Ake 7-miestne auto kupit?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Margareta
Amateur
Amateur

Ake 7-miestne auto kupit?

Príspevok od používateľa Margareta »

Ahojte. Velmi rada, by som vas chcela poprosit ohladom spravneho vyberu auta: 7-miestne MPV.
Rok vyroby: 2008-2011, Najazdene: do 115 000 km, Cena: 9 000 - 12 000 eur. Nevieme sa rozhodnut, ze ci by to mal byt diesel alebo benzin/LPG. Rocne najazdime cca 25 000 km. Pomer dlhe a kratke cesty, asi tak 1:1.
Prosim poradte mi znacku auta a palivo.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake 7-miestne auto kupit?

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

benzin (max. s LPG - ale iba ak uz bude namontovane a nezvysi neumerne cenu vozu)

7 miest ? ... Ford Galaxy? Mercedes Viano? Mazda MPV? Chrysler Voyager? to je len tak z prvej co ma napadlo :-)
Margareta
Amateur
Amateur

nordkapp_pb: Dakujem ti velmi pekne za rychlu odpoved :)
Este by som vas rada poprosila, ze ci by ste mi mohli odporucit aj vykon motora, v pripade, ze by sa jednalo o
a) benzin/LPG (7-miestne vozidlo),
b) diesel (7-miestne vozidlo),
Dakujem.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vedel by som poradit aj blizsie trebars konkretny model, ale sedim v praci a sem pisem len popri vsetkom ... verim ale, ze tak, ako je zvykom, sa tu rozprudi okolo vyberu konkretneho auta nejaka sirsia debata ;-)

co sa vykonu tyka tak pokial to ma jazdit so 7 dospelymi ludmi a pripadnou batozinou po dialnici tych beznych 130-160 tak, aby to bolo z hladiska dynamiky bezpecne, tak minimalne tych 100-110kW nezavisle od systemu pohonu (pri LPG sa da uvazovat na nejaky vykonovy pokles cca. do 10% podla vyspelosti systemu - myslim si ale, ze vsetky pripadne lpg systemy v autach z takych rokov vyroby, ake su vo vybere budu mat LPG so vstrekovanimi a tam je normovany ubytok mensi - ca. 2 - 5% ) ... na nejake normalne jazdenie by mohli stacit aj verzie okolo 85kW, ale nebude to s plnym autom ziadna slava a motor bude viac trpiet, ergo pojde hore aj spotreba :-)
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

Ja by som ešte spomenul Corollu Verso. Veľmi kvalitné autá či už diesel alebo benzín. Len neviem či ľahko nájdeš benzín/LPG.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

corolla verso je ale mala si myslim - nema 3. radu sedadiel pnohodnotnu ... ale je to moj dojem, niesom si tym isty a nemam cas to zistovat teraz ... kde toyotu, tak previu - to je plnohodnotne MPV, ale myslim si, ze tych bude sakra malo na predaj (iba tip) :-)

este mozno seal altea XL ? to je obrovska krava, ale neviem ako ma rieseny posledny rad sedadiel, zblizka som studoval iba kratsiu alteu :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ja osobne pri tomto najazde by som volil asi diesel a bral by som Ford S-Max s motorom 2.0TDCi 105kW, pripadne aj so slabsou 1.8TDCi 92kW.. rocink 2008 myslim ze v tejto cenovej relacii nebude ziaden problem..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

na LPG pri dnesnych cenach nafty usetri viac ako na diesli ;-) ... mame to overene na firme pri kumulovanom najazde na LPG okolo 50 000km :-)

spotreba nafty nebude oproti motoru so sekvencnym LPG polovicna - to by musela byt inaaaa snaha a nie realne jazdenie :-)

napisem to takto - na dvoch rozdielnych autach s tym samym vykonom a aerodynamikou krabice od topanok som jazdil rovnakym stylom - 60 mesto, 110-120 mimo, 140-160 dialnica ... spotreba nafty lahko nad 7l spotreba plynu ca. 9l spocitaj si :-) ... ale samozrejme sa neda pausalizovat :-)

ale s cisami na papieri som pretlacil do firmy aj dalsie auta benzinove s LPG miesto predrazenych dieslov :-) (a navyse kombinovany dojazd okolo 1700km je velice, ale velice slusny) :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

to mas pravdu a je jasne ze o uspore pri plyne sa nemusime ani bavit.. len ide oto ze ten plyn sa bude hladat asi 5-krat tazsie ako nafta.. lebo ako pozeram moc takyto aut ktore maju uz splynovac namontovany nieje.. a ako si pisal vyssie ak si ho daju domontovat tak sa nedoplatia.. tak neviem treba hladat ak sa podari najst plyn tak zobrat plyn ak nie tak by som bral naftu.. inak este ma napadla Mazda 5 tiez krasne priestrane auto..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Mazda Premacy alebo odporucam Toyota Previa ...
Margareta
Amateur
Amateur

