Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa ephramko »

nechaj si tento populizmus pre seba, sice sa to pekne pocuva, ide o pekny princip, ale dost pochybujem ze tento svoj princip aj obhajujes v praxi a chodis sa prechadzat po romskych osadach...tak mi prosim nevycitaj moje pragmaticke racionalne postoje...to je pekne, ze si idealista a drzis sa principov, ale idealistom si len tu, v beznom zivote sa riadis presne podla tych mojich racionalnych postojov, ktore tak odsudzujes a do osad na vychadzky urcite nechodis...

ako ste tu napisali, okolo tych osad si najma dovoluju mlade sproste decka...ked aj nieco urobia, nic im nemozu, pretoze su trestnopravne zodpovedne az od 14rokov...akurat by ste mali zbytocne vy behacky po policii a sudoch, ze ste tam strielali do vzduchu alebo do ludi, aj ked mozno pravom...

btw. co vam vadi na pravach zvierat ??? vam sa paci, ked niekto len tak zo zabavky utyra zviera? alebo ked si niekto zviera zadovazi, sprava sa k zivemu tvorovi ako k hracke a ked ho nebavi, tak sa onho nestara a v lepsich pripadoch ho vyhodi na ulicu, v tych horsich zviera necha skapat od hladu priviazane retazou k bude alebo ho da do vreca a hodi do rieky a podobne...je to nechutne spravanie, ako sa potom takyto clovek sprava k inym zivym tvorom ? a k ludom ??? myslite si, ze k ludom sa potom spravaju lepsie? nebudu tu nahodou rovnaki ludia, proti ktorym chcete radsej nosit zbrane ???
preto ocenujem, ze chcu tyranie zmenit na trestny cin a dat pomerne drsnu sadzbu...ale aby to malo nejaku logiku, tak musime zmenit aj ine zakony v trestnom zakone...kedze napr. ked ste ozraty a soferujete, zabijete neumyselne cloveka, tak by ste podla sucasnej legislativy dostali mensi trest nez keby ste utyrali psa (podla noveho navrhovaneho zakona)...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

D4vid . . . aj 13 rocny ti vie z troch metrov hodit silno kamen. by si sa cudoval, ale je to celkom pecka. prirovnam to teraz k niecomu inemu, je jedno kto stlaci spust, ucinok gulky je ten isty. snad sme sa pochopili. Ano boli tam aj taki mensi a pri nich respekt neplati, oni hadzu kamene po vsetkom, po mne, po autach, po sebe navzajom, u nich je to neviem co, ale opice na animal planet sa sem tam podobne spravaju.
z po, kade len chces. smer od he do po. a ides dedinky, a tam kade tade, niekedy pred dedinou, niekedy za. tak mimo, podla toho kde maju osadu alebo socialne domy. ale od po mas tiez krasu . . . ale tam uz je pokoj co idu hlavne tahy smerom na BA tak tam je klud, ale osobakom neviem neviem. myslim trasy typu krompachy, kloknava, a okolo spiskej . . . .

