Ahojte,
V poslednom case som si vsimol ze po nastartovaní,zacne auto(celý interier) vibrovat.Vibracie prestavaju po dosiahnutí priblizne 2000 ot./min. Ale najvacsia intenzita vibrovania je na neutrali.
Rezonancie idu akoby od motora a prenasa sa to do celeho vozidla.Absolutne netusim cim by to mohlo byt.Za kazdu radu budem vdacny.
dakujem
/Dakujem beardie za korekciu,gramatika nie je moj kamarat
Je to Opel Meriva 1.7 cdti s naletom 250k.
A este som zabudol ,ze sa na tom velmi tazko radia prevodove stupne.A pri zoslapnuti plynu otacky vyletia do neba , ale pozadovany efekt akceleracie sa dostavi az o 5 sekund neskor co je pri predbiehani velky problem,ak nechcem pobozkat polsky kamion.
hm, to je urcite chyba spojky, otazne je, ze ci sa to da nejak spojit s tym vibrovanim... to moze byt poskodeny tanier, dvojhmotak alebo hydraulika, pripadne nejake vyosenie na hriadeli, ale kedze pises, ze vibruje aj pri neutrali, tak neviem... iba v pripade, ze by sa auto malo tendenciu hybat dopredu pri zaradenom kvalte a vyslapnutej spojke... hm?
ze ci ked hodis niektory kvalt, ma auto tendenciu hybat sa velmi pomaly vpred, ako keby sa snazilo rozbehnut, prip. ci Ti aj otacky klesaju, ako keby si popustal spojku na rychlosti...
ale teraz som si vsimol, ze kvalty idu tazko, takze to bude ta spojka... a ak budes vymenu odkladat, odide aj s dvojhmotou...
Takze spojka uz nadobro odisla. A mam par otazok.
Dvojhmotny zotrvacnik je sucastou spojky alebo nie ?
V jednej firme stoji oprava 1100 eur (priamo z opla,ale neviem ake komponenty tam pouzivaju),alebo v druhej firme 750eur ale spojka bude znacky LUK(neviem ci sa dava tato znacka do prvovyrobi). Ci sa mi oplati priplatit,aj ked neviem ci si kvalitativne polepsim ?
Fakt sa do toho nerozumiem tak dakujem za kazdy prispevok k veci.
Pengiun tak ako sa to vezme..priamo sucast v baleni nieje ,. tam mas iba pritlacny tanier,lamelu a lozisko (ak nieje hydraulicke,to sa potom dokupuje zvlast.. zavisi podla auta atd) ale z technickeho hladiska 2 hmota sucastou spojky je,.. LuK,Sachs,Valeo su dobre zn,spojok... naopak vyhybaj sa NK,Optimal,Starline atd to su smejdy...