Aktualne to je podla mna najlepsi amatersky fotak,
Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
D3100 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no podla mna je pentax kr najlepsia entry level dslr ale asi najhorsia kamera 
-
juslik
King
nenasli by sa nejake fotky nafotene tym d3100 ? a najlepsie nejake porovnanie s 550d ? 
Čaute chcel by som kúpiť tento kompakt....http://www.alza.sk/olympus-mju-5010-mod ... .htm#popis je dobrý? nejaké skúsenosti väčšinou budú nim robené rodinné fotky...alebo by ste poradili nejaký iný dobrý s hdmi a hd videom? cena max 130
neviem, hladal som nejaký fotak aj s pouzitelnym optickym zoomom do ceny co si dal a nasiel som toto http://www.alza.sk/kodak-easyshare-m580 ... 2.htm#foto mozno ma tu chalani zotru ale tak snad nie
v kazdom pripade by som porozmyslal nad moznostou dosetrit este tak 70 eur za to sa uz da slusny kompakt kupit
-
jin
VIP
Zober si z nejakého zdroja Samsung WB600 - http://www.najnakup.sk/searchResults.aspx?q=WB600jozko napísal:Čaute chcel by som kúpiť tento kompakt....http://www.alza.sk/olympus-mju-5010-mod ... .htm#popis je dobrý? nejaké skúsenosti väčšinou budú nim robené rodinné fotky...alebo by ste poradili nejaký iný dobrý s hdmi a hd videom? cena max 130
-
PepoJr.
Medium Star
zdravim, vyberam sesternici fotacik na nejake tie rodinne akcie a prilezitostne vylety do prirody, nasiel som nieco taketo http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk ... ecifikace/
co si o nom myslite? splna charakter rodinneho fotaku do vrecka? pripadne poznate nejaky lepsi +- 20€?
co si o nom myslite? splna charakter rodinneho fotaku do vrecka? pripadne poznate nejaky lepsi +- 20€?
-
Abiosis
Medium Expert
Prosím vás o radu. Vlastním Nikon D3100, kúpil som si pamäťovú kartu Kingston micro sdhc, pri ktorej je pribalený micro sd adapter. Treba tú micro kartu vložiť do toho adaptéru a ten do foťáku, aby to fungovalo? Odrádza ma to slovo "micro", a preto sa to bojím odbaliť, aby som to mohol prípadne vymeniť.
Ak je moja otázka debilná, ospravedlňujem sa, ale nemám s týmto žiadnu skúsenosť.
Ak je moja otázka debilná, ospravedlňujem sa, ale nemám s týmto žiadnu skúsenosť.
karta je microSD, vo fotaku mas SD slot... co ti vravi logika? - cez adapter to pojde, ale osobne by som radsej kupil normal SDHC kartu - najlepsie znacky SanDisk
-
Abiosis
Medium Expert
Logika mi vravela presne to čo ty, len som sa obával, že ten adaptér je určený na iné veci (nepýtaj sa ma na aké). Jednoducho som asi príliš opatrný.
Ďakujem za radu.
Ďakujem za radu.
-
chlapec10
Addict
pojde uplne bez problemov.... rovnako ako ked si kupic SD alebo SDHC kartu, uplne jedno aku znacku, sandisk je podla mna luxus ktory netreba
-
jin
VIP
Charaktery rodinného fotoaparátu spĺňa 100%ne.PepoJr. napísal:zdravim, vyberam sesternici fotacik na nejake tie rodinne akcie a prilezitostne vylety do prirody, nasiel som nieco taketo http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk ... ecifikace/
Abiosis: Smelo do toho!
-
twardykamen
Medium Professional
mal som podobnu dilemu ako ty.nakoniec som siel do setu d3100 +18-105 s prislusenstvom a nelutujem..je to kvalitka na rozdiel od fotografajuslik napísal:nenasli by sa nejake fotky nafotene tym d3100 ? a najlepsie nejake porovnanie s 550d ?
s ostatnymi som sice nepracoval ale toto je vhodne aj pre zaciatocnika.takze ja odporucam
D3100 je veľmi fajn telo pre začiatočníka. Mám ho asi pol roka a je to moja prvá zrkadlovka, ale som spokojný (až na jednu vec, ktorú píšem ďalej). Používam setový objektív 18-55 a dokúpil som si teleobjektív 55-300. Síce ešte väčšiemu priblíženiu by som nepovedal nie, ale som vďačný aj za to čo mám. No ak by som si dnes kupoval zrkadlovku znovu, tak by som si už asi radšej doplatil (počkal, našetril) na motorizované telo, práve kvôli cenám objektívov. Pretože 55-300 objektív by som mohol mať za o dosť nižšiu cenu, síce kúsok starší, ale to by mi nevadilo. Ibaže keby som ho dal na D3100 tak autofocus by samozrejme nefungoval, pretože na D3100 funguje autofocus iba na objektívoch AF-S, ktoré sú drahšie (a novšie). S dnešnou vedomosťou by som asi siahol po D90. No i tak je D3100 fajn telo (iba s touto ,,chybičkou"
)
-
chlapec10
Addict
Este vacsie priblizenie ako 300mm na 1,5x crope? Ty mas dost velke naroky 
tak to potom jedine nejakú redukciu a Canon 5200mm 
@juslik: ak chces aj videa tak jednoznacne Canon 550D - 60fps vs. 25 fps nikon, 60 je uz rychlost z ktorej spravis krasny, plynuly spomaleny pomaly zaber... kvlalitou a vybavou rozdiel velky nenajdes, ak chces rozdiel tak ten musis hladat v objektive aky k nim pouzijes.
-
chlapec10
Addict
argumentovat vyber fotoaparatu rychlostou snimania videa? no neviem neviem...