Baterka na doske
Baterka na doske
Ako často by sa mala meniť baterka na zakladnej doske?
Re: Baterka na doske
Kúp si rezervnú baterku a keď sa ti bude resetovať Bios/čas tak ju premeň.
Ale inak vydrží cca 3 roky.
//: Ale záleží to aj od toho, či na noc vyťahuješ Pc od elektriny, alebo nie.
Ale inak vydrží cca 3 roky.
//: Ale záleží to aj od toho, či na noc vyťahuješ Pc od elektriny, alebo nie.
a je obycajna alebo dobijatelna?
edit: sranda bokom... mam uz tretie pc a baterku som v zivote nemenil..nebolo treba...ale ak chces vediet odpoved na otazku ako casto ju menit tak vtedy ked ti odide... vydrz je od 2 do tych 10 rokov zalezi od typu dosky,teplot a plno inych veci + co citam tak v dnesnej dobe sluzi vacsinou uz len na zapametanie casu a datumu
edit: sranda bokom... mam uz tretie pc a baterku som v zivote nemenil..nebolo treba...ale ak chces vediet odpoved na otazku ako casto ju menit tak vtedy ked ti odide... vydrz je od 2 do tych 10 rokov zalezi od typu dosky,teplot a plno inych veci + co citam tak v dnesnej dobe sluzi vacsinou uz len na zapametanie casu a datumu
Mám v pivnici aj 286/386 s funkčnou CMOS lithiovou bateriou. Životnosť je vysoko nad morálnou životnosťou PC. Udávajú cca 5 rokov, ale je to ozaj ďaleko viac. A neide iba o čas a dátum, ale o nastavenie BIOSu. A nedobíja sa. Za tie dľhé roky so to pri servisovaní menil asi dva razy. A to aj tak z inej MB, ktorá ostala po upgrade PC. CR 2032. A niektoré MB majú aj integrovanú batériu v IO RTC typu DALLAS, a letovanú na MB. Aj ten som raz menil.