Inteligencny vs. emocny kvocient

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Inteligencny vs. emocny kvocient

Príspevok od používateľa jackb »

Aky nazor mate na to, ze clovek s vyssim IQ ma mensiu schopnost nadvazovat a partnerske vztahy?
Z rozpravania poznam teoriu o tom, ako maju IQ a EQ vzajomne odlisne hodnoty, preto vela inteligentnych ludi ma problem zacat vztah alebo si ho udrzat, a naopak ti menej inteligentni nemaju problem vstupovat do vztahov a udrzat si ich, aj ked take vztahy trvaju o mnoho kratsie ako ked sa podari opacnom pripade.
Za hovori, aj ked velmi do extremov vyhnana, postava Sheldona z BBT, ale aj mnozstva diskotekovych slecien, ktore inteligenciou rozhodne neprekypuju...

Takze, este raz: co na to vy?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Inteligencny vs. emocny kvocient

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Myslím ža ja som žijúci príklad tejto osoby :nono:
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Keby sme sa bavili o Sheldonovi,tak v jeho pripade je to o tom,ze on partnerske vztahy nechce a ani mu nechybaju. :D
A niektorym z vas chybaju...o com to bude?Urcite to nie je v kvocientoch.
Nadviazat vztah chce trpezlivost a udrzat si ho chce zase trosku sebazaprenia.
A ci uz clovek vie integrovat(to som hodila len tak spakruky-je viac druhov IQ) alebo nie,na tom uz tak nezalezi. :lol:
No a hlavne si nemyslim,ze kto ma vyssie EQ,musi mat zaroven nizke IQ.
Diskotekove slecny nemaju vysoke EQ...su len hlupe a skacu kde im pride :lol:

A problem,ktory jackb nacrtol,moze byt sposobeny tym,ze inteligentni ludia maju aj vyssie nos,tym padom sa im vo vztahoch dari horsie :D
A ludia s vysokym EQ nemusia byt ziadni dobraci,ale pekni manipulatori...

To sum up...urcite to nebude vo vyske IQ/EQ,ale inych hodnotach :smt006
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ja osobne si myslim ze je to skor tym ze inteligentnejsi clovek si hlada partnera na podobnej urovni a preto ma znizeny okruh potencionalnych partnerov a preto sa mu tazsie hlada.
Druha (velmi podstatna) vec je ze inteligentny ludia maju tendencie velmi riesit svoje emocie (pricom emocie funguju na velmi primitivnej logike).

Osobne si nemyslim ze mam nizke IQ (moja praca si s nizkym IQ nerozumie) a pri tom mi neaka ta emtapia nechyba (aj ked to nie je rozhodne neake velke mnozstvo). A problem mam len s ludmi s ktorymi si nemam co povedat (kedze napr. nesledujem telku tak sa s diskotekovou slecnou o superstar neporozpravam), komunikacny problem by som oznacil skor za problem "nizkej komunikacnej praxe" a neakych tych komplexov, ci prehnanej snahe zaposobit.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Aj ja si myslim ze v IQ/EQ to nebude. Skor to ide z pohladu co clovek chce, aky je tolerantny, aku ma psychicku vydrz, aky je klamar/poctivy a mozno este ine veci, a to si myslim plati vo vsetkych oblastiach, nie len v nadvezovani vztahov.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

v rámci vzťahov by bolo možno dobré zaviesť ešte nejaký SQ ako socializačný kvocient určujúci ako sa človek správa v spoločnosti. IQ a EQ majú na to tiež vplyv, ale nie celkom rozhodujúci.

mimochodom EQ neberiem ako "emočný kvocient" ale ako "empatický kvocient" - tj ako sa človek dokáže vcítiť do cudzích ľudí a chápe dopad svojho správania v rámci spoločnosti. poznám totiž pár emotívnych ľudí ktorí tieto emócie prejavujú len keď sa situácia týka ich osoby, ostatných majú na háku.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

javatar napísal:Ja osobne si myslim ze je to skor tym ze inteligentnejsi clovek si hlada partnera na podobnej urovni a preto ma znizeny okruh potencionalnych partnerov a preto sa mu tazsie hlada.
Druha (velmi podstatna) vec je ze inteligentni ludia maju tendencie velmi riesit svoje emocie (pricom emocie funguju na velmi primitivnej logike)..
kvocient sem, kvocient tam - robíte z toho vedu... javatar to tu vystihol asi najlepšie... väčšina ľudí si hľadá partnerov, ktorí k ním doslova "sadnú" po inteligenčnej stánke, pohybujú sa v približne rovnakej spoločnosti a ktorí sú na tom emocionálne podobne... osobne si neviem predstaviť vzťah s nejakou pipkou, čo sa nevie správať, povie, že Irák a Irán sú podobné mestá a tak... a môže vyzerať sebelepšie a mať sebeviac peňazí.... teda takto... dlhodobý vzťah... krátkodobý výstrelok prečo nie... akurát by som sa asi bál, že keď zasuniem, tak prídem o polku svojho IQ...
jackb
Redeemer
Redeemer