mimo ineho ephramkovi .... ja som NEVEDEL ze tam budu. kolko krat ti to mam pisat? my sme mysleli ze sa napojime na hlavnu cestu. nie ze sa ocitneme v strede romskej osady. Plus dalsia vec, niekedy sa proste takymto situaciam vyhnut neda. Plus dalsia pistol mozes mat na hocico, by si sa sem tam divil co okrem polovnikov beha v noci po lese, ceste, polnej ceste, po poli. a nie vzdy je to prave tak ako sa opisuje v kazdej knihe ze sa ta vsetko zlakne a utecie, napr take lisky su obvzlast pritulne a snazia sa ta kusnut, dedinski psi co v noci behaju kade tade, zacne brechat a vrcat a snazi sa ti kusnut do nohy. sem tam debilna srnka, ktorej zasvietis do ksichtu a blba stoji an ceste dalej, musis spomalit, zastavit dat nabok svetla, ona sa spamata a odcupita prec. Sem tam blbe stado jelenov ktorym je uplne jedno ci nieco ide po ceste aleob nie, alebo ci na nich svietis alebo nie, on kkt proste skoci na cestu ....
samozrejme by som ich nestrielal, ale lisku co sa ma snazi kusnut by som asi strelil.... Ano ephram vsetko su to tak extremne situacie a zriedkave ze AZ, ale SUUUUU. chaaaapes? su su su su, proste stane sa a si v prdeli.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ephramko:
populizmus? :) Pochybovať o mne môžeš a mať názor aký len chceš. Ešte raz sa ťa teda pýtam a prosím si konkrétnu odpoveď: je správne, že cigáň sa môže bezpečne prechádzať po meste a slušný biely človek po osade nie? Prosím si tvoju odpoveď bez ohľadu na to, ako v realite konáš - len, či je to správne alebo nie.
Aby som ťa upokojil (tvoj príspevok má značne konfliktný charakter), do osady na prechádzky nechodím, no nemám problém prejsť v noci tmavou a úzkou uličkou, pokiaľ je to cesta rýchlejšia a som ozbrojený. A rátam s tým, že v prípade napadnutia ma buď dobije agresor alebo sa budem schopný obrániť. Napríklad aj útekom. No nemám vnútorný blok ísť po mieste, kde mám plné právo byť. To za chvíľu môžme všetci ostať sedieť v železobetónových krytoch a komunikovať len mailom.

Na druhej strane si ma možno nie celkom správne pochopil: nikoho v súčasnom stave nenavádzam na to, aby na rande chodil k cigáňom do osady! Vravím, a za tým si stojím, že rovnaké právo, ako má cigáň na bezpečný pobyt v meste, má aj beloch v osade. Viď napríklad prípad Qwertyho, resp. blogerov a ľudí, ktorí cez osady prešli autom - či už z donútenia (inakadiaľ cesta neviedla) alebo zo zvedavosti ako to tí cigáni vlastne žijú. Takže podľa môjho názoru, ak cesta inakadiaľ nevedie alebo som extrémne zvedavý čo to v tej osade je, tak mám plné právo tam ísť a aj v bezpečí odísť. A pokiaľ mi tú bezpečnosť nevie zaobstarať štát (čo nevie), tak mám právo s agresorom naložiť v rámci NO, prípadne KN. Nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pravo, pravo...

mas pravo dane uzemie obist, pretoze dotycne individua sa spravaju ako zvierata

nutna obrana je nutna vtedy, ked nemas ako inak odvratit konflikt, takze v tomto pripade by si sa mal otocit a ist kade lahsie, krajnu nudzu sem neplet, z pravnickeho hladiska by si ju pouzit nemohol, takze rovnako ako predtym, otocit sa a utekat
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

qwerty-xyz napísal:Sem tam blbe stado jelenov ktorym je uplne jedno ci nieco ide po ceste aleob nie, alebo ci na nich svietis alebo nie, on kkt proste skoci na cestu ....
a sem tam blby clovek stavia cesty a dialnice, kde sa mu zachce a je mu totalne jedno, ake dopady to bude mat na miestnu faunu a floru...
keby pred tvojim barakom v noci pristala mimozemska lod, asi by si tiez cumel s otvorenou papulou, ze co sa to deje...a v takej situacii je presne ten jelen, zrazu nanho v noci zasvieti nieco, pricom netusi co to je...btw. na teba asi nikto v noci este nesvietil ze, to by si vedel, ze ty sice toho jelena pekne osvetleneho vidis, lebo ty nanho svietis, ale on vidi len silne svetlo uprostred tmy, nic ine...okrem toho take dialkove svetla uprostred tmy su dost neprijemne a oslepujuce, kedze mas zrenice prisposobene na tmu a mozu sposobit aj docasnu slepotu...
a ano, obvykle zvieratko s besnotou je pritulne a zmatene...nechod na mna s tym, ze taky urasteny silacky drsny a odvazny kulturista ako ty, potrebuje na nejaku prtavu listicku pistol... :D to, ze k niekomu ide besne zviera je pomerne zriedkavy ukaz (otec, dedo su polovnici a uz som pocul vselijake story ale ani oni osobne nepoznaju nikoho takeho), ale moze sa to stat, vacsinou ale clovek v ohrozeni zivota reaguje utekom...a este som nepocul o pripade, kedy besna liska toho cloveka aj prenasledovala :D :D

