Viete, čo je to parkour?

O športe...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Toto mi dnes poslal známy na icq
njoko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa njoko »

Lincan napísal:aj ja viem co je to parkour a dozvedeli sme sa to s kamosmi nahodne na neet pozreli sm par odvaznich videi a skusali neraz to troska bolelo ale teraz v pohode zoskocime aj z 3 metrov alebo na nerobi problem salto vo vzduchu a podobne...
takze nevies co je parkour, parkour je hlavne o treningu a nie o skakani, je to o filozifii , nie o tom kto skoci z vacsej vysky atd atd..www.traceur.sk jo a salta su freerun
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

o akej filozofii? sulade tela a ducha? :lol:
taketo videa pozera kde-kto a potom uz len vidim vonku deti ako skacu z murikov etc.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

mno ja si myslim že je to o technike ako skočiť doskočiť odskočiť atd. ................lebo myslim ze ked nvš techniku tak o par rokov to zacitiš určite viac ako ten kto ju vie ...............ja osobne parkour nerobim ale myslim si že je to tak
njoko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa njoko »

o technike.....technika je len jeden z mnohych casti
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

fuu tuna toho jee :D ae len tak btw freerun a parkour su dve rozlicne veci, breakdance (jako bolo spomenute na zaciatku) ma od toho dost daleko myslim zee. Freerun je spojeny aj so saltami teda prekonat prekazku s nejakym tym ohurenim pozorovatela, teda ide len o takom tom designe co vie ludske telo ked sa chce... Parkour je o prekonavani prekazok co najrychlejsie a najefektivnejsie. aaa este cosik, salta patria medzi parkour ale su len jeho sucastou, ako napriklad aj gymnastiky samotnej. okrem salt je tam aj cosik ineho. tedaa jakoze aj ja tento sport tiez robim a nemozem si trufnut skocit z 10 metrovej vysky len tak a dufat ze sa mi nic nestane to jako fakt ne. skacem len to na co si trufnem. Ved kdo by chcel moze si pozret "Document of parkour" abo tak nejako sa to volalo a malo to asi jeden a pol hodku, kdo ma dake pochybnosti o podstate alebo nejake nezodpovedane otazky tak odporucam si pozret 8) aa inak este dakde na zaciatku som tusim cital ze kde sa da ohnat daky trener :D tak asik vsade lebo tento sport sa natolko rozsiril na slovensku ze asi v kazdom meste niekoho najdes kdo by ta mohol zaucat, ale zase nemysli si ze hned ako sa ti to prvy krat podari hned to aj vies to zase nie lebo poznam aj takych. ja ked som bol aj s dakymi kamosmi na Jame v ziline (kdo chcete na traceur.sk si mozete precitat alebo pozret dake videjka z toho jamu) tak to bol totalny prepadak, teda nas nazor je taky (kdo chce vedet vac nech napise SS alebo na ICQ ja to sem pisat nebudem bo nahodov sa najde niekdo kdo by ma skritizoval za to, zee ludia zo ziliny :D) fuu a vsetkym ktory citaju toto a maju taky pocit ze mi treba riadne vypindat za to co som sem popisal mozem odkazat len jedno velkee... ale nic racej bo by som este dostal ban :D btw asik do tejto temy uz znova nezavitam takze keby neodpisujem na vase odpovede tak pls SS mi treba pripomenut :D thats all for now :)
NarutoUzumakyArEal
Novice
Novice

Re: Viete, čo je to parkour?

Príspevok od používateľa NarutoUzumakyArEal »

viem to akoze neco preskakovat ale saltami vseliakimi premetami daleke doskoki splhanie atd.. ne ??
janno
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janno »