No mam v okruhu aj osoby, ktore sa dostali do stadia "sheldonizmu" a naozaj o sebe vyhlasuju, ze vztahy nechcu lebo nepotrebuju. Asi budu potrebovat polezanie si u uja v bielom plasti na kanape...

S javatarom suhlasim, a Maki to potvrdil, len ten komunikacny problem by som nevidel prave v tych bodoch, alebo su tak dobre skryvane, ze u cloveka nemusia vystupovat ako problem.
Zajačik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zajačik »

EQ by som si nejakým spôsobom chcel namerať. Už dávnejšie som hľadal nejaké testy na jeho zmeranie, no bez úspechu. Mám totiž také podozrenie, že som človek..dosť nedôverčivý voči novým ľuďom, hanblivý, uzavretý...nedisponujúci príliš veľkou dávkou empatie. No čo, aspoň som k sebe úprimný.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Zajačik napísal:EQ by som si nejakým spôsobom chcel namerať. Už dávnejšie som hľadal nejaké testy na jeho zmeranie, no bez úspechu. Mám totiž také podozrenie, že som človek..dosť nedôverčivý voči novým ľuďom, hanblivý, uzavretý...nedisponujúci príliš veľkou dávkou empatie. No čo, aspoň som k sebe úprimný.
moc sa lutujes ... ludia, ktori potrebuju riesit EQ miesto toho, aby sa snazili zmenit co im na sebe vadi su slabi :-)
ja ako mlady, krasny, perspektivny, vysoko inteligentny a emotivne stabilny clovek co len torsku keca, toto neriesim a vidim, ze prednosti ludi su inde, ako v nejakych kvocientoch :-) ... neschopnost nadviazat vztah (alebo aspon kontakt) moze byt skryta v milion veciach - nedostatok sebadovery, strach z odmietnutia, strach zo strapnenia, prilisna upjatost atd. atd. ... a
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Zajačik napísal:EQ by som si nejakým spôsobom chcel namerať. Už dávnejšie som hľadal nejaké testy na jeho zmeranie, no bez úspechu. Mám totiž také podozrenie, že som človek..dosť nedôverčivý voči novým ľuďom, hanblivý, uzavretý...nedisponujúci príliš veľkou dávkou empatie. No čo, aspoň som k sebe úprimný.
No a ja by som ešte dodal, že sa v sebe príliš pitveš a máš nízke sebavedomie. Prestaň radšej riešiť seba a začni riešiť svoj život!
K téme: EQ vs. IQ - platí, čo už bolo povedané - ľudia s extrémne vysokým IQ majú vo vzťahovej oblasti problémy, naopak ľudia s priemerným IQ to majú v nadväzovaním nových vzťahov ľahšie. To nie je o nejakých kvocientoch. Celé je to o starom známom: Vrana k vrane...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb
IQ nema zo schopnostou "nadväzovat vztahy" skoro nic spolocne- su to uplne ine veci. Skoro vsetcia tu pritomni verite na nejake metody, "pick-up" finty, manualy co kedy povedat a ako sa tvarit, kedy ju kde chytit a kedy nie, psychologicke postupy - lenze tak to nie je, v skutocnosti je to vsetko ovela jednoduchsie a praveze je to cele take banálne, tak je to az k neuvereniu.. :wink:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Sprostosť ja by som mal mať každý deň aspoň 3 nové vzťahy keby to bola pravda :roll: Vôbec nechápem, čo má spoločné IQ s tým, kto má koľko vzťahov... Veď čím väčšie IQ tým lepší rozum, čím lepší rozum tým viac ženských oserie nie ?

