Zdravim, rozhodujem ktoru GTX 560 mam zobrat kedze je ich k dispozicii viac. Rozhodujem sa medzi MSI GTX 560ti Twin Frozr II a Gigabyte GTX560ti SOC. Ta gigabyte je nataktovana viac ale viac ma laka ta MSI kedze mam aj dosku od MSI. Ale zevraj MSI nema VRM. Ide mi hlavne o to ktora sa mi viac oplati a ci tu MSI nataktujem aspon na hodnoty tej GB. Chcem počut vaš nazor ktoru by ste zobrali.
jj dik som sa pomylil..... takže gigabyte tak čo som čital tam ma chladenie VRM a je najmenej hlučna. Da sa nataktovat este viac ako je teraz alebo je to uz jej max. hranica ?
vyborny pomer cena/vykon si myslim myslite že by to šlo aspoň na 1 GHZ alebo aspoň 950MHz. Za tu SOC by som musel dat o 30€ viac čo sa mi zda zbytočne keby šla aj tato nataktovať na približne hodnoty.
O 14€ viacej, nie o 30€. Lenže bacha. Tam nie je rozdiel len v takte, ale aj v chladení a použitých súčiastkach. Tá SOCka má kvalitnejšie súčiastky, za tú cenu sa rozhodne oplatí.
TO je pravda, takže berem asi tu SOC-ku. čital som že ta 560 SOC= ref. GTX570, dokonca že je o nejake 3% vykonnejšia takže ak to je pravda oplati sa to. 570 ma len väčšiu pamäť.
jvboss neporovnavat zas 570gtx pretoze tu mozes tiez nataktovat a mas vyssi vykon ako 580gtx takze tak,ale cena pomer/vykon soc 560gtx o moc ale necakaj ze ju nataktujes,zalezi vsetko kus od kusu ale o tych 50mhz hadam pojde na jadre
hlucnost neni nic extra no ja ti to objektivne nepoviem bo vzdy hram cez sluchatka alebo vypeckovane cez repro, teplota je norme niakych 60-70 v zatazi, hram vo full hd hry ako Crysis, Mass Effect, GOW...ta karta nema problem s nicim
v poho ja mam 5.1 zvuk cize v zatazi mi to nebude vadit skor v pokoji ked sa nieco stahuje, otacky sa reguluju automaticky pri zatazi a pokoji alebo sa to nastavi na jednu hodnotu ?
Niečo som pozeral na forach a maju s tou SOC od gigabyte problemy ze po 20 minutach hrania sa objavuje cierna obrazovka. Pisal tam ze musel znizit takty o 25MHz a potom to uz islo v poho. Keby to napisal len jeden clovek tak v poho ale objavovalo sa to viackrat takze sa trochu bojim do nej ist.
tak ja mam gainward phantom2 ghx 560Ti 2GB a zatial spokojnost , chladic je tichy, teploty v norme, neviem na kolko ide ten chladic ale kedze ho nepocut skoro vobec tak asi na nizke otacky http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=458