Ako na to ( hacking )
Re: Ako na to ( hacking )
CISCO skripta
Inak načo budeš kupovať knihy .... si ich stiahni...a bez základných informácií sa do ničoho nehrň. Ja sa učím v C# a pretože C-čka používajú platformu .NET tak budeš potrebovať najmenej základné informácie sietí a základy a pochopenie programovania . Odporúčam pascal alebo ostatné "učebnicové" p. jazyky . A ak chceš byť hackerom tak vážne a nutne potrebuješ vedieť čo sa len dá o sieťach (útoky, zadné vrátka, bezpečnosť) a trochu aj z histórie aby si nerobil chyby čo už niekto urobil.
-
javatar
Hardcore addict
tu stale prevlada nazor ze ak chces byt hackerom musis vediet perfektne programovat a potom to uz neako pride - blbost! predpokladom pre hacking je predovsetkym ZNALOST SYSTEMU KTORY CHCE HACKNUT a programovanie je len nastroj (samozrejme treba mat perfektne zvladnute aj to), takze .NET by som rozhodne neodporucal... jednoznacne linux, c a shell - ich spolocne zvladnutie ho jednoducho o linuxe a vseobecne o systemoch nieco naucit musi
//please delete
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
vsetko o com vravite je cracking! hacking je nieco uplne ine 
-
javatar
Hardcore addict
tak nas pouc:
hacking = hladanie chyb v softveri na ziskanie pristupu k informaciam/spusteniu lubovolneho kodu/ziskanie kontroly nad systemom za ucelom zlepsovania urovne bezpecnosti
cracking = hladanie chyb v softveri na ziskanie pristupu k informaciam/spusteniu lubovolneho kodu/ziskanie kontroly nad systemom za ucelom skodit vlastnikovi/zneuzivat ziskane informacie/sirit diela obchadzanim DRM
aky je rozdiel ked sa to chces naucit? alebo to chapem zle?
hacking = hladanie chyb v softveri na ziskanie pristupu k informaciam/spusteniu lubovolneho kodu/ziskanie kontroly nad systemom za ucelom zlepsovania urovne bezpecnosti
cracking = hladanie chyb v softveri na ziskanie pristupu k informaciam/spusteniu lubovolneho kodu/ziskanie kontroly nad systemom za ucelom skodit vlastnikovi/zneuzivat ziskane informacie/sirit diela obchadzanim DRM
aky je rozdiel ked sa to chces naucit? alebo to chapem zle?
-
reDo
Star
suhlasim s tebou ,ale on urcite mysli ze hacking je cracking ako aj vacsina lidu, na to som chcel poukazat aby vedel co co je
vacsina chce byt hackermi ale pritom podla ich ciela chcu byt crackermi
toto by si mohol precitat
http://blackhole.sk/topicako-sa-stat-hackerom
toto by si mohol precitat
http://blackhole.sk/topicako-sa-stat-hackerom
-
javatar
Hardcore addict
no ale ty si napisal ze hacking a cracking je nieco uplne ine a ono je rozdiel len v umysle...
Ale z toho linku ma toto:
Ale z toho linku ma toto:
kvalitne dostaloMám dostatočne rozvinuté exaktné myslenie (tzn. mám viac ako 13 rokov)?
-
harrison314
Hardcore addict
Nezda sa mi ze ten clanok by daco vysvetlil, prva polovica hovori o tom o com bude druha polovica a v druhej polovici je " Ucte sa anglictinu ".
Myslim, ze v dnesnej dobe sa znalost jazkov precenuje a vo firme zoberu radcej cloveka s IQ hupacieho konika ,ktory vie jazyk ako geniusa, ktory ho neovlada dobre.
Pascal a Basic boli a su urcene na vyucbu programovania
Takisto si myslim ze znalost UNIXu je nedostacujuca, je to len nastroj, heker/craker musi vediet vsetko.
Myslim, ze v dnesnej dobe sa znalost jazkov precenuje a vo firme zoberu radcej cloveka s IQ hupacieho konika ,ktory vie jazyk ako geniusa, ktory ho neovlada dobre.
Pascal ??? to ma byt vtip ?Firestone napísal:Inak načo budeš kupovať knihy .... si ich stiahni...a bez základných informácií sa do ničoho nehrň. Ja sa učím v C# a pretože C-čka používajú platformu .NET tak budeš potrebovať najmenej základné informácie sietí a základy a pochopenie programovania . Odporúčam pascal alebo ostatné "učebnicové" p. jazyky . A ak chceš byť hackerom tak vážne a nutne potrebuješ vedieť čo sa len dá o sieťach (útoky, zadné vrátka, bezpečnosť) a trochu aj z histórie aby si nerobil chyby čo už niekto urobil.
Pascal a Basic boli a su urcene na vyucbu programovania
Takisto si myslim ze znalost UNIXu je nedostacujuca, je to len nastroj, heker/craker musi vediet vsetko.
-
johny3212
Star
Dalsia oblast, ktoru by si mal ovladat je kryptografia a algoritmizacia a vsetko okolo toho, lebo to je zaklad zabezpecenia. S podobnymi vecami sa skor stretnes na vysokej skole. Ja som tu dal nedavno do programtarskeho kutiku taku aplikaciu pre digitalny podpis, skoro nik ju nepozeral, lebo pre uzivatela je nezaujimava, ale je zalozena na technologii, kt. sa este len dostava na univerzity slovenska, je pouzivana pre bezpecnu komunikaciu a aj v certifikatoch.
. Tiez by si mal vediet, co to znamena, ked ti hodi "https
/"
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 22:02)
. Som tam doniesol softy na ktorých som pracoval, ani si ich nepozreli. O dva týždne som šiel do Emtestu, ukázal softy a na pohovore mi povedali, o 2 týždne príďte podpísať zmluvu. Ale uznávam, že angličtina je skutočne dôležitá. Programovanie v slovenčine si neviem predstaviť.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 22:02)
Tak s tým úplne súhlasím, sam to zažil v Siemense, kde som sa počas školy hlásil na post programátora. Taká príhoda. Ma odbili, že moja angličtina nie je na takej úrovni ako si predstavujú. S dokumentáciami v Aj nemám problém, horšie je na tom telefonovanie.harrison314 napísal:Myslim, ze v dnesnej dobe sa znalost jazkov precenuje a vo firme zoberu radcej cloveka s IQ hupacieho konika ,ktory vie jazyk ako geniusa, ktory ho neovlada dobre.
-
javatar
Hardcore addict
Vsetko pekne poporiadku, nemoze sa ucit vsetko naraz.johny3212 napísal:Dalsia oblast, ktoru by si mal ovladat je kryptografia a algoritmizacia a vsetko okolo toho, lebo to je zaklad zabezpecenia.
A rozdiel je aj v plate v Siemense a Emtestejohny3212 napísal:Tak s tým úplne súhlasím, sam to zažil v Siemense, kde som sa počas školy hlásil na post programátora. Taká príhoda. Ma odbili, že moja angličtina nie je na takej úrovni ako si predstavujú. S dokumentáciami v Aj nemám problém, horšie je na tom telefonovanie.. Som tam doniesol softy na ktorých som pracoval, ani si ich nepozreli. O dva týždne som šiel do Emtestu, ukázal softy a na pohovore mi povedali, o 2 týždne príďte podpísať zmluvu. Ale uznávam, že angličtina je skutočne dôležitá. Programovanie v slovenčine si neviem predstaviť.
-
johny3212
Star
Emtest mal krizu, ale to patri medzi normalny kolobech firmi. Ale ja som tam bol spokojny. Aj tak uz som uplne inde
.