Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa beardie »

za vsetky tebou spomenute veci platis, pretoze chces, na cvokara platit musis
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

asi tak - silno pochybujem ze to bude dotovat stat alebo sa najdu psychologovia co to budu robit zadarmo! bud sa pustia cestou nekvalitnych alebo drahych psychotestov - alebo (kedze sme na slovensku) oboma
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

akosi nechapem tu logiku...cize, chces zbran, naboje, ist na strelnicu tak to len chces, cize je to dobrovolne a nemusis za to platit...ale za cvokara uz musis ??? debilna logika...ved nikto ta nenuti mat ZP, cize ani za psychologicke vysetrenie platit nemusis...rovnako ako ked chces mat ZP, musis zaplatit aj za ine polozky a teraz sa k nim pridalo aj psychologicke vysetrenie...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.komorapsychologov.sk/skpweb/ ... h-strelive

pokiaľ je to k prvému aprílu, tak to chápem ako srandu.... pokiaľ to ten autor myslí vážne, tak by asi mal sám vyhľadať odborníka.... pretože zrejme trpí nejakým druhom fóbie zo strelných zbraní a ich vlastníkov (aspoň tie body o tom svedčia + aj o tom, že sa problematike vôbec nerozumie)....

"Strach zo zbraní je znakom sexuálnej a emocionálnej nedospelosti."
- Sigmund Freud
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

freud tvrdil aj ze vsetci ludia su bisexualne orientovani...ty si to rozdavas aj s rovnakym pohlavym ?
Pri psychologickom vyšetrení ide o to, či u žiadateľa sa vyskytuje porucha osobnosti alebo nie. Nie je dôležité, či pri psychologickom vyšetrení sa zistia niektoré črty, správanie vyskytujúce sa u jednotlivých porúch osobnosti, dôležité je, či sa potvrdí porucha osobnosti. Výskyt niektorých čŕt ešte nehovorí o poruche osobnosti. Toto je možno zdroj veľkého odporu zo strany vlastníkov zbraní, držiteľov zbrojného preukazu.
Každé psychologické vyšetrenie, ktoré má posúdiť psychický stav určitej špecifickej skupiny osôb má významný preventívny charakter. Zvyčajne identifikuje najzávažnejšie prípady, kedy by sa zbraň nemala prideliť. Pri poslednom preventívnom psychologickom vyšetrení žiadateľov a držiteľov o zbrojný preukaz v rokoch 1993-95, 9250 osôb t.j. cca 5 % z 185 000 vyšetrených žiadateľov nepreukázala schopnosť nosiť a držať zbraň
cize, 9250 osob so psychickymi poruchami alebo ochoreniami by mohlo nosit zbran...myslim si, ze aj keby testy odhalili len 100 takych ludi, tak by malo zmysel tie testy robit...nie este, ked je to take enormne cislo...obhajujete pravo nosit zbran, pretoze to moze zachranit ludske zivoty, ale vyhodit par eur na test raz za 10rokov nechcete, aj ked to moze zabranit nosit zbran podstatnemu mnozstvu chorych ludi, cize aj znizit riziko ze nevinnych ludi legalnou zbranou zabiju...

///mimochodom taka sukromna otazka, co keby ti nejaky maskovany pachatel namieril brokovnicou medzi oci ? nestupol by ti adrenalin, nemal by si strach o svoj zivit ??? urcite ano...podla freuda si potom emocionalne a sexualne nevyspela osoba
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

V niektorých veciach s ním súhlasím, v niektorých nie.... ale tento výrok niečo do seba má....

