klepanie
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
klepanie
Zdravim, mam problem z autom, este som nebol s tym v servise, vec sa ma tak ze ked autom prejdem po malych nerovnostiach na ceste (vymol, zlom na ceste) , tak sa z prednej napravy ozyva take klepanie nejakej kovovej casti niecoho ( znie to ako keby bol nejaky uvolneny srob). Pr prechadzani vacsich nerovnosti to nerobi (napr. po prejdeni cez retarder). Nedavno som menil predne tlmice, ale tento problem bol aj predtym. Co by to mohlo byt? Co som rychlo poprezeral nejake stranky, tak bolo pisane, ze by to mohli byt tycky stabilizatora, resp. ulozenie stabilizatora.
-
RATZINGER666
Darca
Re: klepanie
jo, budu to tycky stabilizatora, asi mali uz namale a tym narazom si ích dorazil... najjednoduchsie je zacat tymi, auto aj doma zdvihni, odpoj ich a chod sa previezt... ak to uz robit nebude, su to ony 
-
PAuLi3
Darca
treba na to nejaky specialny postup, alebo len staci dvihnut auto, podlozit na stojany prednu cast, dat doel kolesa, zhodit tycky a nahodit nove?
-
RATZINGER666
Darca
netreba... ale najskor sa presvedc, ci su to naozaj ony...
Skús sa rovno pozrieť na silentbloky od motora, či už nemajú "po šichte". Kamarátovi podobné búchalo ako keby železo o železo pri chytaní jám a myslel si že sú to tlmiče nakoniec to boli silentbloky...
Kludne to mozu byt aj spodne capy,.. (capy v spodnych ramenach)
Na tie tycky stabilizatora,.. povacsine ak buchaju tak tazko odsrubujes maticu kedze cely ten capik sa toci v tycke a maticu vytacas naprazdno...
Tie novsie tycky uz maju z druhej strany taky sest hran ze tam vies dat kluc a tam pritiahnut/uvolnit maticu....
Na tie tycky stabilizatora,.. povacsine ak buchaju tak tazko odsrubujes maticu kedze cely ten capik sa toci v tycke a maticu vytacas naprazdno...
Tie novsie tycky uz maju z druhej strany taky sest hran ze tam vies dat kluc a tam pritiahnut/uvolnit maticu....
-
RATZINGER666
Darca
to je to, co pisem, ze to moze byt kludne aj nieco ine... ale urcite by som zacal tymi stabilizatormi, je to najlahsie a najrychlejsie na diagnostiku a splnuje to aj podmienku, ze to "pobuchuje" iba na malych nerovnostiach...
-
RoQa
Darca
gulove capy by to tiez teoreticky mohli byt
-
PAuLi3
Darca
ok, takze kedze je viacero variant moznych poruch, tak najmudrejsie bude dat ho do servisu, ale aj tak diki pani za rady, dam potom vediet co to bolo