Scitanie ludu

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Scitanie ludu 2011

Príspevok od používateľa jackb »

ephramko napísal:a si pekny? :D btw. kolko za to stat plati ? ak teda mozes prezradit...

a tiez ocakavam, ze zase bude plno pripadov, ako nejaki podvodnici okradnu nejakych dochodcov, kedze toto je len dalsia prilezitost ako si pustit do domu nejakeho zakerneho cloveka a podvodnika...ako keby uz podobnych pripadov nebolo aj tak dost...
ako som napisal scitavat nakoniec nebudem, lebo som nemohol ist na skolenie. kym som bol vedeny ako komisar tak som o plate ziadne oficialne informcie nedostal no kamoska, ktora mi to poradila hovorila o "priemernej mzde", lenze to je velmi siroky pojem na vyvodenie zaverov...

no a podvodnici... no ked ich starostovia akceptovali ako komisarov, je to ich bordel. viem, ze v meste nie je mozne aby kazdy kazdeho poznal, ale na dedinach to problem nie je...
lucia12345
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lucia12345 »

tak sa nakoniec este budem tesit na uja komisára :P :evil:
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Už len čisto legálnou a štandardnou cestou je jasné že sa veľa ľudí nesčíta viď napríklad môj kolega a tak to bolo aj minule sčítania zrazu chýbalo 40 000 ľudí.

Jednoduchý príklad.

1. Má trvalé bydlisko v byte ktorý vlastní ale nebýva v ňom, len ho prenajíma, lebo je aj tak väčšinu času buď v zahraničí alebo po týždňovkách kdesi behá po Slovensku. A keď je "doma" tak je len u frajerky.

Teda jemu to komisár nedonesie lebo ho nenájde na jeho trvalom bydlisku, ak tam náhodou budú ty podnájomníci zrovna tak im to možno dá aj keď pochybujem ale dajme tomu. No a tí pochybujem že ho budú niekde naháňať po republike a on už vôbec sa nebude vracať alebo behať niekde a strácať čas a peniaze aby mohol vypĺňať nejaké debilné papire zbytočné.

A takých ľudí je veľa čo poznám z okolia, čo bývajú niekde inde než majú napísané ako aj bratranec a behá po robotách kade tade. A tých štát takto nesčíta lebo oni musia narozdiel od štátu makať aby niečo mali pre rodinu a nezastavia sa ako je deň dlhý a posledné čo potrebujú je behať niekde pre nejaké sprosté papiere, vypĺňať ich a potom riešiť komisára aby mu ich mohli dať.

Zaujímavá je poznámka a podstatná ktorú uviedla LUCIA v predchádzajúcom príspevku. Citujem:
"A ešte na margo toho že nenapíšete do tlačiva údaje sčítací komisár má povinnosť u susedov zistit o vás čo najviac a vypísať tlačivo A aj B o osobe a byte resp.si info zistit na miestnom úrade tak že tak."

Tak si zoberte čo s tohoto budú za fejky absurdné. Keď už ak je to pravda si komisári budú o ludoch ktorých nezastihnú zisťovať informácie u susedov na úradoch a vyplňovať za nás tie tlačivá. No ak je toto pravda tak je celé sčítanie väčší vtip než sa zdalo.

Veď to by bol jeden vtip alebo sranie si do huby za druhým.

- Ved ako to môže niekto vypĺňať za druhého ? Oni to akože vyplnia ale ty
Máš byť právne zodpovedný za to že si to vyplnil správne. (no veď to je ďalší Orvel)

- Alebo fejk s úradom, že zistia si info na úrade. To hádam nemyslia vážne lebo ak si to môžu zistiť na úrade tak si to tam môže zistiť aj štát a nemusí nás otravovať.

