samovolne signaly od zosilovaca

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mrk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

samovolne signaly od zosilovaca

Príspevok od používateľa Mrk »

nazdar

v aute mam zosilovac a subwoofer (bolo to uz s autom a nepodarilo sa mi presne vygooglit spec, je to pasiv a zosik je nejaky 2kanal) a samovolne bucha pri prejazde jamou, hrbolami etc...resp pri pohybe signalovych kablov z radia do zosilovaca

najprv som myslel, ze je kabel niekde pri koncovkach zalomeny, tak som ho skratil a napajkoval nove koncovky, no problem pretrvava, mal som aj rozobraty zosilovac, ci tam nahodou spoje niesu uvolnene, ale volnym okom som nic poskodene nevidel

zatial tak planujem si pozicat iny zosik a vyskusat ci to aj s nim bude buchotat

nejake rady ? navrhy ?

vdaka
mr.dred
Light Expert
Light Expert

Re: samovolne signaly od zosilovaca

Príspevok od používateľa mr.dred »

Najskôr vyskúšaj druhý zosik,ak to nepomôže,chyba môže byť aj v rádiu...špatná mech.konštrukcia výstupných konektorov,studený spoj na doske v mieste konektorov a pod.Autorádiá sú vopchaté v malom priestore,káble a konektory na seba tlačia a pri dlhodobom pôsobení + otrasy sa stane,že sa niečo uvolní... Ak je chyba v zosilovači,môže to byť kludne aj prasknutý niektorý odpor,alebo vadný kondenzátor - volným okom to nevidno.Ale to už chce viac skúseností s hladaním takýchto závad a hlavne hodiť to na stôl.Hladanie takejto závady priamo v aute je riziko.Bolia s toho kríže a nedajbože nejaký vytvorený skrat v napájaní...vtedy horia aj káble (20A poistka v zosilovači nie je žiadna zvláštnosť,ale tá to nemusí zachrániť,baterka dá skratový prúd v pohode aj 250A!!).Raz som opravoval 4kanal zosilovač z auta,ktorému upadla kostra a ukostril sa cez reprokábel pricviknutý pod sedačkou.Vtedy zhoreli tranzistory v meniči napätia aj s chladičom,ostala len kôpka hliníka.Skus popisať,príp.nafotiť niečo bližšie.
Napísať odpoveď