Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch
mne ios ako taký vo verzií 4.1 úplne vyhovuje, neni dôvod meniť, za hnusný android dvojnásobne. to už radšej ten WM
Presne tak, tento nazor zastavam aj ja. WP7 bude do roka celkom pouzitelny (az samozrejme na to mnozstvo aplikacii, ale portovacie nastroje su uz k dispozicii). Android naozaj nemusim.
No tak tie widgety si mozu nechat, pre mna je to rovnaka prkotina ako rainmeter, gadgets a podobne somariny na PC. Proste eye-candy pre geekov bez akehokolvek zmyslu. Vsak co uz musim mat za fetish aby som potreboval vediet pocasie pri kazdom zapnuti mobilu? Alebo tie to-do, ak sa mi vsetko co mam urobit zmesti na tak malu plochu, tak si to snad zapamatam nie? Pre hocico zlozitejsie je to nanic, obzvlast ked je u iPhonistov prekvapivo popularne GTD.
Radsej by mali nieco spravit s notifikaciami, momentalne jedina vec ktoru zavidim Androidistom. Inak snad nemam pripomienky k momentalnej funkcionalite.
Radsej by mali nieco spravit s notifikaciami, momentalne jedina vec ktoru zavidim Androidistom. Inak snad nemam pripomienky k momentalnej funkcionalite.
Widgety su dobrou vecou. Notifikacie su poriesene dobre, napis co konkretne ti chyba.
Kazdy system ma svoje caro. A android s prichodom Ice Cream sandwich tiez nebude na zahodenie. To len tak bokom.
Mne co najviac vadi momentalne je notifikacny system, multitask a privital by som ked uz nie widgety tak aspon nieco ako pridanie wifi ikonky na plochu alebo podobna stahovacia lista ako ma Android.
Mne co najviac vadi momentalne je notifikacny system, multitask a privital by som ked uz nie widgety tak aspon nieco ako pridanie wifi ikonky na plochu alebo podobna stahovacia lista ako ma Android.
Ale naco su dobre? Mne to pride, ze 90% casu su tam zbytocne, na zvysnych 10% rovno zapnem plnohodnotnu aplikaciu. Este som nestretol cloveka ktory by to skutocne pouzival a nemal to len tak pre srandu. Okrem vypinacov wifi, bluetooth a pod, na tie som zabudol a tie su skutocne uzitocne.
A na notifikaciach mi vadi hlavne modalnost a ziaden sposob organizacie ked ich je viac. Staci sa pozriet ako super je to vyriesene na Androide, alebo nebodaj na WebOS (absolutne najlepsie vyriesene notifikacie).
A na notifikaciach mi vadi hlavne modalnost a ziaden sposob organizacie ked ich je viac. Staci sa pozriet ako super je to vyriesene na Androide, alebo nebodaj na WebOS (absolutne najlepsie vyriesene notifikacie).
hej toto to strašné. Niekto mi napíše cez ICQ/FB, do toho mi nabehne nejaká pripomienka a SMS a každá z nich v jednom "okne".Stopa napísal:A na notifikaciach mi vadi hlavne modalnost a ziaden sposob organizacie ked ich je viac
mne to až tak nevadí, keď mám sms tak mám pri nich červenú jednotku, pri fb a ostatných app to isté
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Všetko okolo iPhone a iPod touch
Pouzivate niekto Meebo? Aj vam robi, ze vas niekedy na icq na prvykrat nepripoji, aj ked mate Sign on startup? Je to dost otravne pripajat sa manualne v Accounts. Robi to aj vam? Dik
-
WiZard
Star
ja pouzivam... obcas pripaja pomalsie, obcas rychlejsie, je to podla mna sietou... ale ze by ma nepripojilo, ako pises, to nie... (pouzivam icq, facebook, gmail)
hej robí to aj mne. Ale viac ma štve, že ma po vypnutí aplikácie neodhlási a potom si všetci myslia, že som online a občas sa mi stane, že sa pripojím a nájdem si tam pár správ...krankenwagen napísal:Pouzivate niekto Meebo? Aj vam robi, ze vas niekedy na icq na prvykrat nepripoji, aj ked mate Sign on startup? Je to dost otravne pripajat sa manualne v Accounts. Robi to aj vam? Dik
-
krankenwagen
Professional
Najlepsie je, ked ti pocas spanku v noci pride notifikacia, ze ta nejaky clovek na Facebooku pozval na nejaky vydr*any event.. 
-
moosha
Darca
Alebo "NEW VERSION OF OUR APPLICATION IS OUT! GO AND CHECK THE APPSTORE!"
Vtedy nechyba vela a hadzem iPhone o stenu.
Vtedy nechyba vela a hadzem iPhone o stenu.
Bo si neviete povypinat tie blbe notifikacie
a chcete ich este viac prerobit aby vam ich to viac naraz zobrazovalo 
-
moosha
Darca
Mohli by to spravit na styl Growl na OS X.
Aby som ozrejmil, co Growl je - je to vseobecne akceptovany (kazdym developerom, aj samotnym Applom) system notifikacii, ktory je plne customizovatelny a mozete si presne nastavit od ktorej notifikacie co chcete aby oznamovala, v akom okne, v ktorom rohu obrazovky, aka velka a aka transparentna ma byt dana notifikacia.
Pre ukazku:
takto vyzera notifikacia od last.fm, ked v iTunes zacne dalsia skladba takto vyzera panel nastaveni Growlu: takto vyzera nastavenie vyzoru daneho okna notifikacie: a tu si volite, ktore aplikacie mozu pouzivat Growl, a v akej miere to maju povolene:
Aby som ozrejmil, co Growl je - je to vseobecne akceptovany (kazdym developerom, aj samotnym Applom) system notifikacii, ktory je plne customizovatelny a mozete si presne nastavit od ktorej notifikacie co chcete aby oznamovala, v akom okne, v ktorom rohu obrazovky, aka velka a aka transparentna ma byt dana notifikacia.
Pre ukazku:
takto vyzera notifikacia od last.fm, ked v iTunes zacne dalsia skladba takto vyzera panel nastaveni Growlu: takto vyzera nastavenie vyzoru daneho okna notifikacie: a tu si volite, ktore aplikacie mozu pouzivat Growl, a v akej miere to maju povolene:
Preto som chvalil WebOS, oni to maju uplne ako growl spravene.
A ku tym polnocnym notifikaciam: ja ich mam na takmer vsetkom vypnute, potrebujem to iba na IM. Tiez som sa ponaucil ked mi niekedy o 2 rano zapipalo, ze mozem stiahnut novy song na TTR
Ale kudos developerom co ich dokazu pouzivat rozumne.
A ku tym polnocnym notifikaciam: ja ich mam na takmer vsetkom vypnute, potrebujem to iba na IM. Tiez som sa ponaucil ked mi niekedy o 2 rano zapipalo, ze mozem stiahnut novy song na TTR
ja si dávam na noc airplane mode takže takéto veci mi nehrozia 
-
awtt
Medium Professional
No neviem ten growl som ja osobne hned zrusil 
Tu je celkom dobre video hladom moznych notifikacii:
http://www.macblog.sk/bleskovky-a-sprav ... -4910.html
Tu je celkom dobre video hladom moznych notifikacii:
http://www.macblog.sk/bleskovky-a-sprav ... -4910.html
dá sa niekde v systéme zistiť či sa jedna o 3G alebo 3GS Iphone ? kedže tieto mobili su na nerozoznanie ? okrem zadneho krytu(popisu) ?
-
krankenwagen
Professional
Po pripojeni k iTunes, zda sa mi ze aj podla cisla modelu v Nastaveniach.