To, že diskotekové ženské roztiahnu nohy každému, kto má 2 gule vôbec o ničom nesvedčí... Ony ani tak nemajú nízke IQ, len svet je pre nich gombička chľastajú a takto to dopadne :roll:
No mam v okruhu aj osoby, ktore sa dostali do stadia "sheldonizmu" a naozaj o sebe vyhlasuju, ze vztahy nechcu lebo nepotrebuju. Asi budu potrebovat polezanie si u uja v bielom plasti na kanape...
Mohol by si mi toto prosím ťa vysvetliť ? To keď povie malé decko, že nechce vzťah tak je súce na psychiatriu ? To, keď si dospelý človek povie, že nechce momentálne vzťah a dá si pauzu je súci na psychiatriu ? Keď ja o sebe prehlásim, že žena v mojom veku mi je tak na jednú vec (sex) a kvôli škole a osobnom vzdelaní nemám na ňu čas - čiže, nechcem vzťah som súci na psychiatriu ? :roll:
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Janio napísal: To, že diskotekové ženské roztiahnu nohy každému, kto má 2 gule vôbec o ničom nesvedčí... Ony ani tak nemajú nízke IQ, len svet je pre nich gombička chľastajú a takto to dopadne :roll:
A to k diskotékovým ženám patria všetky baby čo chodia na disku alebo čo ???
Lebo aj ja a dosť mojich kamarátok chodíme na disku, ale nie za účelom "niekoho tam uloviť" alebo nechať si od niekoho kupovať drinky... nie každá baba čo príde na disku musí hneď rozkročiť nohy... Pozri sa ja som aj inteligentná, aj EQ mám vysoké (niekedy až moc) a teda na disku chodím sa zabaviť...a zabaviť u mňa znamená zobrať pár mojich kamarátok, a ísť sa vytancovať, nie ožrať, ani sa tam po niekom lepiť... tak bacha na tie výrazy, alebo ich definujte presnejšie...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Kafiatko nechcel som ťa nijako uraziť a ani som nenarážal na ženy tvojho typu... Narážal som skôr na túto vetu: "ale aj mnozstva diskotekovych slecien, ktore inteligenciou rozhodne neprekypuju..." Čo pokladám aj za pravdu, pretože zasrané dievčatá čo by ani na diske nemali čo robiť sú tam len kvôli tej jednej veci, ktorú som napísal... :)

// Njn... Moja chyba :oops:
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Mňa nikto neurazil, len netreba hádzať všetky ženy čo si chodia zatancovať, do jedného vreca.. ozvala som sa preto lebo niečo také ako ty napísala aj INsomNIA....
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

janio: vysvetli mi pojem zasrane dievcata
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Janio napísal:Kafiatko nechcel som ťa nijako uraziť a ani som nenarážal na ženy tvojho typu... Narážal som skôr na túto vetu: "ale aj mnozstva diskotekovych slecien, ktore inteligenciou rozhodne neprekypuju..." Čo pokladám aj za pravdu, pretože zasrané dievčatá čo by ani na diske nemali čo robiť sú tam len kvôli tej jednej veci, ktorú som napísal... :)

// Njn... Moja chyba :oops:

-to co si opisal, sa vola "projekcia vlastnych tuzob na druhe osoby"
- porozmyslaj nad tym.. :wink:
Vecsina dievcat a mladych zien ktore chodia na diskoteky, naozaj tam nejde kvoli nejakmu nahodnemu sexu, ale kvoli ludom celkovo,atmosfere, tancu, hudbe.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Napr. sestra môjho kamaráta... Sprostá, ako noc... Fláka školu, každý boží deň len pije, neučí sa... A to má 15 chodí na disky a viem si predstaviť, ako každému rozťahuje nohy... Takže asi toľko :) Takých "žien" je teraz plná riť

Gogo, ale ja nepíšem o "väčšine" ľudí. Píšem o tom, čo som vysvetlil už v tomto príspevku... Inak skoro nič mi nevraví ta veta, ktorú si dal do úvodzovkách a hľadať vysvetlenie na nete sa mi nechce

:minus: :* Čo to malo značiť ? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Janio napísal:Sprostosť ja by som mal mať každý deň aspoň 3 nové vzťahy keby to bola pravda :roll:
no podla toho co tu dokazujes, by si mal mat kazdu minutu jednu ;)
a to s tou psychiatriou si si nedocital, lebo tam bolo "nepotrebuje, lebo nechce" a to nechce mi pride uz dost na hrane a tie osoby z mojho okolia sa citia nekonfortne ked sa maju s niekym znamym vobec rozpravat, nie to este aby oslovovali cudzich ludi a rozrabali by s nimi vztahy...
Napísať odpoveď