Stala sa mi taká vec že mi všetko z externého disku zmizlo... Mám samsung S2 1TB a mal som zaplnených cca 900 GB a zrazu je všetko preč. nič som nemazal ani neformátoval... Proste to z ničoho niť zmizlo... Dá sa to nejako obnoviť aby to bolo ako pred tým? Mal som tam veľa FullHD filmov (čiže súbory ktoré mali od 10 - 20 GB) a skúšal som program restoration a našiel mi súbory menšie ako 3 GB... nič väčšie mi nenašlo... našlo len nejaké fotky, hudbu, a nejaké divixi... ale o tie mi nejde... toto by mi nechýbalo lebo toto všetko mám aj na druhom disku... ide mi o tie filmy 10 GB a viac... Tie mi tam neukazovalo... Všetko čo som tu našiel sú programy na obnovu fotiek alebo vymazaných vecí... Ale toto zmizlo samo od seba...
Obnova HDD
Obnova HDD
Zdravým. Ja sa chcem opýtať na nejaký program ktorý mi nájde všetky údaje na disku ktoré tam boli...
Stala sa mi taká vec že mi všetko z externého disku zmizlo... Mám samsung S2 1TB a mal som zaplnených cca 900 GB a zrazu je všetko preč. nič som nemazal ani neformátoval... Proste to z ničoho niť zmizlo... Dá sa to nejako obnoviť aby to bolo ako pred tým? Mal som tam veľa FullHD filmov (čiže súbory ktoré mali od 10 - 20 GB) a skúšal som program restoration a našiel mi súbory menšie ako 3 GB... nič väčšie mi nenašlo... našlo len nejaké fotky, hudbu, a nejaké divixi... ale o tie mi nejde... toto by mi nechýbalo lebo toto všetko mám aj na druhom disku... ide mi o tie filmy 10 GB a viac... Tie mi tam neukazovalo... Všetko čo som tu našiel sú programy na obnovu fotiek alebo vymazaných vecí... Ale toto zmizlo samo od seba...
-
javatar
Hardcore addict
Re: Obnova HDD
takychto programov je kopec, ja som pouzival file scavenger ale urcite su aj lepsie, ak by si sa rozhodol pre file scavenger tak daj hlbkovy test a priprav sa ze pri takom velkom disku to bude trvat aj 10 hodin...
To je jedno ako dlho to bude trvať.. nech to trvá aj 2 dni... Lebo to všetko čo tam mám by som znova ťahal asi 2 roky... A na koľko % mi to obnoví? Obnoví to tak ako som to mal pred tým? Ked to dám obnoviť tak sa mi to bude zapisovať tam kde to bolo na ten HDD alebo musím dať kopírovať na iný HDD? Nechcem sa do toho pustiť pred tým ako o tom nebudem vedieť viac... Díky...
čo znamená že je to demo verzia? V čom sa líši od plnej?
čo znamená že je to demo verzia? V čom sa líši od plnej?
Demo je len akási ukážka programu. Nie je to kompletný program.
Ja som používal program GetData Recover My Files v4.6.8.993
Nechtiac som odstránil partíciu a týmto programom som obnovil všetko čo som mal na tej partícii. Hľadalo to asi 6 hodín, obnovovalo to možno 3 hodiny.
Nechtiac som odstránil partíciu a týmto programom som obnovil všetko čo som mal na tej partícii. Hľadalo to asi 6 hodín, obnovovalo to možno 3 hodiny.
Tiež sa mi stalo podobné.Skúšal som rôzne programy na recovery a nakoniec stačil CheckDisk a všetko bolo späť. Problem bol akurát v tom,že windows nechcel spustiť chkdsk pre tento disk.Treba použiť program CheckDisk.
http://www.paehl.de/checkdisk.zip
http://www.paehl.de/checkdisk.zip
CheckDisk som dal skontrolovať disk a ukázalo Disk OK.mr.dred napísal:Tiež sa mi stalo podobné.Skúšal som rôzne programy na recovery a nakoniec stačil CheckDisk a všetko bolo späť. Problem bol akurát v tom,že windows nechcel spustiť chkdsk pre tento disk.Treba použiť program CheckDisk. http://www.paehl.de/checkdisk.zip
Sapo napísal:Demo je len akási ukážka programu. Nie je to kompletný program.
Už mám ten program... ale teraz som často v práci...
Nejde mi o to aby to bolo rýchlo ale aby to bolo kvalitne... Je mi jedno či to bude trvať 10 hodín alebo 3 dni. Len nech je to urobené... Lebo keby som to mal sťahovať tak by som to sťahoval asi 2 roky ako som písal takže ak to bude robiť aj týždeň tak mi to nebude vadiť, lebo by som to podstatne dlhšie sťahoval...
Ako som písal tak ak sa mi bude dať a budem mať čas tak zajtra večer urobím testy s USB a ozvem sa... Zatiaľ ďakujem za pomoc...
Neviem či to bude fungovať aj na USB, no skús a daj vedeť.
Ten program vyzerá dobre... mal som na USB nejaké fotky (jpg), Filmy (avi, mkv), hudbu (mp3).
