
slay
Addict
Addict

Len doplním popis kanála:

There are well over 100 conspiracy theories in the "9/11 Truth Movement". Exactly zero percent of them are true. Each relies entirely on its believers not checking its facts, because with even the smallest amount of research they quickly fall apart. The goal of the "9/11 Debunked" series of videos is to reveal the blatant lies behind these theories, one at a time, in order to save the historical accuracy of 9/11.

Much of the research credit goes to the folks behind the following excellent debunking websites:

911myths.com
wtc7lies.googlepages.com
debunking911.com

... pod italickú časť, sa kľudne podpíšem :wink: vďaka pánu bohu, že sa pomaly ozývajú aj normálne mysliaci ľudia..
hughito
Redeemer
Redeemer

slay ty tu moc nemachruj - sám si v tých nespočetných diskusiách písal, že aj oficiálna verzia má svoje chyby a že nejasnosti tam sú.

Ja určite nie som žiadny konšpirátor, ale tiež sa mi zdá, že oficiálna verzia má svoje trhliny.
slay
Addict
Addict

Ja som oficiálnu verziu nikdy neobhajoval, lebo nemám ako, nie som vyšetrovateľ a nemám odkiaľ vziať dôkazy. Každá verzia má trhliny pokiaľ sa tie trhliny nevysvetlia. Konšpirátori sú však v rovnakej situácii ako ja, nemajú nič, no napriek tomu vynášajú všemožné súdy a vymýšľajú sto teórii.

Povedal som to tisíc krát, mojím cieľom nebola nikdy obhajoba oficiálnej ale zmietnutie hlúpych konšpirácií. Sám, len od prvého pohľadu som tu ku každej prezentovanej teórii dal tak 20 námietok, ktoré tu nikto nijako nevysvetlil. Nikdy, ani jeden z Vás. Jediné na čo sa tu ľudia vždy zmohli bolo sa oháňať informáciami o tom čo nesedí na oficiálnej a aj to z pochybných zdrojov.

Ak si pozrieš tie videá, uvidíš, že mnoho informácií, ktoré sa tu prezentovali ako pravdivé a chceli ste odo mňa aby som ich vysvetľoval sú spochybnené. Takže hovorím, to čo aj na začiatku, nejestvuje konšpirácia, ktorá by nebola už spochybnená. To, že človek niečo nedokáže pochopiť, neznamená, že je to nemožné. 99% z vás nevie ako funguje televízor a napriek tomu naňho každý deň čumíte. Jednoducho nemáte dostatok kvalitných informácií o 9/11 a ľudia ako sprosté teľce sa nechávajú manipulovať propagandou pochybných exotov ako Alex Jones etc.

Čo skutočne o 9/11 viete? Nič. Absolútne nič :) aj astronómovia z Čile vedia viac o galaxiách na hranici pozorovateľného vesmíru ako vy o 9/11. Som si istý, že tu nie je jeden človek čo prečítal oficiálnu verziu. Napriek tomu všetci trepú. Skrátka ľudia sú tu múdri z tretej ruky, žerú zrno čo im nasypú iní blázni.

Niekedy je ľahšie zistiť čo pravda nie je, ako to čo pravda je. A tu to platí dvojnásobne, konšpiračky sú skrátka príliš slabučké a pokiaľ teória nevysvetlí všetko, nevysvetlí nič. Čo vám ostalo keď niekto spochybnil konšpiráciu? Nič. Ste tam kde ste boli na začiatku. V prdeli. Len ďalšie konšpirácie..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Ja sa Vás tu nesnažím presvedčiť o tom že židia sú anjelikovia. Vždy som sa snažil povedať len to, a teraz tomu nie je inak, že nie každý nemec nie je nacista, každý moslim terorista a nie každý žid je zlý.
Ci je zly je velmi relativne, aj vseci cigani nie su zly a co to ma ako znamenat? Uvedomujes si vobec ze tato tvoja hlavna mieslenka celej tejto diskusie nijak nevyvracia to o com sa tu cely cas bavime?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A čo má akože vyvracať? Vaše tvrdenia, že Židia (vo všeobecnosti) sú zlí? Veď vy ste tu nič nedokázali, teda okrem spamu zo zle preložených "webov", ktoré manipulujú so zdrojmi svojráznym prekladom tak, aby tvrdili to, čo chcú, aby tvrdili.
kali520
Darca
Darca