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2011, 15:31)
ephramko,
tradičné slobody a práva budem obhajovať vždy (netýka sa to len zbraní)....
No ale skúsme tie perly, čo sú tam rozobrať pekne bod po bode....

k bodu 1. - podľa tejto definície je zbraňou aj tehla v rukách výtržníka.... Zmyslom zbrane (bavíme sa o strelných zbraniach....) držanej slušným človekom je ochrana života, zdravia i majetku.... ďalším zmyslom je napríklad robenie dier do terča, teda športová streľba.....

bod 2. - aha, takže ochrana života nie je všeobecný záujem???? rovnako aj zachovanie kultúrneho dedičstva či šport nie je všeobecný záujem???? A k tomu čo štát určuje.... Ako som už nie raz písal, nemám záujem na tom, aby mi štát určoval pomaly aj to kedy a ako sa mám ísť vysrať.... tuto pán autor ukázal, že myšlienkovo sa stále pohybuje niekde v socializme či inej totalite....

bod 3. - v tejto oblasti fyzický stav, motorické zručnosti sú rovnako dôležité ako psychický stav.... bez jedného druhé nepôjde.... ako hovorí jeden môj spolupracovník.... "chladná hlava, bleskurýchle reakcie".....

bod 4. - nebolo to až tak dávno, čo sa nám všetko zo Sovietskeho zväzu prezentovalo ako to najlepšie a najpokrokovejšie.... Ukázalo sa, že to nie je celkom tak.... paralela sú súčasným stavom vo vzťahu voči EU ako vyšitá.....

bod 5. - zase to už spomínané kladenie psychotestov na úroveň absolútnej a nemennej pravdy.... A keďže sme na Slovensku, tak aj pokus sa nabaliť, ako sa dá.....

bod 6. - úzka skupina, veľa žiadateľov, veľké peniaze, veľký kšeft, stály príjem.....

bod 7. - dobre, ale v takom prípade aj zodpovednosť psychológa a možnosť si svoju pravdu obhájiť na súde....

bod. 8 - a psychológ je kto ako???? Pán Boh???? Aby rozhodoval len na základe svojich subjektívnych dojmov z rozhovoru alebo na základe toho ako sa vyspí???? Musí existovať aj jasná spätná väzba - viď bod 7.....

bod 9. - tak čo teda???? Porucha osobnosti alebo len niektoré črty???? Treba sa vyjadrovať jasne a adresne, lebo takto to zaváňa doslova svojvôľou....

bod 10. - viď bod 7, musí existovať aj spätná väzba....

bod 11. - dobre....

bod 12. - nič nehovoriace reči, nech sa ten pán ráči naučiť vyjadrovať jasne.....

bod 13. - nie je náhodou toto práca pre skutočného lekára????

bod 14. - samotní doktori spochybňujú tieto x ročné periódy, neviem odkiaľ nejaký filozof na takéto obdobia prišiel....

bod 15. - dobre, súhlasím....

bod 16. - niekde som čítal, že sa z drvivej väčšiny jednalo o ľudí, ktorí robili v SBS a psychotestom neprešli.... ale prirovnávať si zásluhu, že 20350 ľudí bolo posratých zo psychotestu, keďže si nepredĺžili ZP, lebo sú psychopati, zase len filozof mohol vymyslieť.. ..

bod 17. - pekný nezmysel, ja som si zase myslel že mám zbraň na obranu, ale z tohto je zjavné, že ten, kto má obavu o svoj život je psychopat?.....

bod 18. - tak luxusné hobby???? Aj taký Harman bol asi boháč..... ako som tu už spomínal, čo sa týka tohto.... poznám ako bohatých, tak aj menej majetnejších strelcov.... Strelectvo je záujem, ktorý spája ľudí naprieč všetky sociálne vrstvy.... Mám taký pocit, že psychológ chce navodiť dojem, že strieľať chodia len mafiáni, zbohatlíci, podnikatelia a že pre ostatných je to z finančných dôvodov zakázaná zóna.... Ale dosť podstatne sa mýli....

bod 19. - zas tie reči o vedúcej úlohe štátu v živote každého.... Čo už, pán je ovčan ako vyšitý....

