Hi-Fi veza a Notebook
Hi-Fi veza a Notebook
Zdravim. Mam prepojenu vezu s notebookom a zaujima ma jedna vec. Aky vplyv ma zvukovka na vyslednu kvalitu zvuku ? Teda o spracovanie zvuku sa v tomto pripade stara veza alebo notebook ? Podla mna notebook, ale zaujima ma to a nie som si isty.
Dakujem
Dakujem
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hi-Fi veza a Notebook
nechápem otázku
a zjavne ju nepochopí ani nikto iný, lebo to čo sa pýtaš je hlúposť
aj jedno aj drhué sa stará o zvuk a o jeho kvalitu
a zjavne ju nepochopí ani nikto iný, lebo to čo sa pýtaš je hlúposť
aj jedno aj drhué sa stará o zvuk a o jeho kvalitu
-
Ryan Giggs
VIP
Kvalita zvuku zalezi vzdy na celom retazci. Ako samotneho hudobneho suboru, zdroja (v tomto pripade notebook), zosilovaca (veza), repro. Pricom najvacsi vplyv na kvalitu maju repraky.
Otázkou je především to, co kdo považuje za kvalitu. Jistě bude poslech z NB přes HI-FI věž lepší, než napřímo z plastových bedýnek, ale o to více vystoupí do popředí i nekvalita těch hudebních MP3 souborů. Z hudebních CD/DVD by to sice ušlo, ale je třeba míti na zřeteli i odstupy s/š, dynamiku, brum... a samozřejmě ty repráky a akustiku prostoru.
Asi to vyznelo hlupo. Mne slo hlavne o to, ze ta veza je relativne kvalitna, co sa o zvukovke integrovanej v notebook povedat neda. Preto ma zaujimalo, ci by som tomu pomohol externou zvukovkou, alebo by to uz na vysledny zvuk nemalo vplyv. Pokial by slo len o repro, je to ine, no veza ma vlastny dekoder a vlastnu "zvukovku", takze som nevedel aky vplyv na vyslednu kvalitu ma zvukovka v notebooku.
HI - FI a NB je v kolízii. Alebo kvalita, alebo ostatné. Spolu to neide.
Počítaj si v : http://cs.wikipedia.org/wiki/Hi-Fi
Hi-fi a ntb nie su protiklady, pokial sa pouzije dobry transport a externy DA prevodnik tak moze byt vysledok kludne highend.
-
Ryan Giggs
VIP
Highend to byť určite nemôže. Ani vo sne. Na žiadnej veži. Jednak tie zosilovače su limitujuce a o repro sa ani neoplati vyjadrovať. To je ale jedno. Reč je o niečom inom.
Samozrejme že lepši zdroj (teda externa zvukovka) by tomu pomohol. A to pravdepodobne o dosť. Zaleži na kvalite tej integrovanej oproti externej. A zaleži aj na tom, ako kvalitne sa to da prepojiť.Johnnny napísal:Preto ma zaujimalo, ci by som tomu pomohol externou zvukovkou, alebo by to uz na vysledny zvuk nemalo vplyv.
Myslel som ze jarda pise vseobecne o ntb vs. hifi, teraz som az pochopil ze mal na mysli ntb+vezu.
Hifi nerovna sa hifi-veza
Celkom isto si to ani neprečítal. Verný zvuk má svoje parametre. 
Neprecital, naco. Konkretne ktore zvukove parametre notebook nebude splnat ked ho povedzme zapojime cez digitalny coax na tuto srandu http://www.mcintoshlabs.com/us/Products ... Id=MDA1000 a potom cez highend zosik do highend bedni?
Parametre integrovanej zvukovky? Je na to konštruovaná? DIN 45500? A notebook? Hociaký? Sranda, nie? 
Ziadna integrovana zvukovka nebude pouzita, zvuk pojde cez usb-koax redukciu digitalne do highend prevodniku
Tak to daj celkom mimo NB. Načo tam vlastne potom je? V kvalitnom zvuku platí, že čo menej zariadení v reťazci, a NB? Iba ako zdroj problémov, brumu, šumu, hluku. Sme v oblasti kvality. 
V reťazci spracovania bývajú EQ, procesory na úpravu dynamiky, praskotu, šumu, hluku - Dolby, DBX... NB isto nie.
V reťazci spracovania bývajú EQ, procesory na úpravu dynamiky, praskotu, šumu, hluku - Dolby, DBX... NB isto nie.
Aby si mal co prehravat
Ziadny brum ani sum tam nie je, pretoze integrovana zvukovka je obidena.
Mám kvalitnú Q aparatúru, a tu by som nikdy nedeklasoval počítačom, stačí to tak?
Azda aj MP3?
cca 110 dB.
No vidis ja mam tiez. A ci do nej tecu nuly a jednicky z cd prehravaca alebo tie iste nuly a jednicky z HDD je uplne jedno.
CD a NB je predsa len iný svet. A CD srovnaj s analogovým LP. Bez úprav. A potom zapoj tie veci v "TAPE" - EQ, Dolby, DBX, procesory šum/praskot/brum...a rázom zabudneš na šrot typu NB. Ale potrebuješ na to aj priestor /akustika min. 100 m kubických, tlmenie, dozvuky podľa frekvencií, repra.../. Nevidím žiaden priestor pre NB pre posluch kvalitnej hudby, iba ak prenos informácií o nej mimo reťazca. Ja to nepotrebujem. Ide mi iba o kvalitu hudby a sústredenosť na ňu.