Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Mne sa to moc v praxi neoveruje, ak chcem pribrať, musím tie dávky vyhnať aj na cca 2,5 g.

Viem, že o tomto sa vždy viedli polemiky a podľa mňa je to zbytočné riešiť. Proste treba žrať veľa a kvalitne (kto chce naberať svalovú hmotu).

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2011, 19:42)
Mne sa to moc v praxi neoveruje, ak chcem pribrať, musím tie dávky vyhnať aj na cca 2,5 g.

Viem, že o tomto sa vždy viedli polemiky a podľa mňa je to zbytočné riešiť. Proste treba žrať veľa a kvalitne (kto chce naberať svalovú hmotu).
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Ono by som povedal, že ak je dostatok sacharidov ten stav 1,5g bielkovin na kg môže, aj ostať. Totiž často cvičenci dávajú veľké množstvá bielkovín a zas nedostatočný prísun sacharidov vzhľadom na množstvo spotrebovanej energie počas dňa. Bielkovina sa potom spáli miesto sacharidov. Dakde som čítal nejaký článok o tomto spalovaní bielkovín miesto sacharidov, ale kde to bolo si už nepamätám a bohužiaľ sa mi ho nepodarilo nájsť :-(. Pri naberaní hmotnosti veľa ľudí odporúča práve zvýšenie objemu prijímaných sacharidov, čo je určite správna cesta.

To že vrcholový kultirista dá denne 4,5g bielkovin na kg je síce pekné, ale aj jeho telo časť týchto bielkovín výlúči a navyše takéto nadmerné prijímanie bielkovín nie je zo zdravotného hľadiska práve správne. Taktiež veľa kultiristov svoje telá už vytrénovali na príjem veľkého množstva bielkovín, množstva, ktoré cvičenec začiatočník, či pokročilý nie je schopný využiť.
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa damiamarl »

cauko, nechcem zakladat novu temu ale vpodstate to s touto suvisi
Zacal som robit take kondicne veci, teda asi 10 minut na maximum bicyklujem a zvyknem sa dorazit behom v lese do kopca ...no mam problem s dychanim ...moznoze je to normalne, neviem no hlavne ked bicyklujem nedokazem zhlboka dychat a vzdycky musim si na dlhu oddychnut lebo ma neskutocne boli ta oblast kde je pecen, neviem presne ...deje sa mi to menej ked nepijem vodu co je zase blbost ...je na to nieco alebo ako to obist? ...
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

damiamarl napísal:cauko, nechcem zakladat novu temu ale vpodstate to s touto suvisi
Zacal som robit take kondicne veci, teda asi 10 minut na maximum bicyklujem a zvyknem sa dorazit behom v lese do kopca ...no mam problem s dychanim ...moznoze je to normalne, neviem no hlavne ked bicyklujem nedokazem zhlboka dychat a vzdycky musim si na dlhu oddychnut lebo ma neskutocne boli ta oblast kde je pecen, neviem presne ...deje sa mi to menej ked nepijem vodu co je zase blbost ...je na to nieco alebo ako to obist? ...
fajčíš?
damiamarl
Light Professional
Light Professional

nie, ale vidis teraz ma napadlo ze som fajcil v minulosti a troska som si asi doriadil priedusky ...zeby za to
TenDruhy
Expert
Expert

damiamarl napísal:nie, ale vidis teraz ma napadlo ze som fajcil v minulosti a troska som si asi doriadil priedusky ...zeby za to
nauč sa spravne dychat, techniiky najdeš aj na internete a pichanie ta prejde
hughito
Redeemer
Redeemer

Počkaj, je to bolesť alebo pichanie ? Ak to pichá, tak to je proste z nedostatku kondičky a hlavne z nesprávneho dýchania.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tak tak, pichanie sposobuju krce branice, zle dychas resp proste nevladzes, treba nabrat kondicku a popracovat na technike
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

hadate sa tu o 0,4 rozdielu gramu, zanedbatelne a u kazdeho moze travit individualne, niekomu 1,4 niekomu 1,8..0,4 gramu navyse nikomu nezaskodi hlavne ak chce nabrat, nepoviem keby sa jednalo o 5gramov na kilo hmostnosti navyse, to je uz zbytocne lebo to fakt viac ako 2g telo nestravi..
damiamarl
Light Professional
Light Professional

asi je to za kondicku, teda asi urcite ...ako pracovat na tom aby som sa toto nedialo, je na to nejaky clanok alebo viete mi dat nejake rady? Lebo este ani nezacnem napr bicyklovat a uz sa to deje, no asi musim trenovat viac a nastudovat si techniku ..
ColdRain
Addict
Addict

vdychovat nosom, vydychovat ustami, vydych by mal trvat dlhsie ako nadych, celkovo dychat skor pomaly, hlboko, snazit sa dychat do vsetkych casti pluc, nie len hornej,t eda pekne do branice, poriadne ich obcas aj roztiahnut, teda do bokov a postupne zvysovat intenzitu
damiamarl
Light Professional
Light Professional

to viem, no len malo kedy to aplikujem ...nadobudnutim kondicie by sa to pichanie pod hrudnikom malo odstranit?
Lights
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lights »

ked ta picha alebo boli v bruchu pocas behu to znamena ze spalujes tuk.
hughito
Redeemer
Redeemer

:smt043

Spoiler
Dobré no..
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak to moze byt, ...do mojho sportoveckeho jedalnicka patria vseliake veci, hned po treninku slanina, klobasa :D ...takze mam viacej pracovat na kondicii a zhlboka dychat tou technikou akou ste mi pisali
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Zdravím.

Od pondelka chcem ísť rysovačku. Vybral som si 3-dňové sacharidové vlny. A keďže budem jesť stále kuracie prsia, tak ako si ich mám pripraviť, keďže budem musieť dodržať daný pomer sacharidov. Nejaký osvedčený recept?

Dik.
hughito
Redeemer
Redeemer

3-dňové sacharidové vlny ? To je čo ?

K tým prsiam - na vode, na pare, proste na sucho. :) Max. nejaké korenie - štipku, bez soli.
TenDruhy
Expert
Expert

prečo by nemal použivať soľ? ved predsa nejde na sutaž.. určite mu nejde o pruhovane svalyy... možeš si aj trošku prisoliť ale vyvaruj sa vypražaniu a takym nezdravym veciam!
Lights
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lights »

berte to ako moj nazor... cital som len ten LAST prispevok.

TenDruhy: sol nici kosti ja osobne nesolim vobec
ColdRain
Addict
Addict

a moj nazor je taky ze o tom vies holy 8========> a vlastne aj o tej soli...
Napísať odpoveď