A k tej súkromnej otázke.... V týchto chvíľach (keď išlo o život....) som na nejaký strach nemal čas.... Musel som jednať a to okamžite, aby som odvrátil hrozbu..... Neviem či si to už zažil, ale tieto veci sa zbehnú väčšinou tak rýchlo (aj preto treba mať určité postupy doslova vryté do pamäti ako reflexy, aby človek jednal, zachoval si chladnú hlavu a nezostal paralyzovaný strachom) že na nejaké ťažké úvahy nie je čas.... To prichádza až potom, keď už sa v kľude a bezpečí bilancuje čo, kto, ako a prečo....

//autoeditácia príspevku (07 Máj 2011, 16:03)
Novela zákona o zbraniach s komentárom vysvetľujúcim čo a ako (pre menej chápavých - komentár je písaný modrým písmom)....
http://www.legistelum.sk/images/media/komentar.pdf
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

jak čítam, tak čítam. prikláňam sa k Pinhead-ovi...
stále je tu reč o tom či je človek spôsobili mať zbraň, alebo nie... ak je niekto psychicky mimo zabije ťa aj železnou tyčou... dokonca je to stále jednoduchší spôsob ako strelnou zbraňou...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ja len pre ozrejmenie bodu 12.
vonkajsia motivacia = chcem mat zbran na zaklade vonkajsich okolnosti (potrebujem ju na ochranu, k praci atd.) - cize ju chcem mat lebo ju potrebujem
vnutorna motivacia = chcem mat zbran lebo sa mi zbrane a strielanie paci (pozitivna) alebo chcem zastrasovat, mat pocit moci a kompenzovat si tym pocit menejcennosti (negativna)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

javatar napísal:ja len pre ozrejmenie bodu 12.
vonkajsia motivacia = chcem mat zbran na zaklade vonkajsich okolnosti (potrebujem ju na ochranu, k praci atd.) - cize ju chcem mat lebo ju potrebujem
vnutorna motivacia = chcem mat zbran lebo sa mi zbrane a strielanie paci (pozitivna) alebo chcem zastrasovat, mat pocit moci a kompenzovat si tym pocit menejcennosti (negativna)
paci sa mi zastrasovanie .... :!: :!: :!:

vid priklad, --- po ceste cez jednu nemenovanu OBLAST o ktorej som nevedel ze sa tam nachadza to co tam bolo, som cestou na bicykli, dostal TRIKRAT kamenom do hlavy, stastie ze som mal prilbu, schytala to ona. (inak by osm lezal skrvaveny v trave) do bicykla mi bola hodena kovova kocka s navarenymi ostnami (na prazdnej gume som to doslapal do bezpecia) Lietali po mne palice, klince, kamenne kocky, mal som slusnu sprsku nadavok ktore samozrejme nemozu byt brane ako rasisticke ked to vykrikuju cigani po bielych. Mojim kamaratom sa nsazilo romske obyvatelstvo prepichnut gumy taktiez kadejakym sposobom, nevraviac o skakani do cesty, pluvani a inych dalsich specialitkah ktore si mozete uzit na cyklovyletoch po vychodnom slovensku. a pytam sa ja. KEBYZE ZASTAVIM, vytiahnem pistol a strelim do vzduchu, kto mi co tam spravi? napadnu ma ? 30 -ti? ako nas tam cakali ? privitat turistov? kebyze ma napadnu ja zacnem strielat!!!! jasne, brusel by to vyhodnotil ze biely striela nevinnych romskych obcanov, odporucam vsetkym ktori maju DEBILNY blava nazor ze zbrane do ruk ludom netreba nech tam idu. Ich okradnu, zbiju, znasilnia uplne bez priciny a akehokolvek postihu, su to zvery !!!! Tu trasu si skrtam zo svojho cyklodennicka. a CHCEM PISTOL NA ZBROJNY PAS TYPU A!!!!
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

qwerty to je tvoja skúsenosť? Lebo je to podľa mňa trochu prehnané.

