Fakturácia???
Fakturácia???
Zdravím.
Chcel som sa spýtať: Spoločnosť si cez internet objedná služby (produkt). Tieto služby (produkt) sú mu následne vyfaktúrované. Aby bolo všetko korektné potrebuje spoločnosť doklad (papier) do účtovníctva, ktorý mu môžme poslať poštou, prípadne kuriérom a pod.
Otázka znie:
Existuje aj iná možnosť ako podniku vyfaktúrovať objednané služby. To znamená, či tam musí byť vždy faktúra v papierovej (elektornickej) forme.
Napríklad taký paypal? Je to možnosť ako môže podnik za služby v Slovenskej republike zaplatiť. Kamarát mi tvrdil, že nie, že podnik vždy potrebuje faktúru?
Dúfam, že je to zrozumiteľné.
Ďakujem za odpoveď.
Chcel som sa spýtať: Spoločnosť si cez internet objedná služby (produkt). Tieto služby (produkt) sú mu následne vyfaktúrované. Aby bolo všetko korektné potrebuje spoločnosť doklad (papier) do účtovníctva, ktorý mu môžme poslať poštou, prípadne kuriérom a pod.
Otázka znie:
Existuje aj iná možnosť ako podniku vyfaktúrovať objednané služby. To znamená, či tam musí byť vždy faktúra v papierovej (elektornickej) forme.
Napríklad taký paypal? Je to možnosť ako môže podnik za služby v Slovenskej republike zaplatiť. Kamarát mi tvrdil, že nie, že podnik vždy potrebuje faktúru?
Dúfam, že je to zrozumiteľné.
Ďakujem za odpoveď.
Re: Fakturácia???
Pokial viem potrebujes vzdy nejaky papier ktory musis potom archivovat... teda v tvojom pripade v elektronickej forme a myslim ze ho musis mat aj na normlanom papiery vytlaceny
Aj provideri mobilov a netu posieľajú netom faktúry. Dajú sa vytlačiť. Pre daniarov je podstatný doklad o platbe. Prevod ním je. A berú pri kontrole aj peňažný denník na CD.
Môžeš prosím ťa bližšie vysvetliť ako funguje ten peňažný denník??? Ďakujem.jarda.j napísal:Aj provideri mobilov a netu posieľajú netom faktúry. Dajú sa vytlačiť. Pre daniarov je podstatný doklad o platbe. Prevod ním je. A berú pri kontrole aj peňažný denník na CD.
V účtovnictve ide o základný dokument. Predáva sa to bežne v papiernictvách.
http://www.akopodnikat.sk/index.php?opt ... &Itemid=77
http://www.akopodnikat.sk/index.php?opt ... &Itemid=77
Peňažný denník slúži na evidenciu peňažných prostriedkov, či už v hotovosti alebo na bankových účtoch, príjmy a výdaje. Vedie sa hlavne pre daňové účely. Čiže do peňažného denníka zaznamenávaš každý pohyb peňazí. Môžeš ho mať vo fyzickej forme teda na papieri alebo v elektronickej forme v podobe nejakého softu napr. moneyS3, S4 a pod.
hm... takže ak mi na účet príde 10 platieb a ja do denníka zapíšem len 5, tak o tých druhých 5 teda štát nevie a ja z nich nemusím zaplatiť daň z príjmu?
Neblbni, účty sú sledovateľné a pokuty mastné.
jardo, takže štát má prístup k pohybom na mojom bankovom účte a porovnáva ich so záznamami v peňažnom denníku? to sa mi trocha nezdá...
Hovoríme o daniaroch, a tí si v prípade pochybností poradia. Krížové referencie, a majú ťa. A je to ozaj drahé. Neoplatí sa to. Teraz trebárs verejne prezentovaný Vareha.
Vareha je iný prípad 
vezmime takúto situáciu: prevádzkuješ cez intenet službu za ktorú dostávaš malé sumy, povedzme 5€. samozrejme nemáš ako za tie služby vystavovať faktúry (napr. platba cez SMS či paypal). ako vedia koľko takýchto platieb ti došlo? budú ti daniari kontrolovať bankový účet?
vezmime takúto situáciu: prevádzkuješ cez intenet službu za ktorú dostávaš malé sumy, povedzme 5€. samozrejme nemáš ako za tie služby vystavovať faktúry (napr. platba cez SMS či paypal). ako vedia koľko takýchto platieb ti došlo? budú ti daniari kontrolovať bankový účet?
Ja by som to pre pár drobných neriskoval, a pre velké sumy už celkom nie. Ide o príjmy, a je jedno, odkiaľ, sú zdokladované. Účet sa samozrejme kontroluje. Aj poštové poukážky.
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
sprav "velkosklad" a predavaj bez dph .) ..mas vela moznosti, mozno ako ja dostanes 200k pokutu ale to ti zisk vrati 
Presne takýchto chytajú, a podvody na DPH sú tvrdo stíhané. Skús si dať priznanie s pasívnym DPH a zistíš to. 
-
Hellboy248
Guru wannabe
ver, ze keby mas zisky ako ja neriesis uctovnictvo, po odvolani som mal ajtak len 100k ktore som na ucte ani nepostrehol
presne tak, ako napísal jarda.j. Daňová kontrola okrem výpisov z účtov, faktúr a iných daňových dokladov, môže kontrolovať aj stav tvojho skladu. Tam sa dá ľahko zistiť, či stav na sklade je reálny voči tvojim príjmom, výdajom. To, že ty predáš nejaký tovar bez bločku ich nezaujíma, pokiaľ si zrazu ako firemné auto nekúpiš Bentley.
Tsss, už aj Varehu chytili, a aj iné šmejdy. Neboj a vyčkaj. 
-
Fabo
Hardcore addict
Aj velky Al Capone posiel na danovy podvod...