Ake 7-miestne auto kupit?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Margareta
Amateur
Amateur

Re: Ake 7-miestne auto kupit?

Príspevok od používateľa Margareta »

Aj tie Toyoty su pekne, len trosku postarsie :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ked 5+2 tak ostavam pri Forde S-Max a nebral by som nic ine :-)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie su len pekne ale aj dobre :) mam sice skusenost so starsim modelom, ale aj tak :)
ale toto je forum cize 100 ludi a 200 chuti :)
Margareta
Amateur
Amateur

nordkapp_pb: Pozerala som ponuku autobazarov na Ford S-Max. Auto vyzera super, ale ponuka benzin (benzin/LPG) som ani nenasla :( Myslim, ze to bude tvrdy oriesok :(
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ak nový S-max, t.j. od roku výroby 2006 tuším, tak plyn si bude treba domontovať. Ale každopádne súhlasim s ratzingerom, že by som bral diesel. Najlepšie do tohto S-maxu 2.0TDCi 105kw, ale taktiež aj 96kw nebude zlý (tuším také niečo sa do nich dávalo tiež).

Ja iba tak rýchlo zbežne čo som otvoril autobazar.eu, tak mi vyskočil tento. Ale treba ho ešte prihlásiť.

http://ford-s-max.autobazar.eu/20-tdci- ... 94197.html - r.v. 2008, 81tis., myslím, že slušná výbava
Margareta
Amateur
Amateur

A co si myslite o tychto autach: Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Fiat Kangoo...? Mne dojdu take dodavkove typy. Manzelovi ich poradil nejaky "znamy". Citujem toho "znameho" - "Teraz to už nie sú take typicke dodávky, ako kedysi. Podvozkovo sú to normálne civilné autá".
A skor ako autobazar by uprednostnil: nejaku akciovu ponuku leasingoviek alebo priamo predajne - predajcov konkretnych znaciek aut (ponuka jazdenych aut). Mate s takouto kupou skusenosti?
Mne uz je z toho do placu :( Na nove auto nemame, na kupu z autobazaru alebo od sukromnej osoby (ktoru nepozname) hrozi vela moznych problemov (kradnute, skryte vady...). Budeme to musiet asi risknut, kedze na nove auto nemame. Ale ani nechcem pomysliet, ze by sme o investovane financie mohli prist zlou kupou auta :(
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak riziko je stále pri kúpe ojazdeného auta. AKo sa hovorí, papier znesie všetko. Jediné ako tak srdce upokojujúce riešenie je kúpa nového auto so zárukou (teraz tie záruky sú už aj viac ako dvojročné, aj keď si treba pozisťovať čo presne tá záruka zahrňuje). Ako sa hovorí, vždy sa môže niečo pokaziť, ale základným problémom sa dá vyvarovať. Napríklad kúpou auta po veľkej servisnej prehliadke a výmene rozvodov a pod. vecí, kedy odpadávajú ďalšie financie naviac po kúpe. Avšak bez človeka, ktorý sa do áut rozumie a vie kde má aké najčastejšie chyby hľadať, to asi nepôjde. Odporúčam, keď už budete mať vybrané auto, zájdite do nejakého servisu, prípadne ak niekoho poznáte a povedzte mu, nech ide s vami obzrieť auto a klasicky mu za to zaplatíte.

Čo sa týka Berlinga, Partnera a podobne, tak ten váš známy mal pravdu. Sú to autá, ktoré su postavené na podvozkoch osobných automobilov. Možno by to bolo aj vhodné riešenie pre vás ako rodinu. Ťažko posúdiť, čo by bolo praktickejšie. Treba pozrieť ceny, prípadne sa zájsť pozrieť aj do predajní nových vozidiel a môžu Vám ponúknuť výhodnú ponuku.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

johny541 - ten S-Max je len 5 miestny :wink:

ale k teme no co sa tyka Kanga, Berlinga, Partnera tak asi ani do jedneho s tychto aut by som ja osobne nesiel uz len s toho dovodu ze su to francuzi.. ak mam porovnat napr. Berlingo s S-maxom tak to je asi neporovnatelne uz len co sa tyka vybavi, komfortu, pohodlia.. proste je to velky rozdiel porovnavat auto triedy ako je S-max a Berlingo.. Kango, Berlingo, Partner su auta zamerane aj na pracu a prevoz vecsich a tazsich veci.. predsa ked sa sklopia sedacky tak to ma cca 2800 litrov a nosnost aj cez 500KG..
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Suffel> Presne tak, je to neporovnatelne, ked chces porovnavat C-Max tak ho treba porovnavat s C8, 807, Ulysse alebo Phedra atd. Len neviem ci v pozadovanom rozpoce a roku vyroby bude nieco dostupne. To su uz auta inej cenovej kategorie.
ExpresMan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ExpresMan »

a čo tak Dacia Logan MPV? :D
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

