Debetna karta- Slovenska sporitelna

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
FEFE
Expert
Expert

Debetna karta- Slovenska sporitelna

Príspevok od používateľa FEFE »

Ahoj mam jednu otazocku ohladne debetnej karty VISA ELECTRON a debetnej karty MAESTRO od Slovenskej sporitelne.
Viem ze medzi nimi nie je nijaky velky rozdiel.
Moja otazka je ze aka karta ma aj čip vid. príloha č. 1. je to debetna karta VISA ELECTRON alebo MAESTRO ?
Z roku 2008 mam debetnu kartu VISA ELECTRON a tento čip tam nema vid. priloha č. 1.

Dakujem
Prílohy
Príloha č. 1
Príloha č. 1
1.jpg (39.4 KiB) 661 zobrazení
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Debetna karta- Slovenska sporitelna

Príspevok od používateľa audiotrack »

to máš dosť starú kartu. Keď prídeš do banky a povieš že chceš novú, tak ti ju vystavia a bude mať aj čip. Či je debetná alebo kreditná v tom nehrá žiadnu rolu

http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/sl ... id=1185651
...Aj to je dôvod, prečo musia byť všetky kreditné karty vydané od 1. januára 2009 vybavené okrem magnetického prúžku aj čipom a postupne sa u týchto kariet zavádza aj povinnosť potvrdiť platbu PIN kódom.
a či to je visa electron alebo visa maestro sa z obrázku nedá zistiť. To zistíš podľa loga ktoré je vpravo dole (a práve tá časť karty na obrázku nie je vidieť)
FEFE
Expert
Expert

Hej lebo ta moja karta ma platnost 3 roky... a 10.7.2011 mi konci platnost cize mi pride nova.
Ta moja Visa Electron co mam od roku 2008 ma iba magneticky pasik ten čip tam nie je...
Tak dufam ze na tej novej ten čip bude.

A aku kartu odporucas Visa electron alebo Maestro ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ten čip tam určite bude, prečítaj si link čo som ti dal a máš vysvetlené prečo tam byť musí a načo tam je. Rozdiel medzi Electrom a Maestro si nepamätám už presne, tam je niečo s používaním v zahraničí. To sa popítaj v banke, a poradia ti s výberom. Ja mám v jednej banke klasický visa (iba visa, nie electron ani maestro) a v druhej banke mám visa electron
FEFE
Expert
Expert

Ok teda. Dakujem za radu dost si mi pomohol. Asi ostanem pri tej karte VISA Electron. Ebosovaná karta sa mi asi neoplati ? Kedze kartu pouzivam na platbu cez internet, v obchodoch a na pumpe, a v bankomate a to ej asi tak vsetko.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

embosovanú ti treba ak plánuješ cestu do ameriky. V europe ju nevyužiješ
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Využiješ ju aj v Európe, embosované karty nie sú len výsosťou Amíkov.
Ja som napr. raz mala problém v Portugalsku v hoteli, keď po mne chceli kreditku. Mám neembosovanú a tú mi neakceptovali, lebo na takýchto miestach vložia embosovanú kartu do takého špeciálneho prístroja, ktorý odtlačí z karty na papier práve tie vystúpené znaky. S mojou neembosovanou si teda nevedeli veľmi poradiť.
Napísať odpoveď