Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Soľ zavodňuje, takže pri ryske to nie je moč žiaduce, ale tak jasné, to sú detaily. Dôležitejšie je to, aby sa to nevpyrážalo, ale pekne na pare/vode.
Lights
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lights »

ColdRain cO?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

hughito napísal:Soľ zavodňuje, takže pri ryske to nie je moč žiaduce, ale tak jasné, to sú detaily. Dôležitejšie je to, aby sa to nevpyrážalo, ale pekne na pare/vode.
tak teda ja niesom žiaden chemik ale veriť tomu že soľ zavodňuje sa mi veriť naozaj nechce. Nezomrel nahodou aj jediny jackass na to že zjedol priveľa soli a telo dehydratoval ?
Lights
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lights »

nadmerna davka soli nici vapnik z kosti... poznam kulturistu ktory ma 70 rokov a ani raz nesolil.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

P3Bo napísal:tak teda ja niesom žiaden chemik ale veriť tomu že soľ zavodňuje sa mi veriť naozaj nechce. Nezomrel nahodou aj jediny jackass na to že zjedol priveľa soli a telo dehydratoval ?
Vsak to sa nevylucuje. Ked zjes slane jedlo tiez ta susi. Problem je v tom, ze sol nataha vodu do buniek (nepoviem ti presne do ktorych) a tym zvysuje hmotnost, ktora je neziaduca na sutazi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Karmista: lol. :roll:

Samozrejme, že soľ zavodňuje. Skúste zožrať niečo veľmi slané, presolené a nech je toho veľa, alebo viackrát za deň. A váha poskočí aj o 2 kg hore. :wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja som zasa čítal článok, kde kulturista éry minules z čsfr hovoril, že pred súťažou v rámci zhadzovania jedli presolené veci aby sa odvodnili...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Pre Boha, jasne ze sol udrzuje v organizme vodu. Cely elektorolytovy metabolizmus precuje s osmotickymi tlakmi ktore vytvaraju prave mineraly-ci sa tekutiny resorbuju alebo uvolnuju do tkaniv. Konkretne NaCl disociuje na Na+ a Cl- a tieto iony su hydratovane H2O takze vodu vyviazu a drzia ju v tele, v extremnych davkach sa vsak bunky tela snazia tento gradient zmiernit a tak vodu z buniek vyplavuju, ale ten clovek ma doje*** cely metabolizmus, takze ak to robia kulturisti absolutne niesom prekvapeny :lol: nech im chuti
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

chcem sa spytat na jednu vec k stravovaniu, ...pravidelne chodim cvicit do posilovni, no nemam moznost ani sa mi nechce stravovat tak ako treba,...rad jem slane veci, mastnoty, vyprazane jedla, samozrejme nie kazdy den ...ma zaujima ze ktore nezdrave jedla mi pri budovani hmoty neprospievaju najviac, co urcite nejest ...nechcem byt otrok potravy ktoru je denne potrebne zjest ...tiez nemozem kazdy den jest rozdne druhy masa, ...ja jem to co sa navari ...ako by ste mi teda odporuculi sa stravovat aby to nebolo financne nakladne, aby som denne zkonzumoval co najviac bielkovin, sacharidov ...chapete co chcem lebo napr. denne prijmem malo bielkovin ktore mam len z mlieka, nejakej ryby a dalsich mliecnych vyrobkov ...asi som dal tazku otazku no len ma zaujima vas nazor, ako posilovat a stravovat sa co najlepsie vzhladom k mojim moznostiam
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

suplementy, pokiaľ nemáš možnosť navariť si to čo potrebuješ tak neni šanca uvažovať o neakých výsledkoch, ak tak iba so suplementami
damiamarl
Light Professional
Light Professional

a ak si nechcem kupovat tie suplamenty ine riesenie nie je?..inak ja aj ked sa nestravujem ako treba, svaly mi rastu stale a tiez s mojim spalovacim systemom spalujem tuky aj budujem svalstvo ...samozrejme idem podstatne pomalsie prave kvoli tomuto ...tak nie je nejake riesenie? Napr moj bratranec sa stravuje vseliako, cvici pravidelne no ma presne vypocitany prijem bielkovin a svaly ma riadne ..
Filipito
Darca
Darca

veď som písal "pokiaľ nemáš možnosť navariť si to čo potrebuješ"
a ty si písal že tam ješ slaniny, klobásy atď a netušíš ani pri najmenšom koľko čoho si do seba dal...
Samozrejme že sa to dá aj bez suplementov, ale je to ťažšie, najlepšie jedlá sú kuracie prsia s ryžou, tuniak, vajcia (najlepšie bielka) a podobne...
damiamarl
Light Professional
Light Professional

teda ti rozpisem ako sa stravujem, rad by som vedel ci by som mal nieco do jedalnicka pridat alebo ubrat, takze
Rano : ano ked stanem zjem bud jablko, banan,
Ranajky : bud prazenica alebo si uvarim vajcia zjem nejake mucne konfleky s cukrom do mlieka (by ma tiez zaujimalo ze ake jest, pretoze tie co si kupujem su vlastne iba muka )
Desiata : dva chleby, vacsinou sunka, paprika, syr + jedna muscle tycinka alebo Bebe keksi
Obed : vacsinou som v skole cize casto bravcove a kuracie maso, ryba
Olovrant : mlieko, chleba s niecim
Vecera : ryba / maso / vajcia alebo tiez konfleky

Troska som to rozpisal a chcel by som vediet ze co by som si do stravy mal zaradit alebo co je zbytocne aby som denne prijal aspon tych 100g bielkoviny
Filipito
Darca
Darca

koľko kg vážiš?
damiamarl
Light Professional
Light Professional

stalych ±80 kg
Filipito
Darca
Darca

1,6*80=128g bielkovín, toľko musíš na den prijať. Všetko čo zješ si počítaj podľa tejto tabuľky http://www.laco.lead1.eu/index.php?incl ... cnehodnoty
damiamarl
Light Professional
Light Professional

diky moc, ..a ako je to so sacharidmi, olejninami a co ja viem s cim ...okrem bielkovin je co este nevyhnutne, teda co by som urcite nemal vynechat?
hughito
Redeemer
Redeemer

Každopádne môžeš obmedziť zbytočné cukry, to ti je naprd.
Filipito
Darca
Darca

dôležité sú ešte aminokyseliny a sacharidy
damiamarl
Light Professional
Light Professional

take sacharidy a aminokyseliny ake potraviny ich obsahuju a ake mnozstva ich potrebujem?
Napísať odpoveď