myska na pracu
-
nejakymarko
Addict
myska na pracu
Zdravim.
potreboval by som poradit s myskou. budem ju pouzivat najme na pracu (autocad, revit, corel...)
moje poziadavky su....tlacitka dopred dozadu, programovatelne tlacitka, dobra ergonomia, a nenutnost pouzivania podlozky na akomkolvek povrchu (podlozka ma otravuje)...asi radsej drotovu ako bezdrot.
zaujala ma Logitech G9x, len ta cena je dost vysoka...
oplati sa dat tolke peniaze za mys, alebo existuje nejaka alternativy?
dik
potreboval by som poradit s myskou. budem ju pouzivat najme na pracu (autocad, revit, corel...)
moje poziadavky su....tlacitka dopred dozadu, programovatelne tlacitka, dobra ergonomia, a nenutnost pouzivania podlozky na akomkolvek povrchu (podlozka ma otravuje)...asi radsej drotovu ako bezdrot.
zaujala ma Logitech G9x, len ta cena je dost vysoka...
oplati sa dat tolke peniaze za mys, alebo existuje nejaka alternativy?
dik
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: myska na pracu
Z hladiska kvality je urcite alternativou G5 od Logitechu, ale tam je cena podobna. Z ergonomickeho hladiska je G5, starucka MX510, MX518... urcite lepsie ako G9/G9x. Ak ta podlozka otravuje, tak potom pozor na laser, pretoze ten je na niektorych povrchoch dost nepredvidatelny, 5700px narobi galibu a je to viac na skodu. Pripadne sa pozri na Razer ci Microsoft.
-
nejakymarko
Addict
ta 510 sa nevyraba aj s drotom?
ta 518 sa mi priam hnusi, cize ta vypadava z hry, aj ked je nepochybne kvalitna...
nejake alternativy od rezeru ci microsoftu?
ta 518 sa mi priam hnusi, cize ta vypadava z hry, aj ked je nepochybne kvalitna...
nejake alternativy od rezeru ci microsoftu?
-
hojko
Site Admin
Skolacik: MX510 aj 518 su kablove mysky, neviem kde si videl bezdrotovu. 510 je stary model, takze uz mozno kupit nepojde, nahradil ho pred rokmi model 518. Myska sa robila vo viacerych farebnych kombinaciach, takze ak sa ti nepaci farba, treba hladat. Ak sa ti nepaci ergonomia, tak v tom pripade nevies o com pises, pretoze myska padne do ruky ako uliata. Od Microsoftu pozri staru Intellimouse alebo nieco z rady Sidewinder, Razer ma vacsinu mysiek oznacenu ako hernu mys, no mal som dva kusy Razera v ruke a bolo to hrozne (jednou z nich bol DeathAdder).
-
nejakymarko
Addict
co sa tyka tej MX510, tak na alze (cisto podla fotiek) vyzera ako bezdrot, tak som sa lakol...
518 sa mi nepaci co sa tyka tych "preličiniek" na povrchu....ergonomicky nevyzera zle
od razeriek si ma prave odradil
a co sa tyka TEJTO (ta X3 sa mi zda byt moc mala) tak sa mi nepaci dizajnovo, taka je na mna az moc ufonska
nejak si asi nenavzberam tazke to je so mnou
518 sa mi nepaci co sa tyka tych "preličiniek" na povrchu....ergonomicky nevyzera zle
od razeriek si ma prave odradil
a co sa tyka TEJTO (ta X3 sa mi zda byt moc mala) tak sa mi nepaci dizajnovo, taka je na mna az moc ufonska
nejak si asi nenavzberam tazke to je so mnou
co tak tato ? http://www.progamingshop.sk/logitech-mx ... -1304.html
na eBay sa da zohnat za ovela lepsiu cenu.
viem ze chces drotovu ale tato ma vpredu miniusb cez ktore sa nabija (idu tam 2 nabijacie AA baterie), takze ju v podstate mozes mat aj ako drotovu aj bezdrotovu...podla nalady...nabita vydrzi vyse 2 tyzdnov
ja uz ju mam vyse 3 rokov a je to asi najlepsia mys co som mal...potom mam este MX Performance ten isty princip len novy design a vyssia cena, s tym ze nabita vydrzi kratsie (len 1 AA bateria), ale ma "darkfield" to je druh lasera (asi je to laser, neviem...) s ktorym mozes pracovat na hocakom povrchu, aj napr na skle...