- A fejk zo susedmi tak to je naj haluz sama o sebe pri susedských vzťahoch na Slovensku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

pochybujem, ze by sa take nieco komisarom chcelo robit...za ten smiesny plat o ktorom nikto radsej nechce hovorit...aby sa toto komisarovi chcelo robit tak jedine v pripade, ze je to nejaky byvaly ŠtBák a chce si zaspominat na stare casy...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

platí sa 66 centov za osobu a 33 za dom, kazdy komisar ma 400-500 ludi, takze to vychadza na celkom peknu sumu
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

aj tak pochybujem, ze by sa niekomu chcelo hrat pri takom mnozstve ludi na detektiva a zbierat klepy u susedov alebo na uradoch...so susedmi okrem pozdravenia sa, ine vztahy neudrzujem...a urady predsa o mne urcite informacie uz maju, cize ich ma aj stat...na co by si ich tam duplicitne zhanal komisar, ked uz stat tymito informaciami disponuje, ucelom scitania je ziskat informacia naviac...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

samozrejme ze lucia trepe, ked cloveka komisar nezastihne, tak ma smolu
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

http://www.scitanie2011.sk/wp-content/u ... B.2011.pdf

tymto zakonom hlavne operuje scitanie...
Každý, kto je povinný poskytnúť údaje podľa odsekov 1 až 7, ich poskytne úplne, správne, pravdivo a včas
nikde ale v zakone nie je napisane, ze co sa stane, ked toto niekto porusi a nesplni si povinnost... :D a za nieco, co nie je v zakone, cloveka trestat nemozu...takze pravdepodobne to odignorujem, alebo komisarovi odovzdam prazdne tlaciva...pripadne si tam povyplnam blbosti pokial sa mi bude chciet... :smt033
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://slovakia.humanists.net/

vid nizsie: Prečo je potrebná kampaň
k sčítaniu 2011
skener
Medium Star
Medium Star

ephramko napísal:http://www.scitanie2011.sk/wp-content/u ... B.2011.pdf

tymto zakonom hlavne operuje scitanie...

nikde ale v zakone nie je napisane, ze co sa stane, ked toto niekto porusi a nesplni si povinnost... :D a za nieco, co nie je v zakone, cloveka trestat nemozu...takze pravdepodobne to odignorujem, alebo komisarovi odovzdam prazdne tlaciva...pripadne si tam povyplnam blbosti pokial sa mi bude chciet... :smt033

Len si musis ten plan riadne premyslieť a dopredu. Lebo ak si zmyslíš potom druhý týždeň že to odovzdáš prázdne a komisár to má povinnosť skontrolovať a uvidí tvoj papier prázdny alebo plný zjavných fejkov tak myslím že žačne do teba repovať. Síce ti to môže byť jedno ale tak navrhujem každému premyslieť si taktiku dopredu.

Zrušiť sa to už nezruší už ide len o to ako to bojkotovať aby tu boli aj jasné závery z toho že je tu kopec ludí ktorý si myslia že je to kravina alebo zasahovanie do súkromia alebo vyhadzovanie peňazí a že tu nie sme len samé ovce ktoré zakaždým poslušne skáču aj keď sa na p..u píska.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

s komisarom sa nemusim ani bavit...ani ho pozyvat dnu a podobne...ked zacne hubovat, tak zabuchnem dvere a moze ist hajde... :D ...aj tak to asi "vyplnim" cez internet...
Nabozenske vyznanie je pri scitani definovane ako ucast na nabozenskom zivote niektorej cirkvi alebo nabozenskej spolocnosti a vztah k tejto cirkvi alebo nabozenskej spolocnosti
cize v preklade sa vas nepytaju na vase nabozenske vyznanie...ale na to, ci nejaku cirkev podporujete...
skener
Medium Star
Medium Star

Našiel som ešte jednu vec:

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/zahran ... -ludu.html

Tam sa uvádza že Nemci nemali sčítanie 25 rokov a nikomu to nechýbalo a teraz ich idú sčítavať akože lebo brusel to potrebuje. Ale aj to posledné sčítanie bolo fiasko v Nemecku, keďže ľudia vedeli, že to skôr niekto potrebuje a bude zneužívať a to že to je pre ľudí je len zásterka. Čo dokazuje aj fakt ze krajiny, ktoré na to "srali" alebo aj s prepáčením serú ako Nemci a Švačiari sú ďaleko pred tými čo sa sčitujú aj stále.
V Nemecku idú teraz teda na rozkaz Bruselu sčitovať len tých, ktorý majú nejaký ten byt či dom. Tam píšu že zvyšok len na vzorke 10% ľudí čiže dokopy sa má zúčastniť tretina Nemcov. Teda dve tretiny ľudí budú mať pokoj.