Pri tvojí príspevkoch mám aj tak viac pocit, že by si sa hral na cowboya. Najprv treba rozmýšľať, potom strieľať. Toto čo uvádzaš sú už dosť hraničné prípady.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

qwerty: hovoris teraz o motivacii vonkajsej - ty nechces zastrasovat lebo sa ti to paci ale preto aby si si zachranil prdel a zdravie a nepojdes na to miesto pokial nebudes musiet
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aj tak si túto historku určite len vymyslel. :roll:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ach, po vsetkych tych historkach uz len cakam, kedy pride s niecim takym, ze bojoval v perzskom zalive a podobne :D zaujimalo by ma len, ci ten clovek skutocne veri tomu co hovori, alebo ci len potrebuje hrat formu na netovom fore...kazdopadne, urcite uz len takym typom ludi patria do ruk strelne zbrane ...ale radsej dont feed the troll
Prílohy
posers.jpg
qwerty-xyz

HISTORKA NIE JE VYMYSLENA!!!! stalo sa to tento vikend idioti!!!!! kludne vam poviem aj presne kde, mozete sa tam ist pozriet. A oblasti sa samozrejme vyhnem, potom co sme sa vratili tak kazdy proste vravel ci sme nenormalni ze tam su cigani saleni docista. Lenze my sme to nemohli vediet, robime si jeden taky vacsi okruh (kludne napisem aj obce -- ale fakt radsej jvoli bezpecnosti by som nepsial, ale do SS ky aj tebe ephram aj tebe hughito, presny kompletka popis) a kamarat opdla mapy povedal ze sa to da skratit (ja neviem ja GPS nemam, ja pozriem doma a tak idem) ked pojdeme proste z jednej dediny dole po ceste mali by sme vyjst na hlavnu cestu a na krizovate by sme len odbocili atym padom si usetrime dve obce tak pohoda. Reku ze aka to je cesta on sam nevedel tak ze skusime, sme sa traja vybrali. Cesta taka vseliaka, asfaltova ale sama diera, bordel,kamene, blato,smeti. Tak sme normalne cez to presli a dlho dlho nic. Zrazu sme presli zakrutu cesta sa uz tak dodrbkana ze bola uz taka strkovita tak sme pridali a zrazu hla obrovska osada rovno pred nami, mnoooo .... a nejako efektivne obist sa to nedalo len tak ako sme sli my.
Preto pisem ze blava a podobne, kto nevie, CO JE TO CIGAN, kto to nevidel ale len spravy pozera, ten nikdy nepochopi!!!
-- ziadnemu sme nic neurobili, ani nic nepovedali, videli ze ideme traja v dresoch na bicykloch ktore nikdy nevideli UTOCIA, okamzite utocia, to je ich forma zabavy. OHROZOVAT zivot a zdravie, ciganovi je jedno ze vam rozbije hlavu alebo znici suciastku na bicykli za drahe peniaze, jemu nikto nikdy nic neurobi. Ani policia ani nikto. A ci sa chcem hrat na pistolnika? RADSEJ sa hrat na pistolnika ako lezat skrvaveny PRE NIC!!!!! my sme im NIC NEROBILI. my sme tamad proste len prechadzali.

milujem take zvasty ze si vymyslas ,a podobne. to povie len clvoek ktory sa s problematikou v reale nestretol, nevie o com je rec. Clovek ktory sa nestretol a stretne tak je z toho taky vymlety ze az. cvarga ciganska. My sme na nich zvyknuti, vravim, kebyze vieme ze tam su nikdy tamad nepodjeme.

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2011, 12:06)
D4vid napísal:qwerty to je tvoja skúsenosť? Lebo je to podľa mňa trochu prehnané.