na eBay sa da zohnat za ovela lepsiu cenu.
viem ze chces drotovu ale tato ma vpredu miniusb cez ktore sa nabija (idu tam 2 nabijacie AA baterie), takze ju v podstate mozes mat aj ako drotovu aj bezdrotovu...podla nalady...nabita vydrzi vyse 2 tyzdnov
ja uz ju mam vyse 3 rokov a je to asi najlepsia mys co som mal...potom mam este MX Performance ten isty princip len novy design a vyssia cena, s tym ze nabita vydrzi kratsie (len 1 AA bateria), ale ma "darkfield" to je druh lasera (asi je to laser, neviem...) s ktorym mozes pracovat na hocakom povrchu, aj napr na skle...
-
nejakymarko
Addict
ta performance je dost do pohodky..no len ta cena...budem musiet pozriet ten obay...
a ak by mal niekto v BA tu G9x alebo viete kde ju maju v obchode, chcel by som si ju aspon osahat ako sa drzi...tak by som bol rad ak by ste mi poradili...
dik zatial
a ak by mal niekto v BA tu G9x alebo viete kde ju maju v obchode, chcel by som si ju aspon osahat ako sa drzi...tak by som bol rad ak by ste mi poradili...
dik zatial
skus tuto:
http://cgi.ebay.com/Logitech-Performanc ... 19bae4f226
Item has been refurbished = bola poskodena z vyroby, v servise ju dali do kopy a predava sa bez krabice a tak...ja mam take obidve a su plnohodnotne len bez krabice a hlavne za polovicnu cenu ako u nas...
http://cgi.ebay.com/Logitech-Performanc ... 19bae4f226
Item has been refurbished = bola poskodena z vyroby, v servise ju dali do kopy a predava sa bez krabice a tak...ja mam take obidve a su plnohodnotne len bez krabice a hlavne za polovicnu cenu ako u nas...
-
hojko
Site Admin
Mal som a este aj mam v policke Logitech MX 1000 a mozem povedat, ze je to zla myska, velmi zla. Nabijanie kazdne 2-3 dni, kurzor skace, niekedy je nutna podlozka (najlepsie kancelarsky papier), inokedy funguje pekne aj na stole ci obycajnej tenkej platenej podlozke..., urcite by som sa takejto kupe vyhol. Rusenie mobilnym telefonom nie je nic nezvycajne alebo obcasna spomalena reakcia pohybu kurzora.
-
nejakymarko
Addict
dik hojko za postrehy, taku mysku teda nechcem .. teda ma to len utvrdzuje ze chcem drot...
rozhodujem sa predsa len medzi tou GX9 vs. Sidewinder (aj ked ten ufonsky vzhlad) pripadne mozno pozriem este nejake razerky...
len by som si tie mysky rad osahal pred kupou, ktora ako sedi v ruke...
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2011 15:02)
mate niekto skusenosti s touto?
http://www.alza.sk/madcatz-cyborg-r-a-t-5-d183987.htm
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011 11:01)
cim dalej tym viac sa asi priklanam k G500, dokonca je aj za relativne slusny peniaz.
este k tym programovatelnym tlacitkam...dokazem nastavit take nieco, ze "tlacitko 1" mi spusti v autocade ciary a v revite steny napr? da sa to nejak pomocou tych profilov nastavit, alebo ako si to mam
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2011 11:20)
Tak nakoniec som kupil ROCCAT KOVA [+] zatial spokojnost, uvidime v dlhodobom meritku
Mozete lock
rozhodujem sa predsa len medzi tou GX9 vs. Sidewinder (aj ked ten ufonsky vzhlad) pripadne mozno pozriem este nejake razerky...
len by som si tie mysky rad osahal pred kupou, ktora ako sedi v ruke...
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2011 15:02)
mate niekto skusenosti s touto?
http://www.alza.sk/madcatz-cyborg-r-a-t-5-d183987.htm
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011 11:01)
cim dalej tym viac sa asi priklanam k G500, dokonca je aj za relativne slusny peniaz.
este k tym programovatelnym tlacitkam...dokazem nastavit take nieco, ze "tlacitko 1" mi spusti v autocade ciary a v revite steny napr? da sa to nejak pomocou tych profilov nastavit, alebo ako si to mam
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2011 11:20)
Tak nakoniec som kupil ROCCAT KOVA [+] zatial spokojnost, uvidime v dlhodobom meritku
Mozete lock