USB kingston 4GB a zaplnené som mal asi 3 GB necelé... Vymazal som to a dal hladať cez ten program. Hladalo to cca 1 hodinu a obnovovalo asi 10 min. Dal hladať iba tie súbory čo som tam mal a vymazal ich. Nedával som súbory html, exe, microsoft office, document, archives.... a kopu iných som hladať nedal takže mi to urobilo "rýchlo" Čím viacej dáš hladať tým dlhšie to bude trvať a na boku ukazuje akú rýchlosť si zvolil podľa počtu súborov ktoré hladáš. Je tam faster (toto dalo mne lebo som dal vyhladať iba tie typy súborov popisovaných hore), quicker, slow, very slow (ked dáš vyhladať komplet všetky typy súborov).
Našlo mi to všetko čo som tam mal a aj to čo som vymazal z USB pred tým ako som tam nakopíroval to čo som skúšal obnoviť, to čo som neprepísal zápisom tých súborov. Fotky boli pekné a v nezmenenej kvalite, mp3-ky som skúšal no niektoré mi nehrali a niektoré išli dobre bez známok chyby. Film avi mi išiel tiež bez nejakej chybičky ale mal som problém pri mkv súbore. Nechce mi ho otvoriť. Vypisuje mi že je zlý kodek alebo čo...
Robil som to dosť na rýchlo lebo som prišiel domov až okolo 21:30 a zajtra ráno idem znovu do práce. V stredu mám volno tak sa na to pozriem podrobnejšie.
Program ked nájde na USB/HDD/v mobile to čo ste stratili a obnovujete to tak sa to musí dať kopírovať na iný HDD/USB/pamäťovú kartu alebo na iné médium. Nemôže sa to dať kopírovať na to médium s ktorého sa to obnovuje. Takže ked chcete obnoviť 1TB HDD ako ja tak si musíte zohnať nejaký iný HDD minimálne 1TB aby sa to tam nakopírovalo... Má to aj výhodu ale aj nevýhodu...
Výhoda že sa to môže skúsiť znovu s iným programom a nevýhoda že si musíte obstarať ďalší HDD.
Ďalšie testy urobím v stredu a potom sa zase ozvem... Ale ak nepôjdu tie MKV (lebo hlavne o tie mi ide) Tak budem musieť nájsť iný program...
USB kingston 4GB a zaplnené som mal asi 3 GB necelé... Vymazal som to a dal hladať cez ten program. Hladalo to cca 1 hodinu a obnovovalo asi 10 min. Dal hladať iba tie súbory čo som tam mal a vymazal ich. Nedával som súbory html, exe, microsoft office, document, archives.... a kopu iných som hladať nedal takže mi to urobilo "rýchlo" Čím viacej dáš hladať tým dlhšie to bude trvať a na boku ukazuje akú rýchlosť si zvolil podľa počtu súborov ktoré hladáš. Je tam faster (toto dalo mne lebo som dal vyhladať iba tie typy súborov popisovaných hore), quicker, slow, very slow (ked dáš vyhladať komplet všetky typy súborov).
Našlo mi to všetko čo som tam mal a aj to čo som vymazal z USB pred tým ako som tam nakopíroval to čo som skúšal obnoviť, to čo som neprepísal zápisom tých súborov. Fotky boli pekné a v nezmenenej kvalite, mp3-ky som skúšal no niektoré mi nehrali a niektoré išli dobre bez známok chyby. Film avi mi išiel tiež bez nejakej chybičky ale mal som problém pri mkv súbore. Nechce mi ho otvoriť. Vypisuje mi že je zlý kodek alebo čo...
Robil som to dosť na rýchlo lebo som prišiel domov až okolo 21:30 a zajtra ráno idem znovu do práce. V stredu mám volno tak sa na to pozriem podrobnejšie.
Program ked nájde na USB/HDD/v mobile to čo ste stratili a obnovujete to tak sa to musí dať kopírovať na iný HDD/USB/pamäťovú kartu alebo na iné médium. Nemôže sa to dať kopírovať na to médium s ktorého sa to obnovuje. Takže ked chcete obnoviť 1TB HDD ako ja tak si musíte zohnať nejaký iný HDD minimálne 1TB aby sa to tam nakopírovalo... Má to aj výhodu ale aj nevýhodu...
Ďalšie testy urobím v stredu a potom sa zase ozvem... Ale ak nepôjdu tie MKV (lebo hlavne o tie mi ide) Tak budem musieť nájsť iný program...
-
javatar
Hardcore addict
to nie je faster ako faster ze vyhlada menej typov suborov ale faster ako sposob hladania (prehladavanie ako tabulky tak datovej casti disku a podobne) - ja odporucam very very very slow a nechat to na noc ak pri tom dokazes spat... alebo rano ked pojdes do prace
z vlastnej skusenosti odporucam File Savanger - pri poskodenom MBR (disk sa tvaril ako prazdny) obnovil kompet vsetko co na nom bolo, v povodnom tvare, nazvoch, umiestneni...