cestovanie a práca v zahraniči

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
cillo
Novice
Novice

Re: cestovanie a práca v zahraniči

Príspevok od používateľa cillo »

zdravim.....ja idem akurat tuto sobotu odlietam uz druhy rok do grecka....na 4 mesiace ..praca super....nevime ako ked porovnam zamestnanie tu a v zahranici neda sa to zrovnat ci uz plat alebo celkovo pracovne podmienky...dost sa tesim....a tesim sa ze ked na tok s bozou pomocou odmaturujem tak tam pojdme znova ale uz nie ako student na praxi ale budme tam ako normal pracovnik.....myslim si ze kym clovek nema vlastnu rodinu a nic ho doma nedrzi ma praca v zahranici viac vyhod ako nevyhod...a povedzme si uprimne nakolko vela ludi z mojej rodiny pracuje vonku ze vonku je stokrat lepsi zivot aku u nas doma....bohuzial ale je to tak..:D
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa damiamarl »

seth82 napísal:No nechápem celkom tvojej otázke...Zamyslel som sa nad ňou, ale netuším, čo konrétne s kvalifikáciami myslíš a o čom londýnskom to vlastne píšeš...
Chapem, jednoducho sa pytam na to ze ci je bezne alebo ze ci vobec si ludia vysokoskolsky vzdelani hladaju pracu v statoch ako anglicko, usa ktora si vyzaduje odbornu sposobilost..neviem ako to mam napisat mam asi okno :D

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2011, 23:22)
seth82 napísal:No nechápem celkom tvojej otázke...Zamyslel som sa nad ňou, ale netuším, čo konrétne s kvalifikáciami myslíš a o čom londýnskom to vlastne píšeš...
Chapem, jednoducho sa pytam na to ze ci je bezne alebo ze ci vobec si ludia vysokoskolsky vzdelani hladaju pracu v statoch ako anglicko, usa ktora si vyzaduje odbornu sposobilost..neviem ako to mam napisat mam asi okno :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Hľadajú. Čo sa týka odbornej spôsobilosti, to je na dlhú diskusiu, závisí od toho, na aký odbor konkrétne sa dotazuješ. Samozrejme, technické smery sú hľadané aj tu v UK, hoci problém s uznávaním slovenských titulov existuje a sú okolo toho preťahovačky. Napríklad IT sa dotazuje na schopnosti, škola pomôže, ale pôjde skôr o portfólio. V zdravotníctve platí to isté, lekárov, vyštudovaných zdravotníkov, ktorí vedia anglicky, berú tiež. Čo sa týka profesií a remesiel, ako napríklad murár, tesár, inštalatér, na to už v UK potrebuješ rôzne certifikáty a osvedčenia, v tom ti slovenská prax a papiere nepomôžu. Takže áno, hľadajú, ale závisí od oblasti. Ja osobne poznám veľmi málo Slovákov, ktorí sú tu v UK zamestnaní v odbore, ktorý vyštudovali na Slovensku, alebo v ktorom u nás vynikali.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

a co su dovody ze sa tam nehrnu ...co som pozeral tak si casto vyzaduju prax a stymi slovenskymi vs je to tiez pravda ...no co je v tom ze tychto ludi je menej po svete
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dôvody som už naznačil - problém so slovenskými titulmi, prax je uznávaná bežne aj zo zahraničia, s tým problém nie je. Ďalšia vec sú spomínané normy a certifikáty, ktoré kadekoho odradia, pretože poniektorí si myslia, že som dôjdu a každý bude pred nimi na kolená padať a ponúkať 3K mesačne ako nástupný plat. Zvyšok tvojej vety je akási filozofická poznámka, na ktorú ja nadväzovať nebudem :3
damiamarl
Light Professional
Light Professional

chapem a suhlasim ..takze toto su hlavne dovody vravis ..a co v pripade emigracie do ineho statu, v tomto pripade nejsky v amerike ...uz som sa to tu raz pytal a dozvedel som sa ze je tu problem s vizami... V USA to maju dobre vymyslene, cize tam je s tymito vecami problem ...no chcem sa spytat, dam priklad
Chces byvat v nejakom state Ameriky dajme tomu na podnajme a chces tam prirodzene niekde pracovat ...je problem take viza dostat? ...ako by si postupoval ty ak by si chcel splnit tieto podmienky?
Inak diky za tvoje uzitocne rady :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

O pobyte v USA neviem nič, takže to si budeš musieť počkať na radu od niekoho iného...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

rr900
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rr900 »

