Vysoká teplota CPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Vysoká teplota CPU

Príspevok od používateľa jarda.j »

lokkju je v pohode. Je v téme a nespamuje a je to ozajstný odborník. A že to ide niekedy do legrácok - a prečo nie? Problémom je Tvoja finančná strata, ktorú sa obaja snažíme objasniť aj pre ostatných. A obidvom to zjavne prekáža, obaja hovoríme o trpezlivosti a vzdelávaniu sa. A nie na pracovnom PC.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

ok chlape. odpoviem ti rovnakym metrom bez obrusku a diakritiky:
ja neriesim svoj osobny problem a ak povazujes moje prispevky za spam - jednoducha vec: uz na ne nereaguj. popisal som len moje videnie problemu a ty tu zacinas generacny flame.
na moju uroven (aj ked to znie sebavedome) nemozes nikdy klesnut - len stupnut.
nic som nevytrhol zo suvislosti, len som (myslim) primerane reagoval na niektore (aj ked dobre myslene) odpovede a snazil sa ich dat do standardnej roviny.
Ked budes ochotny prispiet k teme zmysluplnymi argumentmi s obsahovym vyznamom mozme diskutovat.
tak jedna zmysluplna pre Teba osobne: (a pre autenticitu a lepšiu čitateľnosť s ascii up to #7F)

recept na lívance podľa magdalény dobromily rettigovej:

předem zadělej kvásek: smíchej pivovarské droždí, vlažné mléko a špetku cukru

- vem šálek mouky a přeosej jej cez drobné síto, s okama né většími než ucho jehly
- vlij do něj šálek vlažného mléka
- přidej špetku černého koření, zamák zázvoru a anízu.
- vše důkladne promíchej
- vraž tam jedno nebo dvě vejce
- přidej hotový kvásek a vše důkladně mísením spoj v jednolité těsto
- na pánev vraž hrudku másla a smaž lívanečky
- na hotové přidej tvaroh, švestková povidla nebo mák
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa j@ro »

Bola raz jedna mala krajina, v ktorej odbornici nemali pracu, lebo amateri s 2 vysokymi skolami a velkym egom sa hrali na sefov.

Jeden odbornik raz polozil vaznu otazku a sefovia pozreli na seba a jeden z nich povedal: "obaja hovoríme o trpezlivosti a vzdelávaniu sa".

Odbornik sa zasmial a s dobrym pocitom siel dalej. To be continued...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Amatér s dvoma VŠ /podľa Teba odborník/:
jancii napísal:Mám procesor Athlon X2 5600+ Black Edition. Everest aj Bios mi píše, že procosor má 108 stupnov(pri internete). Hrať sa nedá lebo teplota stupne na 120 stupnov a vypne ho. Ale ked som skúšal chytiť procesor tak ten nemôže mať ani 60 stupnov. Chladič mám Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Čítal som, že na AMD zvykne odchádzať tepelné čidlo. Môže byť toto na chybe ? Ku PC môžem dať aj velky bytovy ventilátor a teploty sa nezmenia. Dá sa to dáko opraviť alebo vypnuť ? Za pomoc vopred ďakujem.
O sebe nehovorím, výsledky sú verejne známe na tisíckach spokojných zákazníkov. A že ide v PC o trpezlivosť a odbornosť - to je tiež verejne známe. A odbornosť sa dá získať aj na kolene, ale je to iba nadšenie, nadanie, študovanie a trpezlivosť. A financie. Viď aj Edison. :)
jancii
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jancii »

Chlapi už by stačilo s hádkami. Nepatrí to sem a všetci zabíjame čas. Chcel som prejsť na intel takže to budem mať predčasne :) A ešte jedna vec, doma mám založný zdroj energie a PC je napojené cez to takže výpadku elektriky som sa neobával. Po flashnutí biosu sa PC normálne zaplo až po vypnutí a zapnutí prestalo ísť.
j@ro
Star
Star

Sam zakladatel temy ti napise, ze servis nechcel vyhladat a vy len stale dokola: odbornost, vzdelavanie, prax a dalsie frazy...

Myslis, ze v servise by nevyskusali nahravat bios, myslis, ze by nemohli dospiet k rovnakemu vysledku. (Predpokladam vasu odpoved, ze nie lebo oni maju na to specializaciu ziskavanu x rokov).

Vyprosujem si tu uvadzanie financnych strat a dalsich urazok.