stoporko uz som ti predsa odpovedal, populizmus je velmi pekny, pritazlivy...dobre sa pocuva a vacsina ludi s nim aj suhlasi, rovnako aj ja...lenze populizmus je len populizmus...od reality na mile vzdialeny a hlavne populizmus nikdy neprinasa a nenavrhuje riesenie konkretnej situacie...
ja napriklad do takej romskej osady by som nechcel ist, ani keby sa tam vsetci ku mne spravali ako k vyznamnemu hostovi, nakrmili ma a zahrali mi...ani tak by som tam nechcel ist, lebo viem ako tie osady vyzeraju, ze je tam smrad, spina, vykaly kde tade...takze ja sa kludne o pravo prechadzat sa po osade aj dobrovolne vzdam...
pokial ty o tak krasne miesto a prechadzku v nom stojis, tak nech sa paci, kup si aj granatomet alebo volaj policajtov a prechadzaj sa...
to, ze rom sa moze prechadzat relativne bezpecne po nasich uliaciach a ty sa po osade prejst relativne bezpecne nemozes, ale mal by si mat na to pravo...je len pekny idealisticky populizmus, nic viac...riesenia neprinasas, a vynucovat si silou bezpecnost v osade nie je riesenie...na co mas vobec potrebu tam chodit? nechaj ich tak...prave ta situacia ukazuje ten rozdiel medzi nimi a nami, ze niektori obyvatelia osad su len primitivne nevzdelane sfetovane zvery a podla toho sa aj spravaju...ja sa nechcem znizovat na ich uroven a dokazovat im, ze som silnejsie zviera ako oni...pre mna za mna, nech si v tej smradlavej diere aj zhniju za ziva, oni tak chcu zit...a ja nemam zaujem tam chodit...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ephramko - neprinášam riešenia? Práve že áno - v iných témach som to spomínal viac krát. Do tejto témy to nepatrí, tak len veľmi v skratke: všetky nelegálne postavené domy, chatrče...nekompromisne zbúrať. Sociálne dávky a prídavky na deti vyplácať postupne počas mesiaca a dôsledne kontrolovať, že sa za ne nebude kupovať alkáč - ak sa to poruší, tak na 6mesiacov dávky znížiť o 50%. Neprispievať na viac ako 4deti, sprísniť kritériá pre nadobudnutie invalidného dôchodku a iných príspevkov. A opäť - prísne dbať na ich dodržiavaní.

Mrzí ma, že si ma fakt nepochopil - nikomu neradím do osady liezť a ani sám toho nemám potrebu (odkiaľ si vzal, že ma tam láka ísť na výlet???). No ak tam už raz niekto vlezie (ide tadiaľ cesta), tak má právo tam byť rovnako bezpečný ako v meste a ak mu to štát nevie zabezpečiť, tak má plné právo sa brániť. Inak to už napísať neviem. Tebou propagované strkanie hlavy do piesku je síce pekné, no situáciu nijako nerieši a len ju ZHORŠUJE - lebo podporuje agresívne chovanie voči slušnému človeku. Je to rovnaký prípad ako šikana dieťaťa: ak sa obeť schúli do klbka a pasívne prijíma rany, tak sa celá situácia len zhoršuje. A naša spoločnosť je takou obeťou. Ak sa slušní ľudia nebudú aktívne napadnutiu brániť ale len strkať hlavu do piesku, tak sa z tejto špirály, čo končí v totálnom megaprúseri (pogromy na cigánov a podobne), nikdy nedostaneme. Toto je a bola pointa mojich príspevkov čo som ti tu poslal.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko, aplikujme už konečne tvoju teóriu na politikov, zapáľme parlament a vykopme politikov. :wink:

Čo sa týka osád, tak jedine sa tomu vyhnúť, nič iné človeku nezostáva. Ako tu niekto spomenul bratislavký Pentagon - tiež to je vyhlásená štvrť a tiež by tam teda tí, ktorí nechcú, nemali chodiť a už určite nie naschváľ sa hrať na kovboja. :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Takže, som po dnešnom dni unavený ako kôň, tak to zbehnem len v krátkosti....

