Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Frikso »

Momentálne mám bravu 1.6 16V a poviem ti, že žere to jak prasa pri valove. Keď bravu, tak 1.2 16V, tym 1.4kam sa vyhybaj oblukom, na tie každy nadava aj vo fiatackom klube, kazi sa to, pomer spotreba vykon tiež nie je nič moc. Ak máš v planovanom najazde prevažne medzimesto, tak pripadne JTD. Inak je to veľmi komfortne auto v pomere k cene. Punto II ma kamarat už druhe v poradi, je s tým spokojny. Kazivosť porovnatelna s fabiou, diely približne tiež. Ja som bol vždy antifiatak viacmenej z principu, dostal som sa k tomu viacmenej nahodou a nelutujem. Japonca v tom však nehladaj.

Ak by som ti mal poradiť, tak ako študentovi tu feldu na plyn. Ono sa to nezda, ale dosť to ušetri, hlavne teraz, keď benzin ide pomaly za €1,5 za liter (plyn €0,7). Mal som feldu/favorit na plyn predtym, vozil som sa ako pán, hoci na úkor pohodlia, ale ako sa vraví, tak ešte aj na záchod som chodil autom.
Ešte sa pozastavim na tym, že favorit určite nie. Nakoľko mám s týmito autami bohate skusenosti, tak ti prezradim, že medzi feldou a favoritom je rozdiel len v detailoch/designe (v konštrukcii aj motore je to to iste vozidlo). Vzhľadom na pomer ceny felda/favo by som radšej bral favorit r.v. po 7/93 než predliftaceovu feldu. Rozhodnutie je na tebe.

Do pozornosti (okrajovo) ešte uvediem mazdu 323f, daewoo espero/nexia (mne osobne nesympaticke, ale je to možnosť), pripadne toyotu carinu (tu bacha na cenu dielov). /ak to tvoj rozpočet unesie/
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

feliciu vies najst v pomerne slusnom stave aj celkom zachovalu s drobnymi kozmetickymi chybami za pomerne slusnu cenu len treba velmi hladat /pred 3 tyzdnami som tak s kamosom kupil 1.6 za 550€/ ide ako hodinky... spotreba v meste okolo 6,5l ale jazda podla predpisov -> max 80km/h

francuzom sa /ked sa dá/ vyhýbaj a to neplati len o autach :lol: /ale ta 306 by mohla byt dobra volba/
pri 306tke si davaj hlavne pozor na 2,0 HDi co sa tyka motorovej casti pri kupe, dost casto odchadza čerpadlo
ber benzin, ale ked sa bojis spotreby ( :roll: ) tak 1,9TD
s 306 mam skusenost a viem co pisem
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Frikso, no nejdem robit nejakeho znalca, ale otec robil nejaky ten piatok u hasicov a vedel by ti rozpravat, ako pri nehodach koncili favoritky a ako felicie... co je horsie, ako koncili (bohuzial KONCILI) ludia v nich. :(

Tak, ale tvoje reci, ze na Felde na plyn sa da vozit ako pan ma potesili. A naopak, to o Brave dost sklamalo, kazdopadne Ti dakujem.

CheZteR, stale neviem co mate proti Francuzom (hadam nei to, ze postupili na MS na ukor Bielorusov? :D). No dost bolo srandy. Co mi znami hovorili, tak Peugeoty sa malo kazia, ale nieco mi nahovara, ze vy ma z toho chcete vyviest.

A co poviete na Renault Megane Hatchback? My sme mali dlhe roky Megane Scenic a islo to ako hodinky, ani raz sa to nepokazilo a na pomerne velke auto to malo spotrebu nieco malo vyse 6L (komb.). Tak neviem, zeby sa nam utrafil taky kus, co sa zrovna nijak nepokazil?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

megane je podla mna velka ziariva hviezda medzi francuzmi :lol: (len mne sa nepaci tak som ho nespomenul :lol: )
ked chces megane tak si daj pozor pri nafte na egr ventil a na turbo, pri nafte pouzili blby system commnrail a odchadzaju tam vstreky...+ ta nasa nafta tiez nieje bohvie co.., slabsie brzdy,...oproti felicii mas neporovnatelne lepsiu vybavu avšak felda ma lacnejsie ND

ja nemam nic proti francuzskemu dizajnu, ale francuzskej technike neverim (MOJ OS. NAZOR), poznam to na svojom aute, kedze mam nissan a francuzi sa vlozili do nissanu a to co tam odchadza je vacsinou made in france :lol: preto som kupil rocnik pred vlozenim francuzov do nissanu, robili hlavne do Almery nejake suciastky k motoru sa mi zdá

