Annténa k WiFi routru

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Annténa k WiFi routru

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

zdravím.. mám ADSL router DrayTek Vigor 2700 VGST od T-Comu a mám taký problém, že sériovo dodávaná anténa nepokryje celý dom (signál je len vo vedľajších izbách).. ide o jednoposchodový dom a bod ktorý je najďalej je zhruba 20 m cez tri steny.. dalo by sa to vyriešiť silnejšou anténou alebo nejakým vykrývačom? viete mi poradiť konkrétny model alebo aspoň na ktoré parametre si mám dávať pozor aby som router veľkou anténou neodpálil? router vymieňať nechcem, tento net mám 5 rokov a za ten čas ho bolo treba vymeniť router len jeden krát, takže mi celkom prirástol k srdcu :D ďakujem
Prílohy
904845-draytek-vigor-2700-vgst-1.jpg
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Annténa k WiFi routru

Príspevok od používateľa jarda.j »

Anténou s vyšším ziskom router neodpáliš, s kľudom ju vymeň. Ale aj tak, kábel je kábel. Rýchlosť a spoľahlivosť.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

samozrejme, že počítače na stoloch sú pripojené káblom, tu sa jedná len o notebooky, napríklad keď chcem byť na nete v obyvačke na gauči.. takže zachovať frekvenciu (2.4 GHz) a decibele môžem ľubovolne zvýšiť?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Zisk antény nieje na úkor routra. A pokiaľ to nebude stačiť, tak premiestni router do stredu domu, aby ho obsiahol celý.
Napísať odpoveď