qwerty,
čo by som robil v podobnej situácii.... Respektíve pri napadnutí mnohonásobnou presilou degešov, ktorí síce nemajú strelné zbrane, ale napr. palice a zjavne je tam úmysel človeka doje****ať???
V ideálnom prípade by som so sebou mal aspoň jedného človeka, ktorý by mi z kufra auta podal dlhú zbraň (CZ858 - Harman Inc. doporučuje) a potom by sa situácia veľmi rýchlo vyrovnala a znormalizovala :twisted:.....
Ale život nie je o tom, čo je ideálne.... Ako to už bolo spomenuté aj u takýchto degešov istú rolu zohráva psychológia, takže by som asi aplikoval svoju priateľskú povahu, roztomilý výzor a nežný hlások (raz som ho použil naplno, tak kamarátka, čo bývala v dome neďaleko na 8. poschodí mi volala, že čo sa tam deje) :).... Pokiaľ by táto prvá línia obrany nefungovala a situáciu by som vyhodnotil ako možné ohrozenie a narušenie integrity, nasledovalo by použitie zbrane (svoje odbité mám, ale 30 - násobnú prevahu teleskopom neporazím).... Ešte posledné varovanie, ak by nepomohlo, tak varovná rana do blízkosti útočníkov (aby videli, že sa nejedná o plynovku a bude zle), ak ešte ani tak nedostanú rozum, tak potom rana do najagresívnejšieho a najpapuľnatejšieho útočníka (zabi pastiera a ovečky sa rozutekajú kade-tade).... V prípade, že sa im nebude chcieť ešte ustúpiť, tak poslať projektily do tých, čo sú najbližšie.... Toto by už snáď malo na 99% útočných davov stačiť.... A keď nie, tak potom ich so sebou do pekla zoberem čo najviac.... Ak áno, tak aj môj ústup, následné volanie 112-ky..... a potom určite veselý mediálny kolotoč, zo mňa média a trockistické organizácie vyrobia šéfa slovenského KKK, dlhé dokazovanie, odliv z mojich finančných rezerv smerom k právnikovi, použitie všetkých konexií a známych, a nádej, že to na súde dopadne dobre.....

A k tomu, či sa má pred problémami utekať a strkať hlavu do piesku.... Prosím, ale nakoniec si Vás tieto problémy nájdu a potom Vám veselo nebude.... Pokiaľ sa ľudia zlu nepostavia, ale utečú, zlo iba zosilnie a nakoniec tých ľudí utopí v ich krvi.... to je história i životná prax....
Nevravím, že problémy vyhľadávať, ale pokiaľ sa už nejaký vyskytne, tak potom "front toward enemy"..... Pacifizmus a defétistické postoje ešte nikdy nič nevyriešili.... Netreba kecať, o tom ako to nejde, treba konať tak, aby to šlo....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Ephram, viem co to je ked mi niekto svieti do tvare. Minule mi svietili s takou perfektnou baterkou ze hlava dole a cakal som kym pridu. (stoporko fakt delo baterka, silnejsie ako xenon na aute---taku som proste este nevidel) Zhodou okolnosti pri jednom nocnom obcikavani znacky ze sa konci jedna dedina (kludne mozem aj nazov napisat keby si si ephram chcel overit ze netrepem) mi nasledne bolo svietene do tvare. Zhodou okolnosti to tam strazila policia pretoze romske osadenstvo COHDI VYKOPAVAT A KRADNUT medene kable, ktore vedu k solarnym panelom, pretoze za tou dedinkou sa postavilo neviem co, asi solarna elektraren, lebo tam toho bolo po blud na velkej ploche.