EDIT
kedže si študent, nemáš príjem a stačí ti malé auto, čo povieš na Toyotu Startlet alebo Nissan Sunny alebo starú Nissan Micru? s tými autami niesu skoro ziadne problémy...a mal by si sa zmestit do nízkeho rozpočtu
17
Light Professional
Light Professional

CheZteR, no o tych autach som este nepocul a vyzeraju zaujimavo. Najma ta Toyota. Urcite sa po nich popozeram. Dakujem za tipy.

A co poviete na Hondu Civic?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

A co poviete na Hondu Civic?
hatch / sedan?

sedan sme teraz /cca 2 mesiace dozadu/ predávali za 1.400€ (sedan) celkom zachovala slusny stav na svoj vek ale inak idú určite od 2.000€ + /tie slusnejsie/ - tá naša bola pred výmenou rozvodov + nejake dalsie male investicie

po tomto aute sa vobec nepozeraj ked máš iba 1.000€ :? inak slušný výber ale orig. diely sú nekresťansky drahé ako na Hondu, tak aj napr. na Nissan /ale to sú orig. diely asi všetky :smt017 /
tu ti vychadza velka vyhoda pri felde, ND na feldu mas na kazdom kroku - je ich vela - idú lacnejšie
17
Light Professional
Light Professional

Myslel som skor hatchback. Som si vedomi toho, ze diely na podobne znacky su drahsie. A ano, na felde su ND vyhodou. Polovica inzeratov nie je ani tak o predavani samotnej felicie s papiermi, ale o rozpredavani na diely, cize to vidim ako jedno velke plus.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

pohladaj si peknu zachovalu feldu od nejakeho dochodcu najlepsie 1,6 benzin -> si mlady chalan nechces sa plazit na 1,3 po meste (viem o čom hovorím :lol: ) spotreba je dobra do 7,5l maximalne ked vieš jazdiť... neboj sa skrabancov ani hrdze je to felicia, nieje to auto ktore vyšlo zo showroomu, vymenis filtre a naplne zaplatis positku a vozis sa, ND si zozenies lahko... :wink:
17
Light Professional
Light Professional

Pri kupe skor od ruky, ako z bazaru, co?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak...v bazare velmi feldu nenajdes a ked najdes nebude do 1.000€, od ruky sa pekne stretnes s panom ktorý ti o aute čo-to porozprava, pojdete sa previezt a ked sa vratite,povieš že noo tu je poskrabane tam je poškrabane tu vrzga, tu klepe, tam je odrete a zjednas cenu o 100-200€, podate si ruky a ideš na prepis :lol:
17
Light Professional
Light Professional

CheZteR, ty borče. Nejako prilis ruzovo to vidis. Ale mna caka este rok makaciek, aby som si to auto mohol kupit. :D