seth82 napísal:A čo má akože vyvracať? Vaše tvrdenia, že Židia (vo všeobecnosti) sú zlí?
To ze zidia maju istu povahu ktora je v prirode velmi podobna parazitom, bodka.

K tej druhej vete sa vyjadrovat nebudem, stale otravujes s tym istym a som povedal tvoj nazor na niekoho, na nieco ma nezaujima pokial ho niecim nepodlozis.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Trepeš ničím nepodložené hlúposti. Bodka.

A k tým názorom - ty svoje názory podkladáš somarinami, je to to isté ako keby som ja svoje vlastné podkladal baklažánom - efekt je principiálne ten istý. Takže práve ty sa nemáš čím oháňať. Okrem toho, o tých weboch som tu už jeden post poslal, kde je krásne vidieť, ako manipulatívne prekladajú články z iných jazykov, nájdi si to.
kali520
Darca
Darca

Trepeš ničím nepodložené hlúposti. Bodka.
http://www.protiprudu.info/je_toto_antisemitizmus.html

asi nestaci ze seth? Je to snad nahoda ze sa vseci o zidoch vyjadruju rovnako dokonca sami zidia s tym suhlasia?

A teraz cakam ze ty mi dokazes opak.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520, neviem už, ako mám napísať, že tie rádobyzdroje, ktoré tu tak veselo uvádzaš zo skrachovaného Propu, ma vôbec, ale vôbec nezaujímajú. Bol som niekoľko krát svedkom, ako tieto konšpiračné weby a blogy upravujú preklady zahraničných zdrojov tak, ako sa im hodí, kredibilita týchto vecí sa rovná sume nula celá nula (dôkaz som tu o tom už dal, nájdi si ho). Prosím ťa pekne - to mám akože knihu Judaism in Action, ktorá je veselo propagovaná na Stormfronte, považovať za nestranný a neutrálny zdroj??? Máš zaujímavé predstavy o zdrojoch, podkladoch a faktoch, pretože podľa mňa je to to isté, ako keby niekto svoje protižidovské názory podkladal rozbormi a analýzami známych fašistov. Snaž sa konečne pochopiť aj to, že tie kvázipreklady z blogov a podobných sračiek ja ako fakty neuznávam a nik normálny taktiež, tak netuším, čo sa tu dožaduješ o dokazovaní opaku. Vy ste tu ešte nič nedokázali, ani v tejto téme, ani v téme o sionizme a ani v inej a furt preukazujete nekonečnú snahu žiadať od niekoho "dôkaz o opaku". Opaku čoho? Opakujem sa furt ja, pretože ste ako zaseknuté platne.

Ja viem, že teraz prejdeš k starej obohranej pesničke "už sme ti tu zdrojov posielali dosť, blabla", ale neunúvaj sa a znovu si prečítaj horeuvedený odstavec, pretože mňa už nebaví dookola sa opakovať. A ako som už povedal - pevne dúfam, ze svoje deti (ak nebodaj už nejaké nemáš) budeš vychovávať v mene strachu/nenávisti voči Židom, po stenách v detskej izbe bude určite vyvesené varovanie, že nás všetkých ovládajú Slobodomurári a Illuminati a podobne. Pretože pokiaľ takéto názory zastávaš tak krvopotne ty, neverím, že pred svojimi ratolesťami a pred svojou budúcou ženou to budeš tajiť.