Sam by som takyto problem riesil rovnakym sposobom. Ak niekto moju radu akceptuje, je jeho rozhodnutie. Nikto nikoho nenutil a nikto nikoho na nic nelakal (udaj o podpore som skopiroval zo stranky vyrobcu). Podporu AM3 procesorov zarucuje s tymto biosom vyrobca, ale ty samozrejme vies, ze na tejto podla teba historickej doske by dany procesor nefungoval.

Neviem kolko mas spokojnych zakaznikov, ale usudzujuc z tvojho pristupu a nazorom na riesenie problemov ich az tak vela urcite nebude.

/edit @jancii Na posledne prispevky expertov som zacal pisat reakciu skor ako ty, tak uz to ponecham.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Reakcia PC po vypnutiu a zapnutiu iba dokladuje nedobrý upgrade BIOSu.

Extempore na tému spokojných zákazníkov radšej ignorujem. :D A Beta verzie BIOS tiež. Problém bol identifikovaný a Bios s tým azda nemal nič. Upgrade mu nepomohol, iba vyvršil problém. Teraz už to nieje o teplote, ale o nefunkčnosti. Ceny MB, MP a RAM sú nízke, a keď to autorovi neva, nemám ani ja výhrady. :smt006

Prípadné zaslanie nefunkčného HW gratis otestujem.
j@ro
Star
Star

Ako som hladal na googli toto nie je prvy pripad kedy kombinacia doska Asus + uspesne nahratie novej verzie biosu (beta, finalna) skoncila "smrtou" dosky. Riesenie, ze netreba upgradovat povodny bios je vyhybanie pravej pricine problemu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jarda.j napísal:Reakcia PC po vypnutiu a zapnutiu iba dokladuje nedobrý upgrade BIOSu.
ja ti nevim Karle, ked mu system prvykrat po flashi noveho biosu nabehol, problem nemusi byt prave v biose...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

restart po flash - warm start?
vypnutie pc - cold start?
baterka?

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2011, 0:02)
google ako aj analyza - dokazali hovno. kto moc googli, malo vie.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Problém bol pred upgrade BIOSu. Takže sa dá uvažovať aj o chybe BIOSu na úrovni EEPROM. Blbol, a blbol aj po tej procedúre, a viac. A až do bezvedomia.
j@ro
Star
Star

@jancii: Odpoj pc zo siete a vyber bateriu z dosky aspon 10 min. Nech sa vyluci tato pricina.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Reset BIOSu už robil. :) A ide iba o nastaviteľné veci, nepodstatné pre nábeh PC, pokiaľ tam nezadal nezmysly. Stačí dať default a uložiť. Tam, keď to nenabehne, tak ide o exit.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

ono staci vybrat baterku pocas tejto operacie: uplne odpojit atx, prehodit jumper clear cmos tak na 10 - 20 sekúnd a vrátiť ho späť. vlozit baterku a bios je v default hodnotach. jardo, nechapem naco tu niekto pise o "aspon" 10 minutach vybratia baterky. to je predsa jednoznacny blábol - aspoň čo sa týka MB asus. takto, ako to popísal, to funguje na starších MB intel.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

XT, AT 286...
A nie každý zvládne vybrať tú litiovku, a na čo vlastne? Uložiť default BIOS. Iba na klávesnici F2, dafault, a F10, reštart. Ide - neide. Počítačový cintorín. Alebo posunúť oddolnému šialencovi na laborovanie. :D
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

moment - xt 286, 386 mali NiCd accu napajkovaný priamo na MB. až tuším od 486 rady, boli používané lithiové CR2032.

EDIT
takže zase sa mi podarilo streliť capa - mám na to talent, beriem späť. ok?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

lokkju, máš šťastie, že sa mi nechce v noci ísť do pivnice, a v dielni mám iba pentiovky. Ale celkom isto mám aj 286 s CR2032. Bolo viacero typov. Ráno to odscanujem. A mám aj iné relikvie - prídavnú RAM ISA dosku... :D
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

už len ss ok?
j@ro
Star
Star

Som rad, ze vo mne vidite taku konkurenciu, ktorej jediny prispevok nemoze zostat bez povsimnutia.

Vase "vysoko inteligentne" vyjadrenie hovoria za vsetko. Privela ucenia vam zjavne uskodilo a zanechalo nenavratne skody.
Aspon ste dali nazorny priklad preco sa vacsina ludi vyhne servisom...

@lokkju: ty si dnes strelil uz tolko capov, ze sa ani ospravedlnovat nemusis...

PS: Chcel by som vidiet vase nocne chatovanie...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

nechávam bez komentára
Napísať odpoveď