Pri tvojí príspevkoch mám aj tak viac pocit, že by si sa hral na cowboya. Najprv treba rozmýšľať, potom strieľať. Toto čo uvádzaš sú už dosť hraničné prípady.
a oni preco nerozmyslaju? preco prve co po mne hodi kamen? nadava mi do bielych K, CH,.... preco sa mi snazi dat palicu do ihlic? preco po mne pluju? a nielen po mne? kde maju oni rozmyslanie? To xco je za system toto?
Prehnane to ne je, to len ja to tak pisem, lebo som stale z toho mimo. Aky desny primitivizmus je tam . . . .
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

qwerty-xyz napísal:RADSEJ sa hrat na pistolnika ako lezat skrvaveny PRE NIC!!!!!
tak tam nelez omg, ked vies co ta tam bude cakat

keby si mal teraz buchacku a akoze sa ides s nou bicyklovat do oblasti, kde si taketo individua a zopar ich tam postrielas, tak ides sedet aj keby to bola sebaobrana, nemas tam co lozit ked vies co ta caka
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

lol, bez ničoho o označíte za klamára. Nemáte žiadnu osobnú skúsenosť s týmito cigánmi z osád. Niečo podobné sa mi stalo už pred mnohými rokmi. Bol som 13 ročné dieťa a s 2 kamarátmi sme sa vydali len na taký výlet na bicykloch mimo mesta. Bolo to na Spiši. Čoskoro sme boli za mestom po hodine sme videli pred sebou osadu a na ceste už z diaľky pekná skupinka cigánov, boli roztiahnutí na celú šírku cesty v rukách palice a z diaľky vykrikovali na nás. Chvíľu sme pokračovali ale potom ako sa na nás rozbehli sme sa sa rýchlo otočili a upaľovali preč. Ako by to asi skončilo ak by na nás vyskočili z trávy pri ceste a chytili nás? A vtedy ako deti sme nevedeli čo nás tam čaká.
qwerty-xyz

mimo ineho dalej by som rad dodal, ze vlakom smer PO, je to niekedy o zivot. PRETOZE romski osadnici sedia na kolajniciach, zavadzaju vlaku. (obdivujem toho vodica, mne by praskli nervy) plus vo velkom hadzu kamene do okien. niekedy sa len usmievaju a vykrikuju, niekedy ked mate opretu hlavu o okno dostanete riadny preplesk co to buchlo. Ist s nimi v lete v autobuse to je "pošušnaníčko" ktore prajem kazdemu zazit aspon raz. tlacenica, spoteni, smradlavi, vulgarni, hnusni, .... ble ble ble

dotycnemu co pisal hore, ja som nevedel ze tam je osada. a jasne za cigana sa sedi v base ako za normalneho cloveka, by som chcel vediet pinheadov nazor kebyho ho niekolko desiatok ciganov obklucilo a snazilo sa zmlatit a okradnut ci by sme tiez vsetci sli sediet ktori sa snazime branit voci zjavne ozbrojenej presile.

A srat take trasy, chcem uz mobil s GPSkom a navrhovat si vlastne..... to bol ale stupidny napad tamade ist. ale nikto z nas to vediet nemohol. mimo ineho okolo spisa je tiez par peknych destinacii kde sa mozete stretnut s tazkym primitivizmom a nasilim, nechcem menovat obce.... ale kto vie ten vie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

1/vsak ani nikto nepopiera, ze su oblasti, v ktorych vas mozu miestni obyvatelia okradnut alebo napadnut...to predsa nikto nepopiera...
a rozumny clovek sa takym oblastiam vyhne, niekto si ale musi riesit svoj komplex menejcennosti, kupovat si zbran a potom umyselne do tych oblasti chodit provokovat a hrat sa na cowboya...
je to rovnake ako keby som ja v noci chodil na prechadzky do pentagonu v blave...a potom sa este rozculoval, ze ma tam nejaky fetak prepadol...