No Dacia Logan MPV je neporovnateľne lepšie vozenie oproti S-maxu. Ešte s tými ich motormi 1,6 benzin o výkone nejakých 60kw alebo 1,5dci. Nie ďakujem. Vozil som sa v tom a keď sme v tom sedeli piati dospelí, tak to auto nešlo nič. Áno, možno za tú cenu kúpi aj nové so zárukou, ale to už by som radšej riskol ojazdený S-max ako daciu.

A ospravedlňujem sa, tamten čo som tu dal nebol sedem miestny.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

na logane mpv mam nalietane dost, je to ale iba auto akurat tak do prace na vozenie materialu... komfort naozaj nulovy, vybava ziadna, motory slabe, kasna nechranena antikoroznym naterom, atd...
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Fiat Ullysse ?? Osobná skúsenosť výborná.
http://www.topfiatpics.info/wp-content/ ... ysse-1.jpg
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

ešte som tu nevidel, Opel Zafira v dvoch vykonovych verziach, 88kw a 110kw (ten isty motor len zrejme inak "nastaveny")
Margareta
Amateur
Amateur

Chcem sa vam vsetkym velmi pekne podakovat za vase prispevky :) Teraz uz len nam zostava najst dobre auto za dobru cenu :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pisem to stale - Ford S-Max ... zaidne z napisanych aut vam ako familii neda viac :-) ((... niesom agentom ani fanusikom znacky Ford ! :-D))
Margareta
Amateur
Amateur

nordkapp_pb: Dakujem :) Ak by ste o nejakom Ford S-Max v dobrom stave vedeli, kludne dajte vediet - potesime sa :)
Vcera mi dala svagrina chrobaka do hlavy, ze pred nejakym casom pozerala TV a tam davali, ze auto okrem roznych inych uskali moze byt pocas predaj-kupa aj v exekucii a ze je to velky problem zistit, ze ci teda je alebo nieje :( Uz nam zostava asi len bicykel, resp. bicykle :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tieto skutocnosti sa daju jedoducho zistit ... ak je vozidlo zalohou pre nieco, malo by to byt uvedene v TP ... vsetko to zisti notar na zaklade informacii, ktore ti vlastnik auta o aute da, pokial ho chce predat ... staci SPZ, VIN kod, alebo inicialy majitela a notar to overi - pokial je auto predmetom zalohy, alebo exekucie tak to musi byt uvedene v prislusnom registri :-)

zrejme su na to aj firmy, ktore to prelustruju u notara za vas, ale bude to nakladnejsie, ako preverit to osobne :-)

ked je clovek dosledny, tak sa nema co stat ... ale neni dobre sa toho ani bat ... treba chciet po predavajucom, aby boli vsetky papiere cajk a poistit sa v kupnej zmluve tym, ze predavajuci prehlasuje ze auto je "ciste" (zas poradi pravnik) :-)

chalani urcite pekny S-max najdu, ja na to zial nemam cas :-)

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2011, 11:55)
http://www.ltprofit.sk/?id=vin
Margareta
Amateur
Amateur

Velmi pekne dakujem za odpoved a prajem pekny den :)

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2011, 17:36)
Prave prisiel manzel z prace, ze nejaky jeho znamy by vedel zabezpecit uplne nove, v dobrej cene auto Renault Kangoo http://www.ttcar.sk/ponuka.asp Nie je sice 7-miestne, ale vyzera, ze ma celkom velky kufor. Co si o nom myslite? Mate ho niekto? Ste s nim spokojny? Mne sa velmi z toho zenskeho hladiska (pekny- skaredy) :) velmi nepaci, hlavne z exterieru, ale zas to nie je az take podstatne.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Kangoo je v podstate to iste ako tu diskutovane berlingo - je to postavene na podvozku osobneho auta za ucelom prevadzky ako malej dodavky, s cim suvisi napr. nizsia uroven vybavy, komfortu. Ak si ochotna prekusnut exterier, tak by som sa na to auto siel pozriet k dilerovi.
Napísať odpoveď