Dobrý deň, jedna z účtovníckych otázok na maturite je "popíšte spôsob účtovania a založenia s.r.o. a a.s. Vedeli by ste mi poradiť ako na to?
A ešte by som mal otázku, ako resp. na akých účtoch sa účtuje vlastný a czdzí kapitál podniku? Viem, že sú to 4stovkové účty, ale chcel by som nejaký príklad. A posledná vec, aký je rozdiel medzi riadnymi a mimoriadnymi výkazmi? Ďakujem
Účtovníctvo
Re: Účtovníctvo
Ja len k tomu záveru, teda riadnym a mimoriadnym výkazom. Riadny výkaz robíš vždy pri ukončení účtovného roka. Mimoriadny výkaz robíš k inému dátumu ako je skončenie účtovného roka. Robí sa napríklad vtedy, ak firma je v konkurze alebo likvidácií.
Dikes a tie ostatné otázky nevieš?
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Nevieš spôsob založenie S.R.O a Akciovej spoločnosti ? ani ZI a pod. ? Čo si robil v prvom ročníku ? 
Spôsoby účtovníctva môžeš mať jednoduché, alebo podvojne
Vlastný kapitál: základné imania, kapitalové fondy, fondy tvorené zo ziskum
Cudzí kapitál: obligácie (cenné papiere), dlhodobé úvery
Toto si myslel ? Neviem, či je to správne ja mám matury ešte ďaleko pred sebou, takže si to over
Držím palce...
//Poprípade ak nájdem zošit z 1 tak tam by som mal mať napísaný spôsob založenia sro a as...
Spôsoby účtovníctva môžeš mať jednoduché, alebo podvojne
Vlastný kapitál: základné imania, kapitalové fondy, fondy tvorené zo ziskum
Cudzí kapitál: obligácie (cenné papiere), dlhodobé úvery
Toto si myslel ? Neviem, či je to správne ja mám matury ešte ďaleko pred sebou, takže si to over
//Poprípade ak nájdem zošit z 1 tak tam by som mal mať napísaný spôsob založenia sro a as...