A boh vie ako to tam tiež celé dopadne pretože Nemci moc dobre vedia, že štát ma presné databázy všetkého. veď Nemci aj za vojny evidovali úplne všetko aj spotrebuj toaletného papiera proste všetko. spojenci nechápali keď videli všetky tie záznamy a tak oni moc dobre vedia, že toto je zase nejaký fejk na nich páchaný aj preto si to nedovolia hneď celoplošne.

Už mi to príde také, že Brusel nám zase niečo úžasne tu tlačí aby nás tu dával do laty a ukazoval sa čo pre nás spravil nech ho stále pumpujeme daňami.

A keďže to už začalo ,tak tu máte jeden spoko komentár z prvých stretnutí komisárov s rozumnými ľudmi. Snáď sa autor nenahnevá, že ho tu citujem:

Dcéra mi konečne zaspala, 10 minút spí a niekto zvoní.Pre istotu zvoní dlhšie keby som bol náhodou hluchý. Nejaka staršia pani ma chce sčítať. Dáva mi 3 papiere, ja na to že mi stačia 2 bo dcéra ešte nevie písať. Vraj mám vypsať za ňu,ja na to že nepoznám všetky odpovede. ešte sa neprihlásila k žiadnemu náboženstvu a nechcem jej tam písať blbosti, vraj tam mám dať to isté čo má jej matka. Kua ja som ateista, manželka je veriaca, prečo práve po nej.Síce som nerodil ale nejaké práva mám. Dcéra začala plakať, tak som komisárke poďakoval, že nemám čas sa sňou vybavovať a že ani neviem či to odovzdám a zavrel som dvere. Za nejaký as som volal na tu ich infolinku, že či je za to pokuta ? Oni že nie ale je to povinné. Cigáni tiež kašľú na základnú povinnú školskú dochádzku....Serem na to, skončil som na otázke o koľko metrov má Vaša kuchyňa?Fakt neviem a nebudem to kôli nim merať
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

mna by skor zaujimalo, ci musia byt tie harky vyplnene kompletne vsetky otazky, aby to scitanie bolo platne a zaratalo sa...lebo napr. ja to urobim tak, ze odpoviem iba na otazku ohladom nabozenstva a na zbytok otazok dam odpoved "blabla" :D a tiez by ma zaujimalo ako vyhodnotia tie percenta na konkretnu otazku...dajme tomu to nabozenstvo...harky musia vyplnit vsetci obyvatelia SR, dajme tomu 4 miliony odovzdaju akotak vyplnene harky...a z toho iba 1milion odpovie na otazku ohladom nabozenstva...to si budu niektore odpovede domyslat a doplnovat? alebo napisu ze 60% ludi z 1miliona je katolikov a 3miliony ludi na tuto otazku odmietli odpovedat...

lebo ked sa podobne robia psychologicke vyskumy...tak dajme tomu, ze ked z 50 otazok jedna je vynechana a nevyplnena, tak si odpoved psycholog domysli...pokial je napr. taky test ze mate nieco hodnotit od 1do10 tak tam da odpoved 5...lenze toto su konkretne moznosti...a aj tie psychologicke vyskumy maju presne stanovene kolko otazok si mozu doplnit...pri tych serioznejsich dokonca aj v studii je napisane, ze kolko mali respendentov a kolko respondentov vyradili a nezapocitali do celkoveho vysledku, lebo poskytli neuplne odpovede...
podobne by to malo prebiehat aj pri scitani, ale to by asi na vsetky otazky odpovedalo kolko ludi...par tisic ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aj mňa zaujíma to isté, čo ephramka. Na pár otázok by som aj odpovedal, ale na všetky nie. Ako to budú brať oni ?
jackb
Redeemer
Redeemer