K tej liske. Ephram, mozes byt kulturista aky chces, ked ta raz kusne zviera, (aspon by to tak malo byt co mi doktorka vravela) mas ist tak ci onak na injekcie proti besnote a este boh vie proti comu. A ako ich ludia uzasne chvalia, ze do brucha sa pichaju a bolia jak svina, no dakujem pekne, to vies radsej tu lisku alebo psa zastrelim. A nie, nebojim sa injekcii ale prijemne to nebude, plus boh vie co moze roznasat. no treba mi toho? na infekcnom? A inak divil by si sa, na bicykli jej samozrejme ujdes ani k tomu vela netreba sily. (vseobecne ked za tebou nieco uteka tak si zrazu taky rychlejsi) ale normalne beha chvilku za tebou. A pes ked je tak bud sa ma snazi kusnut do nohy, alebo mi vbehnut pod koleso. Vacsinou vsak staci pribrzdit do smyku a on sa zlakne. --- to len aby sme sa rozumeli.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - počkaj pár rokov a stane sa - uvidíme rozvášnené davy zdolávajúce hradný kopec útokom, davy likvidujúce Elektru, Slotovu vilu, Ficovu vilu... chce to len čas :!:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ephramko - do romskej osady samozrejme neist, pokial mozno informovat sa a zdaleka obhadzat (aj ked nahoda je svina) ale napr. v trnave v noci som este nedostal (a to som tam max. 2x do roka) asi len preto ze som vrazanie oproti iducich povokaterov vytrvalo ignoroval a jedneho co uz bolo na male sa mne a par kamosom podarilo neakym zazrakom ukecat (aj to preto lebo tam mal so sebou kolegu ktory mu hovoril ze ma j*bat na to) a chodit obchadzkou aby som bol vzdy v zornom poli policajnej hliadky sa mi velmi nechce - mat aspon paralizer pri sebe, citim sa bezpecnejsie

a do lesa zo sebou nosim dyku ktora je vo vzdy pripravenom stave (stale je to lepsie ako hole ruky) -> na mesto sa mi to zda byt prehnane (a hlavne 30cm cepel sa na dostupne miesto schovava dost tazko)

kym nebude spolocnost bezpecna, bude bezpecnost obyvatelov v ich vlastnych rukach a ked ma byt moja bezpecnost v mojich rukach, preco by som nemal mat zbran? samozrejme zbran podla vlastnych schopnosti a moznosti (na strelnu si nepotrpim, legalny majitelia strelnych zbrani su povacsine dost rozumny na to aby k vyhroteniu konflitku nedoslo)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

neviem či sa to tu rozoberalo ale povie mi niekto čo sa vlastne stane keď človek zabije človeka v sebaobrane aký je ten postup polície . O tom sa nevedie záznam ?Síce nie v trestnom registri ale niečo podobné ? Zbraň mu nebude odňatá ? Ani keby to bol povedzme nôž a pod na preskúmanie ?
Pinhead
King
King

Takto, po takejto udalosti začne polícia vyšetrovať čo a ako.... Pokiaľ vyšetrovateľ na základe zistených usúdi, že sa jedná o nutnú obranu (krajnú núdzu alebo oprávnené použitie zbrane), trestné stíhanie bude zastavené.... Rovnako môže učiniť aj prokurátor.... V opačnom prípade trestné stíhanie bude pokračovať a pravdu zistí až súd.... Pokiaľ súd rozhodne, že sa jednalo o nutnú obranu (alebo vyššie vymenované záležitosti), tak je vec vyriešená.... A občan je tým pádom naďalej bezúhonná a spoľahlivá osoba....
Zbraň odňatá pochopiteľne bude na účely expertízy.... Pokiaľ sa zistí, že sa jednalo o konanie oprávnené zbraň bude pochopiteľne majiteľovi vrátená....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

este by som dodal, ze sud okrem toho, ze zvazuje ci sa jednalo o nutnu obranu, tak rozhoduje aj o primeranej obrane, tzn. ci tvoje prostriedky boli primerane prostriedkom utoky...napr. ked ti niekto vyhrozuje bitkou a ty donho vystrielas cely zasobnik, tak je dost mozne, ze by ta odsudili za ukladnu vrazdu a tvoje tvrdenie o tom, ze sa ti ten "utocnik" vyhrazal bitkou by oznacili ako vykonstruovane...hlavne keby si ho nemal ako dokazat...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