(...nejaky sponzor? :) )
CheZteR
Redeemer
Redeemer

neboj sa, ja som si na svoje auto odmakal 3 roky cez letné a v 19 som si kupil primeru p11/144 (fajnšmekri vedia), každý namňa kukal že 19 študent sa vyváža na 2.0 sport primere "01, zacáloval som za ňu 2.400€ povodne som mal 2.700€ ale dalo sa zjednať, teraz cez leto ma čaká výmena rozvodov (pálka 300€ komplet sada)...po roku zistujem ako sa veci majú, benzín je drahý, odchádzajú xenóny (60-80€), auto je síce pekné, ide dobre, nemam problem si to na ceste rozdať s doslova hocikým :roll: no čoraz viac jazdím tým viac ma láka pokojná jazda, nikdy sa mi nestávalo že ma obehovala fabia, teraz mám tú česť prečítať si zozadu 1,2HTP :lol: , športový výfuk by som hned menil za origo ktorý tam má byť, už ma nebaví ten zvuk, je síce pekné ked sa zamnou otáčajú ludia (nejde o nic hrozne vsetko vramci normy pekny sportovy zvuk)..ale co sa ti tu snazim vysvetlit...nemusis byt za kazdu cenu frajer :wink: frajer budes ked sa budes vyvazat za lacny peniaz, polku auta si opravis doma na kolene doslova na parkovisku pred blokom, nemusis behat s kazdou prkotinou na diagnostiku ... :slap:
17
Light Professional
Light Professional

No asi sme sa nepochopili. Nie nie nie, ja ziadny frajer niesom a ani nechcem byt, auto chcem na normalne jazdenie, nie na pretekanie. Z racionalneho hladiska teda prizeram na spotrebu, lebo dlhodobo to bude najviac tahat peniaze z vrecka. Ale na druhej strane, aby som sa mal zase obmedzovat na nejake Daewoo Tico, co ide na "pol litra na 500km", to nie. Vsetko ma svoje hranice, snazim sa najst nejaky stred medzi urcitym komfortom, dobrou cenou, pripadnymi nakladmi na opravu a spotrebou. Az by vsetky faktory mali byt idealne, tak by som nasiel dokonale auto, ale take nie je. :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

pri diesloch je vacsia pravdepodobnost poruch hlavne turbo a vstreky pretoze na slovensku mame "spinavu" nie prave najkvalitnejsiu naftu...
pri benzinoch sa velmi spotreby bat nemusis, pretekar teraz niesi ale budeš :wink: bude ta to lákať z času na čas vyhnať pavúkov z výfuku :lol: - spotreby sa neboj v meste 50tka do tej 100vky mas porovnatelnu spotrebu povedal by som ze 1,6 ju bude mat lepsiu ako 1,3 (felda) /s 1,3 som nemal tú česť ale pri 1,6 som nemal vyššiu spotrebu ako 8,5 ale to som jej dával riadne po meste/ ja so svojim 2,0 nemám problém zajazdiť cez mesto okolo 7 - 7,6l :wink:

http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 8392_n.jpg

EDIT: + poistka..je rozdiel davať raz ročne 180€ za dvojliter ako napr. 100€ za jedna-trojku
17
Light Professional
Light Professional

Na 2.0 to nie je nejaka mala spotreba? :) Ci sa mi len zda?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

je, preto som si to sfotil :lol: ale zase nečakaj neviem kolko XY l / 100km...v papieroch to síce má 12l v meste ale pri normálnom jazdení neexistuje že máš spotrebu cez 9l ... proste neexistuje potom si buď zlý vodič alebo niečo nedobre s autom :smt104 ale zase v mojom je motor sr20de co sa aj dodnes povazuje za jeden z najvydarenejsich motorov od nissanu... primera 1,8 je oproti 2,0 shit vo vsetkom, v spotrebe aj v spolahlivosti...ale to sme uz odbocili od tvojej felicie :lol:
17
Light Professional
Light Professional

To nevadi, dobre sa to pocuva... cita. :-D Aspon niekto je stastne "pojazdny". :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale to bohužiaľ momentálne neplatí :lol: mám totiž problém s imobilizérom a vidíš tu to máš
lacné auto = lacné problémy
drahé auto = drahé problémy
:lol:
17
Light Professional
Light Professional

Tak ma dnes napadli tieto auta:

Citroen Saxo, Ford Fiesta (2002 napr.) alebo nejaky Seat (Ibiza...)?
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

Cawte, chcel by som kupit auto v rozmedzi ceny nejak 2000 € - 3000 €,.,.rozmyslal som nad Fiat stilo alebo Renault laguna ,.,.aky mate nato nazor ,??
Napísať odpoveď