Scitanie ludu 2011

hughito napísal:Aj mňa zaujíma to isté, čo ephramka. Na pár otázok by som aj odpovedal, ale na všetky nie. Ako to budú brať oni ?
Ked sa dostanem k PC tak postnem link s vysledkami z 2001 o tom ako to vyzera ked sa to nevypise cele... Veci ako 250 ludi s neuvedenym vzdelanim v dedine s 900 obyvatelmi, 20 zo 150 domov "bez kupelne"... A vysvetlovat to narobi analytikovi pri tvorbe navrhu PHSR nejednu vrasku...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ja prilis nechapem, preco sa toho scitania niekto obava, dokonca proti tomu vystupuje a broji ludi, aby sa nescitali...fakt jak keby im to scitanie nejakym sposobom mohlo uskodit :roll:
Na nasom uzemi bolo napriklad jedno z prvych scitani po Satmarskom mieri niekedy okolo 1715. Potom az myslim od Marie Terezie boli pravidelne. Napr. pre mna ako geografa (a fanusika historie) ma celkom zaujimaju udaje, kolko ludi tu zilo, ich socialne rozvrstvenie...atd. A verim, ze o 100/200 rokov neskor sa tieto udaje ludom hodia :)
Takze ja proti scitaniu nemam nic :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hej ale vtedy ludia nemali obcianske preukazy, rodne listy...zili roztrusene vo vidieckych oblastiach...takze stat nemal o svojich ludoch prehlad, hlavne ked prichadzali rozne epidemie moru a cholery, ludi pochovavali kde tade...cize prvotny ucel scitania ludi bol taky, aby stat zistil kolko obcanov ma...

teraz sa ide stat starat do takych veci, do ktorych ho nie je nic...a ja osobne tam aj citim urcitu snahu statu zistit, ci zivotna uroven clovek, ktoru prizna v scitani koresponduje s jeho prijmom a danovym priznanim...
jackb
Redeemer
Redeemer

Frco napísal:ja prilis nechapem, preco sa toho scitania niekto obava, dokonca proti tomu vystupuje a broji ludi, aby sa nescitali...fakt jak keby im to scitanie nejakym sposobom mohlo uskodit :roll:
Na nasom uzemi bolo napriklad jedno z prvych scitani po Satmarskom mieri niekedy okolo 1715. Potom az myslim od Marie Terezie boli pravidelne. Napr. pre mna ako geografa (a fanusika historie) ma celkom zaujimaju udaje, kolko ludi tu zilo, ich socialne rozvrstvenie...atd. A verim, ze o 100/200 rokov neskor sa tieto udaje ludom hodia :)
Takze ja proti scitaniu nemam nic :)
od 1869, ale inak mas pravdu

hughito: http://sodb.infostat.sk/scitanie/sk/2001/format.htm vyklikaj si obec Pohorela v BB kraji v okrese Brezno a uvidis ake "pekne" data vznikaju ked sa nevyplnuju harky komplet... a ked si to 2001 prepises na 1991 a najdes si tuto dedinu v okrese BB, a porovnas si narodnostne zlozenie tak zistis, ze zmizlo 136 Romov... no a analyzuj to do seminarky pre veducu katedry...

//ale tak podla vasich reakcii v buducnosti napisem, ze obyvatelia v pocte x, alebo y domov neodpovedali na tuto cast SODB a musi to stacit aj prezidentovi zemegule
//
ephramko napísal:a si pekny? :D
vcera to povedali dvaja chlapi nezavisle od seba kamoske s ktorou som bol na koncerte, akeho ma pekneho priatela... neviem ci ti to pomohlo... :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

aha, tak tam je vidiet ako to riesia, ked niekto na nejaku otazku neodpovie...priradia ho v tej otazke do kategorie "nezistene"...
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Pekná diskusia ohľadne sčítania ľudu. Nečítal som všetky príspevky, ale keby niečo, tak som sčítací komisár :smt033
Niekde som tu zahliadol, že s tým bude dobrý cirkus a nesúlad alebo niečo v podobnom zmysle a poviem vám, že aj je :D Napríklad dnes sme riešili s kolegom taký prípad, že jedna teta komisárka rozdala zlé obálky s identifikátormi za byty, nepozrela si dobre súpisné a orientačné číslo a pomýlila takto okolo 120 bytov :D Príklad - je činžiak so súpisným číslom 2683/14 a ona tú 14 si nevšimla, tak tam dala napríklad 2683/12 takže dnes sme to dve hodiny zbierali naspäť a dávali im už správne B obálky :D Našťastie ľudia boli ochotní a milí (v takej Blave a Petržalke si to neviem predstaviť :D) To je taká perlička z tohto sčítania z pohľadu komisára 8)
Napísať odpoveď