Zdravím vás, chcel by som sa spýtať či máte niekto skúsenosti so stránkou pracaveu.sk, ktorí majú celkom zaujímavé ponuky napr. v Rakúsku...neviete či ide o serioznu agentúru ? Ďakujem
mates22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mates22 »

Ahojte, neviete ako ešte zohnať prácu v zahraničí? Cez nejaké zahraničné agentúry pracovné? Napríklad nejaké farmy v anglicku,škótsku. Som na vysokej a ide mi hlavne o prácu na leto. Aké máte skúsenosti?
Sicilian
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sicilian »

Ahojte :smt006 Už ma naštvala práca na východe robím a plat furt nižší :minus: A ked pozeram po inych inzeratoch je to sama fušerina živnost a chodiť po domoch alebo stat v obchodnom dome a ponukať vonavky alebo zas robiť rok na dohodu za 1,88 € a potom daju zmluvu po roku ... je to hanba štatu a potom uz len vidiet nejakeho bachrateho k***ta vyvazat sa na BMW X5 ktory ludom neda vyplaty za pol roka a cití sa ako pan lebo prisiel k tomu a nemusel robiť :twisted:

Chcel by som nejaku pracu cokolvek z zahraniči viem hlavne nemecky ale není to az nejaka uroven extra .. ak viete o solídnej firme dajte navrh :) pozeram po internete ale furt je v tom nejaky hačík ze bud je to kumulovana praca alebo praca v chlade to nenapisu .. :roll:

Uz mi dochadza trpezlivost denne stale ked pridem domov sledujem internet a stale sa topím v horšej beznadeji .....
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ano, urcite ked ma niekto BMW X5 tak nanho nemusel robit, popripade to ze robis za 1,88 na hodinu je hanba statu :roll: Netvrdim ze tu je svetovo, ale ten kto sa snazi a iba nenarieka, tak aj na Slovensku vie zit uplne plnohodnotne.
Keby si prestal druhym zavidiet ich bavoraky a skusil spravit nieco pre to aby si ho mal raz aj ty, uvidis ze by ti bolo lepsie :wink: Ono ani v tej nemecky hovoriacej krajine to urcite nebude hned od zaciatku med lizat.
Sicilian
Light Expert
Light Expert

ja nezavidím bavoraky len hovorím ze niektore rodiny nemaju na chleba a niekto si kupi elekrtony za 5000 tisíc eur a ludom vyplaty neda ... není to sikovnost len znamost a ludia co vysli z 5 ročníka aky podnikatelia alebo ani učnovku neskoncili ..

len tak to lahko si najst niečo sa lahko povie

ano lebo vidím ludí co robia za 1,88 € není to prijemny pohlad ked pridu do obchodu na chlieb a hladaju centy ci maju dost
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vzdelanie - zlepšenie jazyka - ak máš čo poskytnúť a ak nemáš doma žiadne väzby, choď to tam skúsiť. Bez jazyka a bez niečoho, čo môžeš trhu poskytnúť, skončíš v nemecky hovoriacej krajine niekde medzi Pakistáncami a Turkami v nejakej továrni. V začiatkoch to nie je med lízať, to platí pre každého. Nechápem celkom, že čo konkrétne vlastne od lokálnych prispievateľov očakávaš, ak je pravda, že si prebrázdil celé Internety a napriek tomu si nič vhodné nenašiel, prečo si myslíš, že na diskusnom fóre niečo nájdeš? Jediné, čo tu dostaneš, sú rady, ktoré budú kadejaké.

Sú predsa rôzne weby, aj na Profesii toho našlo dosť http://www.profesia.sk/praca/nemecko/ odkiaľ máme vedieť, že čo vieš ponúknuť, aké máš schopnosti, aké zamestnanie hľadáš a podobne?

//autoeditácia príspevku (08 Okt 2012, 22:11)
Zum Beispiel http://www.profesia.sk/praca/bm-agency/O1287918
Sicilian
Light Expert
Light Expert

maš pravdu seth ... ale som pozeral aj Universal Consulting s.r.o. a je to tiez len taka fraška clovek zaplatí 300€ a praca ziadna alebo blba robota v ktorej sa ludia točia po par dnoch
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na margo tejto ponuky do nemeckeho McD a pod., pred par dnami tam isiel kamarat a tu su jeho pocity, ktore mi poslal. Moje odpovede som vynechal, nie su potrebne:

,,byt bez kúrenia, bez pračky, taký bordel si ešte nevidel, žiadny priestor, ledva teplá voda, 7 ľudí pokope (4 slováci, 2 Maďari, 1 Rumun), zafajčené ako **** o 20:00 večer, proste humus... toto je Nemecko???? však sa pozri, ako žijem..."

