Kúpa GPS navigácie.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Rebeka15
Light Expert
Light Expert

Kúpa GPS navigácie.

Príspevok od používateľa Rebeka15 »

Zdravím,potrebovala by som radu pri kúpe GPS navigácie,aj s hlasovými povelmi,do 120 eur.Díky za radu.
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa GPS navigácie.

Príspevok od používateľa dekarbon »

ja mam od tohto vyrobcu a zatial amximalna spokojnosť len troška drahší model aj amm ale do 120 eur by mohlo byt toto:

http://www.alza.sk/navigon-20-easy-ce-d213604.htm

alebo:

http://www.alza.sk/mio-tatu-400c-d129526.htm

ale vo všeobecnosti by som sa rozhodoval bud navigon alebo mio tie su dobré ale tam azs zaleží aj od použítého čipu aký to má pre satelitný rpíjem kvôli mestám aby to budovi ten signál moc netienili a podobne..ale uz ten SIRFSTARIII je dobry

//autoeditácia príspevku (03 Máj 2011, 8:03)
ešte ma anpadla jedna značka a tou je garmin tie su tiež velmi fajn
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tem o navigaciach je tu viac ako dost. Vela ludi neodporuca Mio z dovodu aktualizacie map, je tam vsak mozne pouzit iGo a mapy stahovat z internetu. Pri kupe navigacie by som si najskor na internete zistil, ci dokazem mapy aktualizovat zadarmo stiahnutim z internetu alebo ci mi navigacia sama bezplatne ponukne aktualizaciu map pocas urcitej doby (ako napriklad v pripade TomTom One).
Rebeka15
Light Expert
Light Expert

A ako je to so sťahovaním aktualizácii máp z internetu u Navigonu,Garminu ,žiaden problém?Ešte som si prečítala celkom dobré recenzie na Garmin 1250,jedine,čo by mi chýbalo je sprievodca jazdných pruhov,ktorý nemá.Aký máte názor na Garmin nuvi 1250?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Garmin dokazes aktualizovat, mapy najdes, staci kupit len 4gb pamatovku na to. Tie vyssie rady mozno treba odomknut, neviem. Navigon ma tiez mapy na nete, ale neviem ako je to s ich aktualnostou, tam postaci 2gb pamatova karta, lebo su mapy delene po krajinach a nepotrebne mozes zmazat.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

http://www.dealextreme.com/p/6-lcd-wind ... -map-37914 kup tuto a bude...vnutornosti su aj tak rovnake
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

test napísal:Garmin dokazes aktualizovat, mapy najdes, staci kupit len 4gb pamatovku na to. Tie vyssie rady mozno treba odomknut, neviem. Navigon ma tiez mapy na nete, ale neviem ako je to s ich aktualnostou, tam postaci 2gb pamatova karta, lebo su mapy delene po krajinach a nepotrebne mozes zmazat.
Neviem ako je to s vyssimi radami ale na nasej malej 200ke sa da mapa posekat po akychsi stvorcoch... to najdolezitejsie z City Navigatora som napchal aj na polgigovku.
Rebeka15
Light Expert
Light Expert

A čo by ste mi teda odporučili-Garmin 1250 alebo Navigon 20 easy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rebeka15: Hoci sa mi designovo viac pozdava Navigon, asi by som siel do Garminu z dovodu aktualizacie map. Zariadenie ma rozsirenie pre pamatovu kartu, takze za 15 eur si kupis pamatovu kartu a stiahnes nove mapy na internete, pripadne vyuzijes moznost bezplatnej aktualizacie (plati pri niektorych modeloch, treba nastudovat popis zariadenia) a aktualizujes to po zakupeni.
Rebeka15
Light Expert
Light Expert

Myslím,že aj Navigon má pamäťovú kartu(2 GB),nie?Ale čo má odráza je to,že Garmin nemá sprievodcu jazd.pruhmi a TMC hlásenie.Takže Navigon má problém s aktualizáciou máp?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Rebeka15: Robil som aktualizaciu map pre Navigon, avsak nastal tam problem, ze navigacia z nicoho nic obcas vyhodi chybu, neviem preco. Ako v pripade Garminu, aj tu stacilo mapy nakopirovat na pamatovu kartu a aktualizovat ich. Ako tak ale teraz pozeram, tak na isohunt.com su nove mapy aj pre Navigon.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pouzival som aktivne iba TOMTOMíky a McGuider v Nokii :-D ... tomtomy dobre, plne mi vyhovovali, ale nikdy som nepotreboval aktualizovat mapu, tak ako je to v tomto ohlade neporadim :-D ... Guider velmi dobry na rychlu orientaciu v terene - ale iba s telefonom, ktory ma dobry GPS chip a s drziakom (orientacia vo vacsom meste, kedy mas soferovat a este k tomu v druhej ruke stiskat telefon nieje ten najsambezpecnejsi sposob, ako spravit pruser)

... takze som sice nepomohol, ale citil som obciansku povinnost podelit sa :-D
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Podla mna je najlepsie na toto mat nejaky Android fon (alebo iny smartphone)... A mapy su vzdy akutualne a zadarmo :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no ono nejde az tak o system toho telefonu - na kazdu platformu existuje slusna navi ... problemmatickejsie byva umiestnenie GPS chipu a potom samotne umiestnenie telefonu v interieri auta (kor, pokial nechces aby ti trcal nejaky kus zeleza v podobe drziaku z palubky - mne sa dobre osvedcila kombinacia volantu citroenu berlingo a nokiee E75 - jednoducho sa telefon na vysku zaprel medzi stred volantu a veniec a drziak bol na svete :-D) ...

istym riesenim je aj akykolvek telefon do ktoreho nainstalujes nejaku navi a sparis to s externym Bt GPS chipom :-)
Rebeka15
Light Expert
Light Expert

Tak moc krá díky,Hojko aj za tú stránku a rozhodla som sa pre Navigon ,kedže je v tej istej cene ako Garmin ale s viacerými funkciami.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

sano456: Zadarmo a aktualne mapy mam aj v pripade, ze mam nejaky Garmin, Navigon, Mio (s iGo), maju pamatovu kartu a mapy dokazem najst na nete.

nordkapp_pb: Uz vidim ako niekto predava Hummer alebo Mercedes CLS a kupuje si Berlingo :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko: ... ved aj v Hummeri, alebo CLSku mozes mat volant z berlinga ... naco hned vci komplikovat ? :-P :-P :-P
Napísať odpoveď