Skodova udalost - obliadka auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Skodova udalost - obliadka auta

Príspevok od používateľa heker »

V piatok som mal mensiu nehodu, na semaforoch do mna vrazilo auto. Moje auto je OK, je tam trosku oskrety lak na zadnom narazniku, druha strana je na tom horsie (kapota, predny naraznik, mriezka, SPZ).

V pondelok mam ist na obliadku, kedze to chcem dat PZP zeny, ktora to zavinila. Mam poskriabany lak na narazniku + odlomeny parkovaci senzor, avsak naraznik bol oskrety aj pri kolese este z minulosti a obavam sa, aby poistovak nezacal vymyslat, ze sa mi nic nestalo a ze naraznik uz bol oskrety.

Ako sa branit v tomto pripade, treba argumentovat tym, ze to co som tam mal ho nemusi zaujimat a ze nech sa pozera len na to co mi sposobila ona? Ako potom prebieha proces opravy (striekanie, oprava uchytenia snimaca), staci to odniest do servisu aj so zlozkou z poistovne a oni to servisu preplatia, ci to musim najskor prefinancovat aj a az potom mi to zaplati poistovna?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Skodova udalost - obliadka auta

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

uz som tu o tom pisal, vyhladaj si moje prispevky o skodovej udalosti...

ale aspon v skratke: poistovna ma fotodokumentaciu, podla ktorej si porovna povodne fotky s aktualnym stavom - na to sa budes aj odvolavat... co sa tyka postupu oprav, su dva sposoby: prvym je zanesenie auta do servisu po zdokumentovani, auto sa opravi a faktura sa odosle poistovni, ktora Ti obratom zasle poukazku, resp. presunie peniaze na ucet... druhym sposobom je nechanie si vycislit skodu u poistovne, ktora to podla svojich tabuliek prerata a zasle Ti peniaze, auto sa opravi (uz je jedno ako) a nasledne sa opat zdokumentuje...

dufam, ze aspon takto Ti to staci :)

// pisal som o tom napr. aj tu: http://www.hojko.com/prasknute-celne-sk ... 49379.html
heker
Redeemer
Redeemer

Fajn, dakujem. Dufam, ze tam nebudu vymyslat, ze to nie je ani vidiet, ze ten kusok plechu je minimalne ohnuty a ze to netreba ani striekat.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie, ten diel musi byt stopercentny... a samozrejme potom ziadat novy diel v origo servise, nie tmelenie a dolakovavanie kusku...
heker
Redeemer
Redeemer

Diel bol OK v case obliadky, ak sa nemylim. Teraz je oskrety pri blatniku (stalo sa to niekedy na jesen ci v zime) a v piatok co do mna vrazila zena - je tam mala preliacina asi 1-2cm dlha a odtrhnuty parkovaci senzor. Nepotrebujem novy diel, ta prehliacina je malicka a nie je to ani vidiet, stacilo by prestriekanie narazniku.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zalezi aj od amortizacie dielov, ale to Ti vsetko povedia v poistovni... je mozne, ze si budes moct narokovat aj novy diel... a neposlednom rade zvisi aj od toho, aku formu poistneho plnenia si vyberies...
heker
Redeemer
Redeemer

Formu poistneho plnenia? Ide to z PZP tej zeny, ktora do mna vrazila. Alebo myslis nieco ine?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

myslim to, co som pisal vyssie, ci Ti poistovna vyrata skodu a urci obnos prostredkov na plnenie alebo ci si to zaistis sam a nasledne odosles fakturu poistovni...
heker
Redeemer
Redeemer

Takze obhliadka dopadla uplne k spokojnosti, naraznik uznal na prelakovanie, parkovaci senzor na kontrolu (ak by bolo poskodene uchytenie), uz by s tym teda nemal byt problem.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vyborne, snad Ti to dobre dopadne :)
heker
Redeemer
Redeemer

Tak pred asi tyzdnom mi prisli peniazky, skoda bola 640 eur podla tabulkovych cien, 28 eur mi stiahli za amortizaciu. Pozrel som si aj podla listu z poistovne, ktory mi prisiel vcera, ze kto je presne ta pani, len tak nahodou pracuje ako namestnicka okresnej prokuratury. Kolka nahoda, ze pani mala SPZ na aute v tvare 111, 222, 333 a ze poistovna nerobila ziadny prietahy kvoli svetlu, ale je to lepsie, ze to islo takto hladko ako keby narazil niekto do mna kto by ani poistku nemal zaplatenu :)
Napísať odpoveď