úkladnu vraždu, no ja sa zmyším, ephramko kam ty nato chodíš?
Pinhead
King
King

Máš pravdu.... však od toho je celé vyšetrovanie a dokazovanie, aby sa zistilo "vo co vlastne go".... Akurát by som ešte doplnil že obrana nesmie byť " celkom
zjavne neprimeraná útoku, najmä k jeho spôsobu, miestu a času, okolnostiam vzťahujúcim sa k osobe útočníka alebo k osobe obrancu." (doslovné znenie paragrafu).... túto formuláciu zákona nám bratia Česi závidia spolu s ustavením, že "Ten, kto odvracia útok spôsobom uvedeným v odseku 2 (to je tá hláška o neprimeranosti), nebude trestne zodpovedný, ak konal v silnom rozrušení spôsobenom útokom, najmä v dôsledku zmätku, strachu alebo zľaknutia"..... ono už tu bolo viac prípadov rozumne posúdených, ale o nich radšej naše pseudohumanistické média pomlčali (to by bolo, aby občania vedeli, že sa môžu brániť)
A ešte k tomu dokazovaniu.... ja nemám čo komu dokazovať (to musel človek dokazovať svoju nevinu akurát tak Svätej inkvizícii), na to je tu polícia aby mne dokázala, nie ja jej, sme v právnom štáte - stále platí prezumcia neviny a zásada In dubio pro reo....

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2011, 16:07)
Tak, návrh vyhlášky týkajúcej sa vyšetrenia (ako lekárskeho, tak i psychologického) na ZP....
https://lt.justice.gov.sk/Attachment/FI ... 9170244647
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

na kurze zoznamenia sa zo zbranou(este bez zp) si uz je mozne zastrielat alebo ten kurz sluzi len na zakladne ukony, typu nabit-vybit zbran a podobne?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zastrielat si mozes aj na normalnej strelnici, prides, povies co chces, ze nemas zp, dostanes instruktora a za poplatok si pozicias zbran a kupis si strelivo, instruktor ti to vsetko ukaze smaozrejme (vacsinou to byva tak, ze ten instruktor je zadarmo, ale zaplatis si pozicanie zbrane a samozrejme strelivo, v BA sa zbran pohybuje do 10e a 50ks 9mm luger tiez okolo 10e)
Pinhead
King
King

Tak, udalosti vcerajsieho dna v Norsku sú dalším dokazom toho, že zverit svoju bezpečnost vyhradne policii nie je najlepším riešením.... Najprv bombový útok v Osle, ktorý posluzil ako krytie na odvedenie pozornosti policie a potom hlavne dejstvo na ostrove Utya (či ako to vlastne volá).... Pachatel si minimalne z taktického hladiska vybral dobrý ciel, pretoze na stretnuti nejakej pseudohumanistickej strany moderneho typu sa predsa ozbrojený odpor diat nebude.... A tak sa prezliekol za policajta (a toto dnesne ovcianske mu samozrejme 100%-ne uverilo....), nechal si ovečky pekne nastupit a výsledok je 84 skapacin.... Co z toho plynie? Pokial by sa tam nasiel co i len jeden triezvo uvazujuci clovek, mohlo to skoncit tak, že niekolko desiatok ludi by malo o jednu neprijemnu spomienku viac, a život by siel ďalej.... Zodpovednost za vlastnu bezpečnost nie je výsadou státu pre obcanov, ale bytostnym individualnym pravom každého jednotlivca.... Norske udalosti sú nevyhnutelnym dosledkom toho ako to dopadne, keď sa ludia práva na bezpečnost vzdaju v prospech statu....
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Štatistiky hovoria, že zbrane použité na obranu sú väčšinou pre obrancu nevýhodou, keďže napríklad v prípade lúpežného napadnutia je u ozbrojených obrancov väčšia šanca, že budú postrelení než keby boli neozbrojení. Také prípady ako v Nórsku sa dejú málokedy a rovnako možno tvrdiť, že keby distribúcia zbraní populácii bola prísnejšie kontrolovaná, tak by ten magor možno nemal ani čím strieľať.
Napísať odpoveď