2/na co sme narazali bolo to, ze qwerty tych extremnych zazitkov ma naozaj pozehnane a vsetky pritiahnute za vlasy...to mi pripomina klasickeho netoveho pózera a trolla...existuje aj taka porucha, ktora sa vola pseudologia phantastica...ale podla mna to skor bude len obycajne pózerstvo...btw. vo vesmire si este nebol ? :D
Prílohy
posers-we-all-know-one-metal-metalhead-poser-gasmask-demotivational-poster-1252666521.jpg
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Prosím kde to bolo?
Netvrdím že klameš, len že je to trochu prehnané. A viem, že starší cigáni to robiť nebudú. Rozumej 17 a viac. Takéto sprostosti robia väčšinou male detiská. Sú to malí nevychovaní spratkovia.
Nestačí mať pištoľ. Treba mať aj prirodzený rešpekt. Vtedy sa takýmto situáciam vyvaruješ. Nedovolia si to. Ak na to človek nie je stavaný, na také miesta chodiť netreba. Pištoľou sa to riešiť dá. Ale je to len problém navyše. Kedže streľbu mimo strelnice by mal človek hlásiť. A cigáni by ešte na teba zavolali políciu. Proste pištoľ nerieši všetko :) Ale určite dodá pocit istoty. Predsa len vieš, že môžeš zastaviť a nakričať na nich (čo by možno stačilo, lebo ak vidia že sa nebojíš zväčša dajú pokoj) a ak sa stane že neprestanú je tu možnosť dať varovný výstrel. To už neverím že by sa priblížili.

A ešte sa ťa chcem spýtať. Spomínal si tu vlak smer PO. Odkiaľ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ephramko: tvoj prístup "viem, že je tam nebezpečno, tak tam nejdem" je síce pragmatický a logický, no zbabelý a hlavne: vôbec nerieši situáciu, kedy osoba cez rizikové miesta proste prejsť musí. A naviac - z istej časti tu ide aj o princíp: ak si teraz dáme všetci hlavu do piesku ako to tu prezentuješ ty (tak aspoň tvoje posty v tejto téme na mňa vplývajú), tak sa tá verbež a tie zvieratá, ktorým nejaký pseudohumanistický ignorant priznal ľudské práva, bude cítiť ešte viac nezraniteľná a budú ešte viac vystrkovať rožky. A potom sa už nebudeme môcť ty a ani ja prejsť neozbrojení ani v auparku alebo Sade Janka Kráľa.

Ak niekto niekoho fyzicky alebo inak napáda, je to ako so zlodejom - podľa elementárnej logiky a zákonitostí prírody (žiaľ, nie vždy je to v súlade s našimi zákonmi) musí rátať s tým, že bude voči nemu postupované rovnako, prípadne aj tvrdšie ako on postupuje voči svojej obeti. Inak povedané - ak idem na vychádzku do lesa a nejaký chumaj na mňa začne hádzať kamene, musí nutne rátať s tým, že môže skončiť s rozrazenou lebkou kameňom. Ak mi niekto chce vykradnúť byt, musí rátať s tým, že príde o ruku alebo inú časť tela. Ak sa chcem prejsť po cigánskej osade, ak niekto na mňa hodí dlažobnú kocku, musí rátať s tým, že kockou (alebo niečim iným) dostane aj on.
Prečo? Pozrime sa na to z inej stránky: cigáň ide po námestí v Ba. Hádže doňho niekto kamene alebo dlažobné kocky? NIE. Cigáň ide po ulici v Lozorne. Hádže doň niekto dlažobné kocky? NIE. Kradne slušný človek niečo z cigánskej chatrče? NIE. Kradnú zlodeji - a je jedno, či sú bieli, čierni, krémoví alebo fialoví. Tak keď sme my, slušní bieli ľudia voči cigáňom tolerantní a slušní, prečo by sme mali tolerovať ich neadekvátne správanie sa voči nám? Tak ako má cigáň plné právo sa bezpečne prejsť po meste ako je Blava, Košice alebo kdekoľvek inde, tak má aj biely človek plné právo sa bezpečne prejsť po cigánskej osade. NIE? A keďže je evidentné (qwertyho prípad nie je jediný), že v cigánskych osadách pre bielych ľudí nie je bezpečno, prečo by sa dotyční nemali brániť? Majú úplne rovnaké právo tam byť, ako cigáň v meste.
Napísať odpoveď