Dakujem vam vsetkym za vase erudovane odpovede, hlavne, ze pisete velmi konkretne a zrozumitelne, pretoze my s manzelom sa v autach absolutne nevyzname (a bohuzial ani nikto v nasom blizkom okoli). Ani neviem, ze co by som sa vas mala este spytat, na co by sme pri kupe auta mali mysliet. Esteze sa auto nekupuje kazdy rok :) Ak by ste boli taki zlati, prosim kludne napiste co by sme mohli chciet (z technickeho hladiska) od nasho buduceho auta. A este ma napadlo, ze ak by ste o nejakom odbornikovi ohladom aut vedeli, kto by nam osobne mohol pomoct pri vybere konkretneho auta, prosim dajte nam vediet (pochadzame z Hlohovca).
Este raz vam vsetkym velmi pekne dakujem a prajem krasny vecer :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja by som len dodal, ze na ten najazd a vzhladom k pozadovanemu veku by som na 100% siel do nafty, s plynom su kadejake opletacky, pokial nie je poriadne spraveny (ukrytie nadrze, certifikaty, kontroly)... a neverim, ze nejaky takyto kusok v dohladnej dobe zozenies... nehovorim, ze je to zla volba, na plyne usetris vzdy a vo vsetkych autach, ale kazdopadne by som nebral benzin... a urcite by som nevolil voyager, je to najkazovejsi van siroko-daleko... inak do bodky suhlasim s chalanmi nadomnou, najma vo vybranych modeloch :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to je velmi dobre mozne, ze nebudu v tejto triede ziadne auta na LPG na predaj, ale nestudoval som to :-)

inak teda na ten voyager sa asi nase nazory rozchadzaju - neviem ktory mas na mysli - urcite nebola ziadna slava v III. generacii voyageru kombinacia 2.5 TD od VM Motori a manual - to je jednoducho nepodareny motor, ale inak som nepocul o ziadnej zasadnej chorobe toho auta v IV.generacii :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

jo, myslel som trojku, zabudol som na tu poziadavku na vek... trojka podla adacu bola najkazovejsim vanom v poslednom desatroci, ostava len dufat, ze sa tej starej techniky do stvrtej generacie dostalo co najmenej...
Margareta
Amateur
Amateur

Chrysler Voyager sa ani mne velmi nepozdaval z hladiska vizualneho - interieru. Nepaci sa mi, ze za sedadlami vodica a spolujazdca su dve sedadla a nie tri. My tri sedadla potrebujeme hlavne kvoli nasim malym detom.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a potrebujete 7 plnohodnotnych sedadiel, alebo stacia tie posledne dve vyklapacie z podlahy - iba pre obcasne pouzitie na kratke trasy ? ... v konfiguracii 5+2 by sa totiz znacne rozsirili moznosti :-)
Margareta
Amateur
Amateur

Potrebujeme viac-menej 5+2. Mame zatial :) dve deticky (3r. a 1 1/2r) a koncom roka nam pribudne este jedno :) Radi by sme sedadla, na ktore by sa nam v pohode zmestili 3 autosedacky (podsedak pouzivat zatial nechceme). Tie dve posledne sedadla by boli urcite castejsie sklopene ako vyuzite. Priestor chceme vyuzit hlavne na kocik a veci ohladom zbalenia deti a taktiez manzel by toto auto rad vyuzil v praci (prevoz elektrospotrebicov - pracka, chladnicka...).
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Taketo nieco pouzivame v robote. Nie je to zle zvezenie.
Margareta
Amateur
Amateur

Ako zena, mozem povedat - je pekne :) ale to asi nestaci :)

//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 10:39)
Nam sa celkom aj toto auto pozdavalo: http://auto.bazos.sk/inzerat/8202204/Se ... -stav-.php
Napísať odpoveď