caute, vedel by mi niekto potvrdit, ze to tak funguje aj teraz?
vcera (pondelok) som cez platobny prikaz posielal cca 300€ do zahranicia (TB -> KB) a obratom mi prisla SMSka o tejto platbe, ze bola zrealizovana a prachy mi to hned aj odcitalo. naposledy ked som takto nieco posielal (cca ten isty cas, ten isty ucet, ale nepracovny den) mi dosla SMSka az niekedy o 6 rano na dalsi den, dovtedy som este platbu mohol zrusit. to by som este chapal, ale ..
ako to teda je? zalezi ten cas prevodu aj od konkretnych bank? ak ano, ma niekto skusenosti s prevodom medzi TB a KB? ak mi teda poslu notifikaciu, ze platba bola zrealizovana, asi to este neznamena, ze ju ten dotycny aj dostal, vsak? je teda nejaka moznost ako z mojej strany zistit, ci bola platba na jeho ucet dorucena? pripadne vidi nejak ten prijemca platby, ze prachy su "na ceste" alebo sa to dozvie az ked mu pridu na ucet?
To, že bola platba zrealizovaná, resp. že ti stiahlo peniažky z účtu ešte neznamená, že ich adresát dostal.
Vnútroštátny prevod medzibankový trvá cca 2-3 pracovné dni. Medzištátny prevod cca 5 prac. dní - no tie časy sú prudko závislé od viacerých vecí (koľkokrát denne banka realizuje prevody - do zrealizovania prevodu môžeš platbu zrušiť, či patria do tej istej finanč. skupiny...)
Často posielam financie do UK a trvá to cca 4 prac. dni. Vrámci SR z TB do mBank cca 2 prac. dni. Z mBank do Tatry cca 3 prac. dni.