Pokazené obrázky po prevode do tlačového formátu

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
pitbullko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Pokazené obrázky po prevode do tlačového formátu

Príspevok od používateľa pitbullko »

Ahojte,
mám dosť veľký problém a to:
Otec píše skriptá pre školu. Pre jeho skriptá som skenoval obrázky z rôznych kníh. Všetko bolo v poriadku až pokiaľ nevytvorili ako mi bolo povedané film ( pdf z ktorého sa to už bude tlačiť ).
Obrázky sa pokazili. Vraveli mi niečo také tuším, že oni to prevádzajú do stupňov šedi.
Zaujímavé je to, že nie všetky obrázky sa takto pokazili ale väčšina áno.
Po naskenovaní som obrázky žiadno neupravoval iba orezal v kreslení.
Vedel by niekto prosím poradiť nejakú jednoduchú úpravu ako tie obrázky upraviť vo photoshope aby sa táto chyba už po prevode do tlačového formátu neprejavila? Čím je spôsobená táto chyba?
Dík
Prílohy
office.jpg
pdf.jpg
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Pokazené obrázky po prevode do tlačového formátu

Príspevok od používateľa jarda.j »

Asi nekde robíš chybu, odskúšal som to z Tvôjho prvého obrázku s pomocou Open Office do *pdf, prikladám
Prílohy
office.pdf
(279.51 KiB) 48 stiahnutí
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Podľa mňa je lepšie použiť aspoň Gimp (free) a rovno z neho to exportovať, ukladať do *.pdf. Nie som si však istý či to gimp vie, photoshop to vie určite, možno by ti postačila aj 30 dňová "demo" verzia.
Ináčej netuším kde môže byť problém. V akom formáte ukladáš obrázky z malování? *.bmp?
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

jarda.j ja viem, že to ide. Aj ja si vytvorím doma *.pdf a je dobré. Oni údajne toto *.pdf upravia nejakým tlačiarenskym programom a keď to spravia tak vznikne táto chyba.
Dnes mi niečo také spomínal, že to prevádzajú do stupňov šedi.
leko ale ja to musím exportovať do *.pdf z wordu. Potreboval by som nájsť nejakú úpravu v Photoshope, ktorou by som tie obrázky prebehol.
Obrázky sú len čiernobiele, resp., by mali byť - žiadne odtiene šedej. Naskenujem to ako *.jpg, teda spoň tak sa mi zdá.
Ešte ma napadlo, že tie obrázky sú skenované zo starých kníh, kde je taký starý zožltnutý papier. Ono to síce ten zažltnutý papier naskenovalo ako bielu - aspoň sa zdá na pohľad. Ale možno to nie je úplne biela a potom pri tom prevode do stupňov šedi to tak stmavne.
Vo photoshope sa nedá previesť obrázok do stupňov šedi?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Preto je formát *pdf, aby to bolo použitelné na všetkých platormách. Keď im to dáš v *pdf, tak nemajú čo upravovať. Trvaj na tom, aby to vytlačili tak, ako to je. Ja som s tým nemal nikdy žiaden problém. Keď, tak si nájdi inú firmu. Nevidím žiaden dôvod transformovať č/b do stupňov šedi, to je zjavne pochybné. :)

Komplet si to v Open Office spracuj, ulož ako *pdf a daj do tľače. Ja tak robím bežne.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Veru tak. Oni prosto budú tlačiť čierno bielo bez toho aby museli súbor nejak opravovať. Tlačiareň predsa dokáže tlačiť len čierno-bielo keď jej to "povieš"...
Ale keby náhodou tak stupne šedi vo photoshope:
pitbullko
Light Star
Light Star

No dík chlapi za pomoc zatiaľ, skúsim s tým skúsim niečo spraviť, uvidíme...
Napísať odpoveď