,,čo viac dodať? Kúrenie je v akcii v Lidli za 20 EUR. Práčku si vraj môžeme zohnať lacno v katolíckej charite. Ešte som nedodal, že do roboty sa dá dostať len pešo, lebo z tej poje**** dediny nechodí žiadny spoj, tak veselo cez pole hodinu tam a potom po šichte hodinu nazad. Ale v charite si môžeme vraj bicykle kúpiť... som zvedavý na zimu. Robotu nekomentujem, to si asi dokážeš predstaviť... po jednom dni som skoro zošedivel, a to je len začiatok. Žiadne voľné dni, každý deň ťahať. Kebyže tu s tými kolegami nie je sranda, tak sa na to vyje*** hneď. ale to sú chalani z Maďarska z Rumunska, čo už v 24-25 rokoch majú doma také dlhy, že je to pre nich existenciálna otázka, super ľudia, takých dobrých človek málokedy stretne. Tak dávame pivečko z Lidla, s vratnými pet fľašami za 40 centov a takto veselo si žijeme..."

,,jasné, mám notebook, ale som jediný z izby, čo si cvakol internet Vodafone (30EUR stick a potom kredit 15 EUR), tak používa môj notebook tiež a už sa niečo poje****, vypína sa to snáď pol hodinu, lebo to furt inštaluje nejaké aktualizácie... nuž ale čo. Tak som sa konečne ocitol na tom úplnom dne, konečne sa mám od čoho odraziť. Keby som to dno našiel už doma, stálo by ma to menej peňazí a nervov, ale takto si aspoň budem vážiť to, čo mám. Všetkých pozdravujem, pozvánku do skupiny **** starostlivo zvážim."

,,ten týpek z Nových Zámkov, čo došiel spolu so mnou, sa už včera zbalil a šiel domov. A to podotýkam, že on bol zvyknutý makať, robil v Tescu, v Lidli 5 rokov a potom vedúceho pumpy dlho... ja som sa rozhodol, že sám neodídem, len nech ma vyhodia. A budem im svojou neschopnosťou píliť nervy. Tak som sa rozhodol"

Takze len tolko reakcia na ,,Pracovníci v Mc Donald´s a Burger King, Nemecko. Nástup ihneď, dlhodobá práca!" - to co ponukal seth82 v prispevku vyssie a evidentne nema ani paru o com to je, len to nasiel na nete a plasol to sem.
Sicilian
Light Expert
Light Expert

tak to byva tieto agentury a vsetko ked nema clovek niekoho znameho co robí v zahranici uz dlhsie je to tazke .. a este ked nevychytí partiu cista *** :smt006
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

ist robit do McDonaldu s viziou ubytovania na urovni je dost silna kava.
Vzdy je lepsie pri takychto pracovnych zajazdoch ziskat najprv referencie od kamaratov a az potom balit kufre...inak sa potom netreba cudovat.
A co sa tyka skupinkovania, tak tomu sa je lepsie vyhnut.
Niekedy clovek dokaze viac ak je na to sam.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko: Ja som to sem dal ako príklad, takže evidentne neviem, čo to je. Ja som nič neponúkal, nikoho som neprehováral, iba som ukázal, že pohľadom na Profesiu človek inzeráty na prácu v Nemecku nájde. Aj ak by tam bolo 20 iných, lepších inzerátoch, na práce vo fabrikách, na stavbách - kto vie zaručiť, že aké podmienky tam budú a ako to dopadne? Predpokladám, že nik. Takže nabudúce sa nevzrušuj, prečítaj si poriadne môj príspevok a daj si kávičku.

Mimochodom - ak je niekto finančne/pracovne v prdeli na Slovensku a v Nemecku si tesne po príchode od podradnej roboty sľubuje pečené kurčatá padajúce priamo do huby, tak to mu prajem príjemné prebudenie do reality, tak, ako sa to stalo tvojmu kamarátovi. Prisťahovalci a začínajúci v zahraničí nemajú o nič lepšie podmienky, keď som prišiel do UK, bývali sme v malom domčeku štyria, bez TV, bez rádia, bez počítača, teplá voda iba v istých hodinách a o práčke, mikrovlnke, internete a podobných veciach sme mohli snívať. A do práce som chodieval peši 50 minút tam a 50 minút nazad.

To, čo tvoj kamoš opisuje, nie je "Nemecko", ale jeho sklamanie z toho, že musí začínať od samotného dna. Poznám kopu ľudí, ktorí takto začínali, prežili to a majú sa dnes oveľa lepšie.
Napísať odpoveď