Vie niekdo kolko je trikov?
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Kód: Vybrať všetko

parkour nie je zložený iba zo zoznamu presne daných pohybov. Každá prekážka, s ktorou sa traceur stretne, predstavuje unikátnu výzvu k prekonaniu efektívnym spôsobom, v závislosti na stavbe tela, rýchlosti, uhlu nábehu, tvaru prekážky apod
ziadne presne triky nenajdes a o tom to je :wink:
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

zdravim všetkych parkouristov :) ak chcete vedieť čo je to parkour môžem vám tu otom filozofovať celé dni :) ako pozerám píšete tu samé bludy väčšinou a hlavne stími saltami .. to si nepleťťe parkour a freerun alebo stunt alebo iné sračky ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no tak nám to objasni
EmTeK
Medium Star
Medium Star

je to umenie pohybu . umenie pohybu sa zakladá na tvojej vlastnej fantázii sa premiestnovania cez prekážky .. (najčastejšia definícia pre parkour je premiestnovanie z bodu A do bodu B čo najkratšou a najrýchlejšou cestou ) ... čo je úplná hlúposť pretože parkour niesu žiadne preteky , volne si prekonávaš prekážky aké chceš , čo sa týka trikov že neexistujú žiadne triky ako tu niekto povedal je to v podstate aj pravda aj nepravda na internete sú videá s trikmi a ich názvami a my osobne ťiež používame názov trik a používame aj ich názvy aby sme si všetci rozumeli a tak , v BB mávame pravidelné tréningy , a parkour to nieje skočiť niekde a rozbiť sa alebo niečo , niektorý vravia že je to nebezpečný šport no ja ho robím 5 rokov a zatial sa mi nič nestalo , v parkoure trénujete hlavne svoju myseľ - v tom čo dokážete a nedokážete zdolať a povedať si toto nedám a nezabiť sa .. čo sa týka tých sált ja ich ťiež robím ale nepoviem že to je parkour pretože v parkoure dbáš hlavne o svoje zdravie a pri saltách nikdy nevieš čo sa ti môže stať a môžeš byť hocijako skúsený a ajtak sa ti niečo stane .. a ešťe dodám : parkour ako taký je tu odjakživa no zo svetom ho oboznámil David Belle Francúz a jeho Crew Yamakasi čo určiťe poznáte .. parkour sa nazýval tréningový plán pre hasičov a David Belle a jeho otec trénovali hasičov aby sa lepšie , bezpečnejšie a rýchejšie vedeli dostať na ťažko dostupné miesta - a tak vznikla tá idea že sa stím dá pekne využiť volný čas :) je to úplne skvelí šport kde sa máte stále čo nové učiť :) to len tak stručne som všetko zhrnul

//autoeditácia príspevku (28 Máj 2011, 17:31)
ak chcete vedieť niečo konkrétne čo som nenapísal alebo nejaké skúsenosti alebo hocičo tak som tu :) :smt006
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no písal si že
to si nepleťťe parkour a freerun alebo stunt alebo iné sračky
tak ja som skôr čakal objasnenie aký je tam rozdiel. Lebo podľa mňa ako neznalca ja parkour a freerun to isté, stunt som ešte nepočul
EmTeK
Medium Star
Medium Star

tak parkour som vlastne vysvetlil . Freerun no : to je vlastne niečo ako s komerčnenie parkouru ak si niekde videl na youtube redbull freerun suťaže a take veci . čisto komerčny parkour + salta . často tam vidiš aj pady a to len preto že maš nejaky ten stres že musiš všetko rychlo a robiš salta . a v parkoure ideš pohodka robiš čo chceš kedy chceš a tak. dobre to si povieš že freerun na suťaži a vonka je to ine no to si kde tu hodiš salto a tak ale je to stale nebezpečne ja to robim ťiež ale nevravim že je to parkour mne to celkom lezie na nervy ked to niekto povie . no vdnešnej dobe je to asi tak že prava podstata parkouru smeruje už ktým saltám . každému sa to páči viac a každý chce robiť saltá takže tak . pred par rokmi to tak ešťe nebolo ked som ja začinal tak nikto nerobil salta a ked bol nejaky parkour meeting tak si málo ludí odvážilo skočiť to nejake salto. no na dnešnych meetingoch nič ine nevydiš :D a stunt je vlastne to iste . saltenie a tak no
kodkodak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kodkodak »

Hej je to freestyle proste ludia robia čo chcu preskakuju si všetko možné robia salta a pdoobne :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

EmTeK napísal:kopa hnoja
takže nakoniec je freerun, parkour, a stunt to isté ? :lol:
Napísať odpoveď