chcem sa opytat ci ripujete nejake videa ci uz pre svoju vlastnu potrebu ci pre inych a ako to robite alebo aky softver je na to najlepsi/najvhodnejsi a preco prave ten a nie iny or nejake tie vychytavky comu sa vyvarovat alebo naco nesmiet zabudnut
samozrejme s tym suvisi aj uprava zvuku, co na to pouzivat ako to ladit a vediet kedy ubrat/pridat...
robite niekto nieco take?
ja som nieco skusal a dopadlo to celkom fajn, paci sa mi to a nie je to az take hrozne bol to encode z m2ts do avi robilo to cca 11,5 hodin 50 minutovy dokumentarny film cez 2 prechody
pricom audio bolo prevedene do AC3 a zvyseny bitrate videa
ako spravne ripovat
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: ako spravne ripovat
Nepises presne co chces robit, ci chces dat DVDcka do DVDripu alebo chces napriklad HD video z kamery ci fotaka komprimovat trebars do XviD a potom si to napalit na CD/DVD a odlozit.
-
lollo
Professional
bral som to vseobecne nech sa aspon niekto vyjadri ci robi rip,
mal som viac na mysli m2ts to mkv or mkv to avi
dvdrip som nerobil... ale stalo by zato trosku o tom vediet ako to spravit
mal som viac na mysli m2ts to mkv or mkv to avi
dvdrip som nerobil... ale stalo by zato trosku o tom vediet ako to spravit
-
lekoklatik
VIP
z m2ts do mkv používam pavtube. fakt velice fajn : )
Kvalita aj vsetko : )
http://www.hojko.com/post1498924.html?h ... v#p1498924
Kvalita aj vsetko : )
http://www.hojko.com/post1498924.html?h ... v#p1498924
-
lollo
Professional
nuz ja pouzivam xmedia recode pricom som bol zan zdrbany ze sa neodporuca v nom taku konerziu robit kedze ma low nastavenia bolo mi poradene ripboot alebo guardian knot...
co sa tyka toho pavtube co vsetko to vie? da sa tam nastavit vsetko ? (bitrate,FPS, vyhladovanie(?)...)
velmi ma laka aby som sa pohral s ffmpeg
btw stracas na kvalite pretoze ak ripujes z m2ts (~30Mbit) do matrosky (.mkv) tak sa ti meni bitrate (~15-20Mbit) samozrejme pre bezneho cloveka nemas ako poznat (ani pri plazme som to nepochytil) akurat ak som streamoval z PC tak pri matroske to netrhalo
lekoklatik ako dlho ti to robilo?
co sa tyka toho pavtube co vsetko to vie? da sa tam nastavit vsetko ? (bitrate,FPS, vyhladovanie(?)...)
velmi ma laka aby som sa pohral s ffmpeg
btw stracas na kvalite pretoze ak ripujes z m2ts (~30Mbit) do matrosky (.mkv) tak sa ti meni bitrate (~15-20Mbit) samozrejme pre bezneho cloveka nemas ako poznat (ani pri plazme som to nepochytil) akurat ak som streamoval z PC tak pri matroske to netrhalo
lekoklatik ako dlho ti to robilo?
-
AXO
Professional
Je tu tolko tem, ze to zacina byt neprehladne, skusal, som aj hladat, ale asi nic presne ohladom toho som nenasiel. Google ako taky, mi poskytol dost info, ale nie vsetky co by som rad, tak ked to vrazim sem, dufam, ze to nebude vadit.
Ked chcem konvertovat .mkv video z 1080p na 720p a chcel by som zachovat najlepsi pomer kvalita/velkost suboru, ake datove toky tomu nastavit ?
Lebo jedno video, co som priamo zohnal ako 720p, vypada velmi pekne aj pri dynamickych scenach a zabera okolo 5GB, takze videa co maju 1080p a okolo 12GB by som rad tiez stiahol do nejakych 5-6GB na 720p, ale aby to vypadalo stale pekne
Moc diky za rady.
//PS: Ak by ste spomenuli nejaky soft, s ktorym ste velmi spokojni na tvorbu takejto cinnosti, tak sem s jeho nazvom tiez prosim
//PS2: Niektore programy hned vyhodia fatal error, pokial nie je video presne vo formate(film je 1080p, ak je aj s krajom, ale ked je bez toho, tak je to len 1920x800 a to mi vyhadzuje danu chybu). Cize priamo 1920x1080 alebo 1280x720, takze nejaky soft, ktory to zozere, aj ak tam nie je presne dany rozmer by sa vazne hodil.
Ked chcem konvertovat .mkv video z 1080p na 720p a chcel by som zachovat najlepsi pomer kvalita/velkost suboru, ake datove toky tomu nastavit ?
Lebo jedno video, co som priamo zohnal ako 720p, vypada velmi pekne aj pri dynamickych scenach a zabera okolo 5GB, takze videa co maju 1080p a okolo 12GB by som rad tiez stiahol do nejakych 5-6GB na 720p, ale aby to vypadalo stale pekne
Moc diky za rady.
//PS: Ak by ste spomenuli nejaky soft, s ktorym ste velmi spokojni na tvorbu takejto cinnosti, tak sem s jeho nazvom tiez prosim
//PS2: Niektore programy hned vyhodia fatal error, pokial nie je video presne vo formate(film je 1080p, ak je aj s krajom, ale ked je bez toho, tak je to len 1920x800 a to mi vyhadzuje danu chybu). Cize priamo 1920x1080 alebo 1280x720, takze nejaky soft, ktory to zozere, aj ak tam nie je presne dany rozmer by sa vazne hodil.
-
lekoklatik
VIP
@lollo: tak 7-10 hodín, záleží od toho čo ripujem
@AXO: Najideálnejšie by ti asi bolo pozrieť si informácie o videu ktoré sa ti páči a nasledovné informácie použiť pri nastavovaní ripu. Napríklad program "Media Info" ti o video súbore povie úplne všetko. Aj audio stopu.
príspevok vyššie odkazuje na moju tému ohľadne blu-ray ripu. Písal som tam o programe pavtube a ten používam doteraz. Maximálna spokojnosŤ.
@AXO: Najideálnejšie by ti asi bolo pozrieť si informácie o videu ktoré sa ti páči a nasledovné informácie použiť pri nastavovaní ripu. Napríklad program "Media Info" ti o video súbore povie úplne všetko. Aj audio stopu.
príspevok vyššie odkazuje na moju tému ohľadne blu-ray ripu. Písal som tam o programe pavtube a ten používam doteraz. Maximálna spokojnosŤ.
-
lollo
Professional
napr ja som vsetko riesil cez xmedia recode a tam si nastavis co chces pouzity kodek bol Mpeg-4/h264 ak sa nemylim a nastavil som taktiez 2 -pass filter pre dynamicke sceny ale do ruk sa mi dostal paradny screen ako co robit cize to upnem
je to velmi dobre a dakujem ludom co to spravili, taktiez si to citam a skusam za pomoci toho robit
ak by mal niekto pristup na HDclub.sk bol by som mu velmi vdacny
nezmensoval som ten obrazok a a niendaval ako prilohu aby to bolo dobre citatelne
je to velmi dobre a dakujem ludom co to spravili, taktiez si to citam a skusam za pomoci toho robit
ak by mal niekto pristup na HDclub.sk bol by som mu velmi vdacny
nezmensoval som ten obrazok a a niendaval ako prilohu aby to bolo dobre citatelne
Kód: Vybrať všetko
http://l4m3r5.org/~lollo/navod-new.png