Nechápem, čo všetci z toho máte. A naposledy - Propom sa tu neoháňaj a už vôbec nie v konverzácii so mnou.
kali520
Darca
Darca

Cakal som tuto slabu reakciu, ani som to nemusel citat cele, znova nic som sa od teba nedozvedel.

Takze vyberem len nahodne napr.

Židovský národ sa netají nezmieriteľnou nenávisťou voči všetkým národom a búri sa proti nim a ich vládcom...
Voltaire, Essai sur les Moeurs

dokazmi ze je toto nepravda ze to Voltaire nepovedal.

A len tak na okraj sa ta spytam, bavita to tu sa stale strapnovat tymto tvojim slabym argumentom napadnut zdroj, lebo ten prop som tam dal schvalne uz?
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

a co ma akoze ten vyrok dokazovat? navyse voltaire bol znamy tym, ze neznasal vsetky nabozenske skupiny, podobne negativne vyjadrenia unho najdes na krestanov, ci moslimov. a uplne najkomickejsie je na tom, ze zrazu su ti dobre aj vyroky SLOBODOMURARA :D ...ale tak ucel svati prostriedky, vsakze?
dalej ak niekto chce zdroj, tak zvycajne mysli nezavisly, popripade podlozeny inym nezavislym zdrojom. beo a prop su vsetko, len nie nezavisle...

//autoeditácia príspevku (15 Máj 2011, 12:03)
pre karmistu: a kde tvrdim, ze cnn a pod. su nezavisle zdroje? ano, v pravom slova zmysle uplne nezavisly zdroj neexistuje, ale v dnesnom informacnom veku treba vediet troska triedit informacie, ktore dostavas. je rozdiel medzi tlacovou spravou a komentarom. priklad:
tlacova sprava - usama bol zabity, spaleny a hodeny do mora.
cnn - usama bol zabity, spaleny a hodeny do mora nasimi uzasnymi jednotkami v supertajnej akcii. konecne sme toho zmrda dostali. america, FUCK YEAH!
prop - usama bol vraj zabity, spaleny a hodeny do mora. odhliadnuc od toho, ze bol vymysleny americkymi tajnymi sluzbami, urcite to nie je nahoda, ze tato sprava prisla prave v dobe, ked illuminati oslavuju vianoce.
teda co som tym chcel povedat je, ze treba rozlisit, co je holy fakt a co je nazor autora. ale tak mozno som sa zle vyjadril, lepsie by bolo asi povedat doveryhodny zdroj. a tazko mozno oznacit zdroj, ktory preukazatelne manipuluje s prekladmi, vytrha veci z kontextu a celkovo zdruzuje komunitu patologickych konspiratorov, za doveryhodny...
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

patologicky "konspirator" je presne takisto mimo ako clovek co cita to cnn atd. a bezvyhradne tomu veri... celu tuto "diskusiu" vnimam ako konflikt patologickych vericov a nevericov.. budu tu na seba hadzat slova este dalsich 500 stran a pohlad nezmeni ani jeden (na zaklade toho co som tu cital)a bude hajit tu "svoju spravnu stranu" a teda je pre mna zbytocne sem prispievat. kazdy si piska tu svoju a ked sa ozve ina melodia tak zacne piskat hlasnejsie.. :)

drzim palce
kali520
Darca
Darca

a co ma akoze ten vyrok dokazovat?
Ja neviem, vsak je tam kopec citacii urob si sam zaver. Asi darmo sa budem snazit vysvetlit to ze cely cas sa tu snazim dokazal sethovi to ze v tomto pripade na tom zdroji vobec nezalezi kedze su tam len posrate citacie nejakych ludi teda zdroj su oni sami a to ze je to na prope je uplne jedno momentlane. Aleb ovidis tam snad nejaky zaver autora jak si sa tu snazil dokazat tym tvojim prispevkom?
Napísať odpoveď